Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

5 Κλισε του Νοεμβριου

Καλό μήνα πιστοί, είθε η καύλα της θεάς να σας τυλίξει και να οδηγήσει τα βήματά σας.  Ο Νοέμβριος είναι ίσως ο πιο κλισέ μήνας του διαδικτύου καθώς ξέρεις με μαθηματική ακρίβεια τι θα γίνει.  Χωρίς παραπάνω καθυστέρηση, ας ξεκινήσω την ξενάγηση σε Κλισέ του Νοεμβρίου.




H βροχή του Νοεμβρίου... Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου περιμένουν με ανυπομονησία την πρώτη βροχερή ημέρα του Νοεμβρίου για να ανεβάσουν το τραγούδι των Guns N Roses. Πιθανόν είναι οι ίδιοι που βάζουν το September τον Σεπτέμβριο και το Wake me up when September ends το τέλος του ίδιου μήνα...Φέτος η πρώτη ημέρα βροχής του μήνα τυγχάνει να είναι και η πρώτη ημέρα του. Έτσι κάπως ξεφύγαμε από τη μάστιγα αυτής της ανάρτησης καθώς οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν ότι ο μήνας άλλαξε, ενώ άλλοι περιμένουν να τους δοθεί ευκαιρία μέσα στο μήνα.

Guns n' Roses - November Rain
Μπράβο Συγχαρητήρια...ήσασταν οι πρώτοι που το σκεφτήκατε...

Βέβαια υπάρχουν και οι λαμπρές εξαιρέσεις όπως εκείνοι που ανεβάζουν και μοιράζονται το υπέροχο τραγούδι του Eagle Eye Cherry το "Save Tonight"  λάθος τραγούδι έβαλα


Σύντομα θα σκάσει ακόμη ένα κλισέ του Νοεμβρίου·
 καθώς την 5η Νοεμβρίου σημάνει τη μέρα που ο Γκάι Φωκς αποπειράθηκε αποτυχημένα να ανατινάξει το Βρετανικό κοινοβούλιο... και όλοι τιμούμε αυτή τη προσπάθεια ελευθερίας και αλτρουισμού...και  ας είμαστε ρεαλιστές όλοι έχουν συνδυάσει την 5η Νοεμβρίου με τη ταινία V for Vendetta, η οποία σχεδόν πάντα προβάλλεται από κάποιο ελληνικό κανάλι, και οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται.  Απλά φοράν τη μάσκα του ανώνυμου και λένε σαν ρομποτ τα λογάκια "Remember, remember the 5th of  November" χωρίς να ξέρουν τι είναι η Συνομωσία της Πυρίτιδας. Εντάξει όπως είπαμε υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις, όπως αυτοί που βλέπουν την ταινία Γλυκό Νοέμβρη (γιατί;).


Μία που μιλάμε για πέμπτη, να σας θυμίσω, στην περίπτωση που δεν το ξεχάσατε, ότι η τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου...είναι η ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Που αυτό καθ'αυτό δεν λέει κάτι για εμάς αλλά να που ξεκινάει η διαμάχη στο Twitter και στα διάφορα SNS (Social Media) μεταξύ μιας μερίδας καθυστερημένων Ελλήνων που ανεβάζουν κολοκύθες και λένε Happy Thanks Givings και μιας μερίδας ελίτ Ελλήνων που τους βρίζει και με το δίκιο τους. Η ημέρα των Ευχαριστιών  είναι η πιο υποκριτική γιορτή που μπορούσε να ιδρύσει ο Νέος Κόσμος και είναι ακόμη πιο υποκριτικό να μιλάει γι'αυτήν οι Έλληνες... και ξαφνικά... Παρασκευή...


Ναι ο Νοέμβριος φέρνει μαζί του, τη χειρότερη ημέρα του κόσμου για την ανθρωπότητα...την Μαύρη Παρασκευή γνωστή και ως Black Friday γνωστή και ως η ιδανική ημέρα για να αυτοκτονήσει ένας εργαζόμενος στην λιανική πώληση. Μαζί με άλλες μαλακίες που κατάφεραν και πέρασαν τον Ατλαντικό μπήκαν στη Μεσόγειο και έσκασαν στις ακτές της χώρα μας, ήρθε και η Black Friday. Η ανθρωπότητα μας θυμίζει πολύ συχνά πόσο απαίσια είναι τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί μ'αυτό που γίνεται στα μαγαζιά αυτή την ημέρα. Σκηνές που θυμίζουν μπουφέ σε δημόσια εκδήλωση της δεκαετίας του 80. Πολίτες να μαζεύονται έξω από καταστήματα έτοιμοι να μπουκάρουν σαν τα Ορκ στην Γκοντορ. Ποδοπατήματα, καυγάδες, κλοπές, ζημιές και όλα αυτά για ένα ζευγάρι παπούτσι, μία ηλεκτρονική συσκευή και το τέλος της ημέρας βρίσκει τους πωλητές που και αυτοί είναι άνθρωποι σαν εμάς εξαντλημένους. Κουρασμένοι μετά από μία βάρδια που διήρκεσε όλη μέρα, κάθονται σ'ενα μαγαζί διαλυμένο, βρώμικο, σπασμένο να κοιτάνε στο κενό, ακριβώς όπως μια γυναικά μετά από σεξουαλική επίθεση. Βλέμμα άδειο, σώμα πονεμένο και ψυχή καταρρακωμένη. Γιατί ξέρουν πως η μέρα δεν τελείωσε, αύριο πρέπει να είναι όλα έτοιμα για να είναι ακόμη ένα Σαββάτο με τουρίστες  από το εξωτερικό και επισκέπτες από άλλη πόλη που θα τα βλέπουν όλα λαμπρά και χαρούμενα και θα θέλουν να εξυπηρετηθούν...πονάει η ψυχή μου...πονάει η καρδιά μου...αλλά κυρίως γεμίζω οργή.

