Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Ποια ειναι η Awkwafina


Σήμερα θα σας συστήσω ένα υπέροχο πλάσμα της Θεάς Καφροδίτης, μια άξια εκπρόσωπο του Γυναικείου κάφρους, την οποία την έχει φτιάξει η Θεά μας με πολύ μεγάλη αγάπη, την πολυτάλαντη Awkwafina!

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε το Hollywood να αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και η Awkwafina βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο. Τελευταία τη συναντάμε παντού και μας αρέσει. Πριν όμως φτάσουμε στο σήμερα ας ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία της όπως την έχουμε ζήσει εμείς.

foto from flickr Casi Moss cc 4.0
Ήταν στην αρχή της προηγούμενης δεκαετίας που στο Youtube εμφανίστηκε η θρασύτατη Νεουορκέζα καλλιτέχνης  Nora Lum  δημιουργεί το Alter Ego της που μας συστήθηκε ως rapper με το όνομα Awkwafina.  Αποτέλεσμα της ένωσης της λέξης awkward και του αμερικάνικου νερού Aquafina ..βασικά δεν έγινε έτσι απλά πήρε το όνομα Aquafina και μετά από , η μικρή αμερικανοκινεζοκορεάτισσα με το μεγάλο στόμα έγινε viral με το τραγούδι που υμνεί...την μήτρα της.


Awkwafian "My Vag" 

Unapolegetic, με πολύ swag και τσαμπουκά η νεαρή τότε ραππερ εντυπωσιάζει.  Εμείς τη μάθαμε μερικά χρόνια μετά σ' ένα ταξιδιωτικό βίντεo για το φαγητό της Νέας Υόρκης από τους Fung Bros. Ας μη ξεχνάμε είναι η εποχή που στο youtube μεσουρανούν στην Αμερική οι ασιατικής καταγωγής δημιουργεί.


Καλεσμένη φυσικά η Awkwafina όπου μας κλέβει την καρδιά, το μυαλό, το στομάχι και τις αισθήσεις ενώ παράλληλα μαθαίνουμε πως είναι η συγγραφέας του "ταξιδιωτικού" οδηγού Awkwafina's NYC έναν οδηγό που πάντα προτείνω σ'αυτούς που ταξιδεύουν στο Μεγάλο Μήλο.


Τα χρόνια περνάνε αλλά το Internet είναι για πάντα και δεν την ξεχνάει, σαν άλλη Αμαζόνα από την Ασία, η Awkwafina δαμάζει το κύμα δημοφιλίας της και ξεκινάει διάφορες συνεργασίες στο Youtube. Τη βλέπω με μανία στο κανάλι  Astronauts Wanted στο talk show που ίδια φιλοξενεί Tawk (δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέον τα βίντεο online) είναι αγενής, είναι εκκεντρική είναι ιδιαίτερη και δεν έχει καμία σχέση με το Ουράνιο πλάσμα που είναι σήμερα. Τo Hollywood απαντάει στο λάγνο κάλεσμα της ανεπιτήδευτής γαματοσύνης της και ο πρώτης ρόλος της έρχεται το 2016 στην ταινία, Ανυπόφοροι Γείτονες 2, μικρός ρόλος αλλά αρκετός για να ξεκινήσει την καριέρα της.

Το 2018 γίνεται το ανεπίσημο έτος της Awkwafina όπου οι κινηματογράφοι γεμίζουν με 3 ταινίες της. Γράφει ιστορία με τη συμμετοχή της στο Ocean's 8, μια ταινία όπου το πρωταγωνιστικό cast αποτελείται από γυναίκες, φυσικά είναι η γυναικεία εκδοχή του Ocean's 11 και παρόλο που ο ρόλος της είναι μικρός, το ευρύ κοινό την μαθαίνει για να τη ξαναδεί αργότερα στην επόμενη της ταινία. Στη σπουδαιότερη ιστορικά στιγμή της Ασιατικής κοινότητας στην Αμερική η Awkwafina δίνει το ηχηρό παρών! Γίνεται συμπρωταγωνίστρια στο Crazy Rich Asians.


