Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Πως να επιβιωσεις την Καραντινα. Ενας πρακτικος οδηγος.

Για μία ακόμη φορά οι ερευνητές του ναού φροντίζουν για εσάς πριν από εσάς! Αυτές τις ημέρες ο Ναός μας έχει κατακλυστεί από γράμματα πιστών που μας εκφράζουν την αγωνία τους για την εξάπλωση του Ιού και μας ζητούν να τους βοηθήσουμε να επιβιώσουν την Καραντίνα. εκεί έξω υπάρχουν πραγματικά άνθρωποι που δοκιμάζονται. Άνθρωποι που μένουν με γονείς, ή ακόμη χειρότερα με παιδιά.


Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση σας παρουσιάζουμε έναν μίνι πρακτικό οδηγό για το πώς να επιβιώσεις στην καραντίνα.


Image by Pexels from Pixabay 


1. Συζητήσεις στο Μπαλκόνι.  Μίλα ελεύθερα. Πες τους φόβους,. Κάνε αστεία. 
Η πρώτη ημέρα της καραντίνας είναι και η πιο εύκολη. Μένεις στο σπίτι και χαίρεσαι την ξεκούραση και τη θαλπωρή που σου παρέχει. Από τη δεύτερη ημέρα ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά, έχεις βγει στο μπαλκόνι 10 φορές μέσα στην ίδια ώρα. Έχεις μιλήσει με τη διπλανή και με τον απέναντι, άτομα που τα γνωρίζεις και τα εμπιστεύεσαι. Όμως ξέρεις ότι δεν είναι αρκετό αυτό για την ψυχική σου υγεία. Πρέπει να μιλήσεις και με άλλο κόσμο. Χωρίς να το καταλάβεις θα βρεθείς στο Μπαλκόνι και θα μιλάς Ποντιακά με τα παππούδια της απέναντι πολυκατοικίας αριστερά που εδώ και χρόνια πεισματικά δεν απαντούσαν στους χαιρετισμούς σου. Για πρώτη φορά στα χρονικά θα σου μιλήσει ο κλασσικός γείτονας με το σώβρακο, που επιτέλους αποφάσισε να ντυθεί. Αν είσαι και τυχερός θα  δεις και κάποιον γείτονα που δεν τον έχεις δει σ'όλη σου τη ζωή. 


2. Καθαριότητα. Ξεσκόνισε κάνε γενική καθαριότητα.
Αν κάτι σου τρώγεται να φας και θες να σταματήσεις να είσαι ζώο, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να σηκωθείς, να ανοίξεις τη μπαλκονόπορτα ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ υπολογιστή και να ξεκινήσεις το καθάρισμα. Θυμάσαι εκείνη τη σταγόνα λεκέ που σ'ενοχλούσε πάνω από το καλοριφέρ του μπάνιου; Ξέρεις εκείνη, που επιδεικτικά αγνοούσες στο κάλεσμα της ως σήμερα...Ήρθε η ώρα να αποχωριστείτε. Ξεκίνα το τρίψιμο και ειδικά στα πλακάκια γύρω από τη χέστρα, θα εντυπωσιαστείς όταν καταλάβεις ότι το ελαφρύ κίτρινο χρώμα δεν ήταν το φυσικό χρώμα του μαρμάρου. 
Βγάλε τα καλοκαιρινά και πέτα τα χειμερινά, προφανώς δεν θα ξαναζήσουμε χειμώνα. Όχι γιατί θα πεθάνουμε ΟΛΟΙ αλλά επειδή δεν βλέπω να ξαναζούμε χειμώνα. 
Βάψε το δωμάτιο, την κουζίνα, άλλαξε πλακάκια (αν δεν ξέρεις πώς δες το επόμενο)

3. Εκπαιδεύσου 
Επένδυσε στην εκπαίδευση, γιατί μετά το τέλος όλων αυτών, το πιο πιθανό είναι να μείνεις άνεργος. Κάτσε μάθε κάτι, το  Youtube είναι γεμάτο tutorials εγώ πως νομίζεις έμαθα να πλέκω;  Ευκαιρία λοιπόν να ετοιμάσεις την προίκα σου, την προίκα του αγέννητου παιδιού σου, του εγγονιού σου και πάει λέγοντας. 