Με οργή γεμίζω όταν βλέπω αδέσποτες Ζαρντινιέρες να επιτίθενται σε φοιτητές. Κάθε χρόνο αθώοι φοιτητές καταλήγουν στο νοσοκομείο. Οι Ζαρντνιέρες κυκλοφορούν ελεύθερα σε αγέλες και επιτίθενται σε νεαρούς ηλικίας 18-25 κατά την 17η Νοεμβρίου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κράτους δεν έχουν καταφέρει να τις συγκεντρώσουν και να τις μαντρώσουν. Φέτος που επιστρέψαμε στην δεξιά κανονικότητα, πιστεύω οι ζαρντινιέρες θα είναι πιο επιθετικές από ποτέ. Λίγο η επιστροφή του V + 2, λίγο η κατάργηση, λίγο ότι τα παιδιά της Χούντας είναι σήμερα στην εξουσία, πιστεύω η 17η Νοεμβρίου θα είναι πιο δυνατή από κάθε φορά. Κάθε χρόνο ανυπομονώ για την ύστατη γιορτή της Δημοκρατίας και της νίκης κατά του φασισμού από μία μικρή ομάδα φοιτητών. Κρίμα που οι περισσότεροι κατάληξαν ακριβώς σαν τους διώκτες τους.



Το αγαπημένο μου κλισέ του Νοεμβρίου ήρθε από το 9gag. Νo Shave November. Κάτι που ήξερα καλά όσο σπούδαζα. Τον κίνημα του No shave November γεμίζει το διαδικτύου με ανθρωπόμορφους πυθικούς που δεν ξυρίζονται. Τον Νοέμβριο το ΤΕΙ γέμιζε από δ'αυτούς, ήταν κυρίως παιδιά που δούλευαν όλο το καλοκαίρι σε ξενοδοχεία και έπρεπε να ξυρίζονται κάθε ημέρα. Μπορούσα να τους κατανοήσω. Κουράστηκαν εξαντλήθηκαν και αυτός ήταν ένας τρόπος να ξεκουραστούν και να αφήσουν το δέρμα τους να ηρεμήσει. 

Το "κίνημα" No shave Νovember ξεκίνησε το 2009 από το Facebook. Το ξεκίνησαν τα παιδιά μιας οικογένειας, της οποίας ο πατέρας έχασε τη μάχη με τον Καρκίνο του παχέος εντέρου. Η ιδέα ήταν απλή, αφήνουμε μούσια για να προωθήσουμε το ενδιαφέρον για τον καρκίνο. Σήμερα το No shave November είναι ένας οργανισμός όπου ενθαρρύνει την παύση ξυρίσματος για το μήνα σε γυναίκες και άντρες. Πως βοηθάει αυτή η κίνηση στην θεραπεία του Καρκίνου;  Ο οργανισμός ζητάει από όσους συμμετέχουν να δωρίσουν τα λεφτά που μάζεψαν από τη μη χρήση ξυριστικών προϊόντων για την έρευνα και θεραπεία του Καρκίνου.


Ως Ιέρεια της Θεάς Καφροδίτης προτείνω να περάσει και στις γυναίκες. "Γιατί να ξυριστώ άλλωστε;" Έχω γράψει ολόκληρο άρθρο για το πόσο δεν μ'αρέσει να ξυρίζομαι και να αποτριχώνομαι γενικότερα. Έτσι απόψε λέω να μη ξυριστούμε...να πάμε με μούσια στη δουλειά και αν καταφέρουμε να δωρίσουμε ένα μικρό ποσό σε μία φιλανθρωπική οργάνωση γιατί όχι.

2 σχόλια:

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Ναι ρε φιλε Ναι!

Erisadesu είπε...

περίμενε βιαστική γυναίκα, πρόσθεσα ακόμη ένα



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...