Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Εικονικά συγκροτήματα και τραγουδιστές

Εικονικά συγκροτήματα, αληθινά εικονικά... με την έννοια της εικονικής πραγματικότητας και όχι με την έννοια του Iconic ... Αυτός είναι ο τίτλος και γι'αυτό θα σας μιλήσω. Για fictional συγκροτήματα και virtual bands.  Δεν θα βρείτε εδώ μία πλήρη λίστα αλλά κάποιες επιλογές που θα σας βοηθήσουν να μάθετε την εξέλιξη και την ιστορία των εικονικών συγκροτημάτων.

Αρχικά τι είναι αυτά τα Fictional Group είναι μουσικά γκρούπ που δεν έχουν φυσική παρουσία, τα έχετε δει σε σειρές, ταινίες κτλ. Τι είναι τα virtual bands; Συγκροτήματα από κινούμενα σχέδια, μαριονέτες κτλ που ωστόσο από πίσω τους κρύβονται πραγματικοί μουσικοί.Θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ παρακάτω.

Αλλά πως έγινε η αρχή και γιατί φτάσαμε να μιλάμε για μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες που δεν έχουν φυσική παρουσία.  Η παραγωγή και το στήσιμο γκρουπ δεν είναι κάτι καινούργιο, εδώ και δεκαετίες βλέπουμε σχήματα να εμφανίζονται και να εξαφαννίζονται καθώς η ουσία τους βρίσκεται στους μουσικούς παραγωγούς και όχι στα άτομα που τραγουδάνε (2unlimited, Big time rush etc)


Το 1966 στην Αμερική άρχισε να προβάλλεται η σειρά The Monkees, μία κωμωδία καταστάσεων που εξιστορούσε τις περιπέτειες μιας εικονικής μπάντας, ενός γκρουπ σαν τους "Beatles που δεν έγιναν ποτέ διάσημοι". Η σειρά προβλήθηκε το 1966 και οι νεαροί πρωταγωνιστές της σειράς ήταν και τα μέλη του γκρουπ που λίγο συμμετείχαν στην παραγωγή και την δημιουργία των τραγουδιών. Η σειρά τελείωσε το 1968 άλλα το συγκρότημα συνέχισε τη μουσική του καριέρα μέχρι που ξεκίνησαν τα πρώτα προβλήματα.  Σύντομα οι δημιουργοί της σειράς και οι μουσικοί παραγωγοί που μέχρι τώρα είχαν τον πάνω λόγο, έχασαν τον έλεγχο των idols τους. Τα μέλη του συγκροτήματος άρχισαν να έχουν αντιρρήσεις, να εκφέρουν απόψεις και φυσικά να είναι φυσιολογικοί άνθρωποι και όχι μαριονέτες. Ήθελαν ανεξαρτησία και ελευθερία, έτσι και έγινε και φυσικά το συγκρότημα διαλύθηκε.

The Monkees - I am a believer


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...