Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Οι Ανατριχιαστικες Περιπετειες μιας Εφηβης Μαγισσας

Επιστρέφω στην ενότητα Netflix με νέες περιπέτειες, ανατριχιαστικές αυτή τη φορά. Κάπου ανάμεσα στα Κορεάτικα σίριαλ και τα reality show με φυσητό γυαλί, η νεαρής ηλικίας χρήστες της πλατφόρμας ανακαλύπτουν την Έφηβη Μάγισσα Σαμπρίνα, όπως κάποτε έκαναν οι γονείς τους και όπως πολύ παλιότερα οι παππούδες τους. 

Έχουν περάσει πολλά χρονιά από τότε που ο έφηβος Ryan Reynold έκλεβε την καρδιά της έφηβης Σαμπρίνα στην τηλεοπτική μεταφορά του 1996. Ακόμη περισσότερα από την Σαμπρίνα της Filmation που μας μεγάλωσε στη δεκαετία του 80. Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. 




Το μακρινό 1962 στο λύκειο του Riverdale στις σελίδες του comics Archie εμφανίζεται μια έφηβη μάγισσα. Στο τεύχος 22 του Archie's Mad house. Μια χαριτωμένη μάγισσα που κλέβει σύντομα τις καρδιές των αναγνωστών και αποκτάει τις δικές τις περιπέτειες, αρχικά στο τέλος του comics του Archie της χαρίζονται μερικές σελίδες. Αργότερα αποκτάει το δικό της έντυπο περιοδικό. Για τον Archie και την παρέα του έχουμε μιλήσει σε άλλο μας άρθρο εδώ. To 1970 η ιστορική πλέον Filmation χαρίζει κίνηση και φωνή στην έφηβη μάγισσα και γεννιέται η της πρώτη εκδοχή κινουμένων σχεδίων.
Τα επόμενα χρόνια, οι ιστορίες της γίνονται πιο γλυκανάλατες και φθάνουμε στο 1996 όπου η διάσημη τηλεοπτική έφηβη Melissa Joan Hart δίνει σάρκα και οστά στις περιπέτειες της στην τηλεόραση και αργότερα σε τηλεοπτική ταινία, εκεί μάλιστα βλέπουμε τον δεκάχρονο Ryan Reynols του Fifteen να έχει μπει για τα καλά στην εφηβεία. Θα συνεχίσουν και άλλες μεταφορές ως σήμερα, αλλά εμείς θα επικεντρωθούμε στην εκδοχή που μας χαρίζει το Netflix.


κάπου ανάμεσα στο Fitteen και το Two guys, a girld and a Pizza Place
o Ammitvile aka Van Wilder aka deadpool φλέρταρε με μάγισσες
Στην σημερινή εκδοχή της η Σαμπρίνα είναι πιο bad ass από ποτέ. Μετά την επιτυχημένη πορεία του πρώτου κύκλου του Riverdale ο δημιουργός της σειράς Ρομπέρτο Αγκουίρε-Σακάσα, ξεκινάει την παραγωγή της Σαμπρίνας. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να υπάρχει το σύμπαν του Archie χωρίς το πιο διάσημο spin off της ιστορίας της 9ης τέχνης. Αυτή τη φορά όμως θα πρέπει να ξεχάσουμε όλα όσα γνωρίζαμε για την έφηβη μάγισσα. Τα χρόνια έχουν περάσει, οι ανάγκες των αναγνωστών και του κοινού έχουν αλλάξει. Αυτή τη φορά η τηλεοπτική σειρά δεν θα βασιστεί στο κλασσικό comics της δεκαετίας του 60 αλλά σ'αυτό που ο ίδιος ο Σακάσα δημιούργησε το 2014, με τίτλο "Chilling Adventure of Sabrina".