Ήρθε η ώρα, επίσης, να μάθεις να βάφεσαι και να σταματήσεις να βγαίνεις σαν τέρας έξω. Τέρμα τα άσχημα φρύδια, σταμάτα να είσαι τερατόμορφη. Είσαι άντρας; Ακόμη καλύτερα, μάθε να βάφεις τη μάνα σου, την αδερφή σου, τον σκύλο σου. Σύντομα θα είσαι άνεργος, ας έχεις μία έξτρα τέχνη στα χέρια σου. Άσε που μπορεί να χρειαστεί να πας εθελοντής σε γραφείο κηδειών, γιατί να μη ξέρεις να βάφεις τους νεκρούς; Αν ξέρεις από σοβά, μάθε να φτιάχνεις νύχια. 


Σελίδες όπως το ivercity edx, coursera και skillshop by google, θα σου διδάξουν από πυρηνική φυσική μέχρι οικιακή οικονομία. Πού ξέρεις, ίσως προλάβεις να γίνεις και γιατρός και να πας να βοηθήσεις. Μάθε προγραμματισμό, μάθε αρχιτεκτονική, μάθε πώς να φτιάχνεις το δικό σου χαρτί υγείας ανακυκλώνοντας τη σαβούρα με τα χαρτιά που έχεις κάτω από το κρεβάτι.

4. Βοήθησε.
Στην πολυκατοικία σου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες. Κάποιοι αυτές τις ημέρες δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν. Το twitter έχει γεμίσει παραδείγματα από ανθρώπους που έβαλαν ανακοινώσεις στην είσοδο και ενημερώνουν πως αφιλοκερδώς μπορούν να κάνουν τα ψώνια των γειτόνων. Βοήθησε, προσπάθησε όμως να μην εκθέσεις σε κίνδυνο τα γεροντάκια. Απολύμανε ό,τι πιάσεις πριν το παραδώσεις. Στήριξε κάποιον με μια απλή κουβέντα.

Δώσε αίμα! Σ' όλη την χώρα στήθηκαν υπαίθριες αιμοδοσίες. Στη Θεσσαλονίκη μπορείς να δώσεις αίμα από αύριο στη ΔΕΘ περιπτερο 1 και στη Δυτική Θεσσαλονίκη μπορείς να δώσεις αίμα στο Α Καπή Ευόσμου. Αν θες να μάθεις που μπορείς να δώσεις αίμα σ'ολη την Ελλαδα πάτα εδώ. 

Image by Felix Lichtenfeld from Pixabay

5. Gaming και Streaming Βγάλε λεφτά....όχι προφανώς πουλώντας αντισηπτικά. Παίζοντας παιχνίδια ή παίζοντας κάτι άλλο. 😉😉
Ήρθε η ώρα να γίνεις διάσημος, μπες στο twitch και φτιάξε κανάλι streaming. Αν έχεις κάμερα, μπορείς να δείχνεις πως παίζεις τα παιχνίδια και να αποκτήσεις κοινό και followers. Δεν ξέρεις να παίζεις; Ακόμη καλύτερα θα κερδίσεις τους άλλους δείχνοντας πόσο άσχετος είσαι. Θα παίξει πολύ αυτές τις ημέρες. 

Είσαι πιο τολμηρή και άνω των 18; Εκπορνεύσου διαδικτυακά. Μπες στο Chatrubate και ξεκίνα τη διαστροφή. Προσοχή, η σελίδα είναι για άνω των 18. Ουσιαστικά αυνανίζεσαι μπροστά στην κάμερα και σε πληρώνουν, επιλέγεις ποιοι θα βλέπουν έτσι δεν θα σε δουν Έλληνες ούτε οι συγγενείς και ειδικότερα οι ξελιγωμένοι φίλοι του αδερφού σου και εκείνος ο θείος σου που όταν ήσουν μικρή σ'εβγαζε φωτογραφίες χωρίς ρούχα στο πλυσταριό/μπαλκόνι/Θάλασσα κτλ.. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν προτείνουμε να κάνεις αυτά που κάνουν οι άλλες. Μπορείς άνετα να κάθεσαι εκεί και να μιλάς και να κρατάς απασχολημένες μοναχικές ψυχές που δεν διάβασαν αυτό το άρθρο. Ναι! Χρειάζεται να κάνεις έναρξη στην εφορία...δεν ξέρω πως θα γίνει αυτό, δεν σκέφτηκα αρκετά διεξοδικά αυτή μου την πρόταση.