Δεν κερδίζει απλά τις εντυπώσεις, γίνεται ο λόγος που θες να δεις την πρώτη ταινία με αποκλειστικά ασιατικής καταγωγής cast και προσωπικό. Είναι η κολλητή της πρωταγωνίστριας και παίζει την κόρη του πλέον διάσημου Ken Jeong που μάθαμε μέσα από τη σειρά ταινιών Hangover. Κάνει την πιο whitewashed κινέζα του πλανήτη ενώ αυτοσχεδιάζει τα περισσότερα λόγια της και η χημεία με τον κινηματογραφικό της πατέρας είναι θεϊκή. Ουσιαστικά παίζει μια εκδοχή του εαυτού της.

2018 Παρουσιάζει το Saturday Night Live
και γίνεται η 2η Αμερικανοασιάτισα που το κάνει

Το τελικό χτύπημα το δίνει λίγους μήνες αργότερα με τη προβολή της ταινίας The Farewell. Δραματικός ρόλος που της επιτρέπει να ξετυλίξει το υποκριτικό της ταλέντο και για πρώτη φορά τη βλέπουμε να μην παίζει τον εαυτό της...ή μήπως αυτός είναι ο εαυτός της; Ο ρόλος που θα την σημαδέψει αλλά και θα την τοποθετήσει στην κατηγορία των εξαιρετικών ηθοποιών και των ανερχόμενων νέων σταρ. Σε δική της συνέντευξη αποκαλύπτει τη ταύτιση της με τον χαρακτήρα καθώς και η ίδια έχει βιώσει την απώλεια της μητέρας της και έχει μεγαλώσει με τον πατέρα και τη γιαγιά της. Ο ρόλος της και η υποκριτική της, της εξασφαλίζουν υποψηφιότητες σε μεγάλο αριθμό βραβείων και αυτή θα σηκώσει στα χέρια τη Χρυσή Σφαίρα Πρώτου Γυναικείου ρόλου σε μουσική ή κωμική ταινία, το αντίστοιχο βραβείο Satelite και το βραβείο Γκόθαμ.

...αλλά φυσικά η Awkwafina δεν είναι αρκετά λευκή για να κερδίσει υποψηφιότητα στα Όσκαρ 


Το κόκκινο χαλί γίνεται δεύτερο της σπίτι και η ίδια το κατακτάει με τις στιλιστικές της επιλογές. To 2019 το Vanity Fair τη βραβεύει για το φιλανθρωπικό της έργο, ανάμεσα σε ονόματα όπως Jenifer Anniston, Mariah Carrey, Brie Larson και Chaka Khan. Το Hollywood issue του ίδιου περιοδικού την τοποθετεί στο εξώφυλλο δίπλα στα μεγαλύτερα εδραιωμένα και ανερχόμενα ονόματα της έβδομης τέχνης.

Δείτε όλο το εξώφυλλο εδώ 
Στις Ελληνικές Αίθουσες την βλέπουμε στο Jumanji 2. Είναι δύσκολο να είσαι flashing queen από το Flushing Queen's και η Awkwafina αρπάζει την κορώνα από τη Nunny Fine φτιάχνοντας μια νέα σειρά στο Comedy Central βασισμένη στην δική της ζωή και στις ημέρες που μεγάλωνε στην περιοχή με τίτλο " Nora from Quenn's" και μας χαρίζει αυτό που όλα τα χρόνια ζητούσαμε. Την Awkwafina που πραγματικά αγαπήσαμε.


Θέλετε να μάθετε και άλλα ; Τότε παρακολουθήστε το βίντεο με τα 10 Πράγματα που δεν ξέρατε για την Awkwafins από το κανάλι  Miss Mojo

Δεν υπάρχουν σχόλια:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...