Όλα παραμένουν ίδια, η Σαμπρίνα είναι εδώ και αυτή τη φορά της δίνει σώμα και ψυχή η μικρούλα από το Madmen ή πλέον νόμιμα να πει αλκοόλ, Κιερναν Σίπκα . Όλοι όσοι αγαπήσαμε είναι εδώ, οι θείες Χίλντα και Ζέλντα, με την Μιράντα Όττο να κλέβει την παράσταση και να σκοτώνει και άλλα σκοτεινά πλάσματα πέρα από Νάζγκουλ. ο Χαρβει, το High school crash της να έχει γίνει το αγόρι της αλλά και φυσικά τον Σάλεμ την μαύρη γάτα της. Όμως ο Σάλεμ δεν μπορεί να μιλήσει στην τηλεοπτική οθόνη, έτσι έρχεται ένας νέος χαρακτήρας να αναλάβει αυτό τον ρόλο, έτσι έχουμε τη γέννηση του ξαδέρφου Άμπροουζ Σπέλμαν, του οποίου τον ρόλο εμπνεύστηκε ο δημιουργός όταν είδε τον νεαρό Βρετανό ηθοποιό Τσανς Περντόμο στην audition του για το Riverdale. Το cast είναι πλούσιο με αρκετούς Βρετανούς ή μάλλον μη Αμερικάνους ηθοποιούς. 




"Οι ανατριχιαστικές περιπέτειες της Σαμπρίνας" ξεκινάν με τα 16α γενέθλιας της. Μαθαίνουμε οτι αυτή και η οικογένειας της ανήκουν σ' ένα σκοτεινό τάγμα του σκότους, άρρηκτα συνδεδεμένη με την τοπική κοινότητα. Οι πάντα γλυκές θείες, είναι τώρα πιο σατανικές, έχουν την ίδια αγάπη για τη Σαμπρίνα και είναι έτοιμες να εναντιωθούν σε όλους για να την προστατεύσουν. Η Σαμπρίνα μεγαλώνει και έρχεται η ώρα της βάφτισής της στην Ανιερή Εκκλησία της Νύχτας. Όπου κύρια λατρεία είναι αυτή του Σκοτεινού Άρχοντα του Σκότους.  (Ποιος θα το περίμενε) Η μικρή μάγισσα είναι στην εφηβεία και αρχίζει και αμφισβητεί αυτά που βλέπει γύρω της και φυσικά επαναστατεί. Θα γίνει μέλος της εκκλησίας; θα τα βάλει με το υπέρτατο κακό και θα αντιταχθεί; στις επιταγές του τραγοπόδαρου θεού; Θα γίνει Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης; Όλα αυτά εξελίσσονται μπροστά σας στη νέα σειρά του Netflix η οποία πρόσφατα απέκτησε την 3η της σαιζόν. 

H δική μου αγάπη για τη Σαμπρίνα ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που έπιασα στο χέρι μου ένα τεύχος του Αρτσι. Μετά απλά διψούσα να τη βλέπω στις σελίδες του. Αδιαφορούσα για το αιώνιο δράμα του Άρτσι, της Βερόνικας και της Μπέτυς. Ήθελα τις περιπέτειες αυτής της μικρής μάγισσας. Όταν είδα πως το Riverdale θα γίνει σειρά, ήξερα ότι θα έρθει η σειρά τς Σαμπρίνας. Που να φανταστώ όμως οτι θα μου αρέσει τόσο πολύ. Κρατάει λίγο από το παλιό sitcom, κρατάει λίγο από την παλιά σειρά, αλλά στο σύνολο η σημερινή ιστορία είναι πολύ διαφορετική, πιο σκοτεινή και πιο ελκυστική στο νέο κοινό που τη γνωρίζει τώρα, αλλά και στο παλιό κοινό που την σνόμπαρε όπως η Dannossiel. Ελπίζω όσοι βλέπουν τη σειρά να αγαπήσουν αυτό τον χαρακτήρα όπως έκαναν και εγώ όταν εμφανίστηκε στη ζωή μου και έσπασε με τις σελίδες της την μοναξιά μου. 

Κάνοντας click στα links του Netflix και κάνοντας εγγραφή, κερδίζεται ένα μήνα δωρεάν και εφόσον εγγραφείτε κανονικά χαρίζετε ακόμη έναν μήνα δωρεάν στη Θεά Καφροδίτη. 

Είστε έτοιμοι για μια νέα σαιζόν της Σαμπρίνας; Την έχετε δει; Θα γίνεται και εσύ μέρος της ιστορίας της; Δεν έχετε παρά να συντονιστείτε στο Netflix

Δεν υπάρχουν σχόλια:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...