6. Μαγείρεψε 
Ευκαιρία να βάλεις μπρος όλα αυτά που έμαθες βλέποντας μαγειρικές εκπομπές στη τηλεόραση, στο Netflix στο Foodnetwork. Μαγείρεψε κορεάτικο, σούσι ή Κρυσταλική Μεθαμφεταμίνη (αν δεν ξέρεις πως δες το 3)  Προσοχή όμως, μη βάλεις φωτιά στη κουζίνα. Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο και μη μαγειρέψεις ό,τι έχεις και δεν έχεις στο ντουλάπι του σπιτιού σου. Το τελευταίο που θες είναι να πεθάνεις στην πείνα ή να μεταδόσεις ή να κολλήσεις τον ιό στον Μασούτη της γειτονιάς σου.


7. Κάνε Γυμναστική.... Κάνε Σεξ...
Θα φακλανιάσουμε αυτές τις ημέρες το μόνο σίγουρο. Άνοιξε το Youtube και ξεκίνα. Καλλισθενικές ασκήσεις, αεροβική, πιλάτες, γιόγκα. Κάνε Σεξ..ξέρω ότι οι γιατροί είπαν να κόψουμε το σεξ...βασικά μη κάνεις, γιατί βλέπω στο τέλος να γίνει baby boom και να γεμίζει ο κόσμος παιδιά γεννημένα τοξότες του 2020 και πάλι να ξεσπάει πανδημία σε 70 χρόνια.
Ας είμαστε ρεαλιστές...δεν θα το κάνεις..και καλά θα κάνεις.

8. Βιβλία, Podcast και Σειρές...
Καιρός να πιάσεις όλα εκείνα τα βιβλία που έχεις κρυμμένα στη βιβλιοθήκη. Αρχικά ξεσκόνισε τη βιβλιοθήκη. Eπιτέλους να δεις όλα τα επεισόδια από τα Ατίθασα Νιάτα και την Τόλμη και γοητεία. Το ξέρεις ότι αυτό ήθελες πραγματικά να κάνεις. Τώρα μπορείς.

Διάβασε όλη τη σειρά το Θεμέλιο του Ισαάκ Ασίμοφ ή οποιαδήποτε σειρά βιβλίων είναι μεγαλύτερη των 5 τόμων. Διάβασε όλα εκείνα τα βιβλία με ελληνικής λογοτεχνίας και μη, που θεωρούνται βασικά. 

Τα podcast είναι μια πολύ καλή ιδέα για να περάσεις την ώρα σου, αν δεν θες να ακούσεις μουσική. Βάλε τους Αδιάκριτους και ταξίδεψε με την αιθέρια φωνή μου.... βάλε Μαρμελάδα Φράουλα, βάλε το Άχρηστο Podcast του Βασίλη Κατέρη, βάλε τους Premium on Budget ή ψάξε ξένα Podcast για να κάνεις πρακτική.
Image by Lukas Bieri from Pixabay

9. Μπλόκαρε και κάνε υπομονή!
Αυτές τις ημέρες θα γίνει ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα, όχι μόνο στη ντουλάπα αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα. Εδώ θα φανούν ποιοι φίλοι σας είναι καθυστερημένοι και ποιοι γνωστοί σας είναι επικίνδυνοι με τη βλακεία τους. Ήρθε η ώρα να τους διαγράψετε από φίλους ή να κάνετε ασκήσεις υπομονής. Αποφύγετε το /r/greece του reddit, αποφύγετε το Facebook. Μπλοκάρετε όσους σας ενοχλούν, διαγράψετε από τη διαδικτυακή και αληθινή ζωή σας ό,τι σας κάνει να νιώθετε άσχημα. Αποφύγετε ομάδες του FB.

Υπομονή με ό,τι βλέπεται, με τις ηλίθιες απόψεις και κυρίως με αυτούς με τους οποίους μοιράζεστε το σπίτι σας. Αν νιώθετε πως θα σκοτώσετε τους γονείς σας, κλειστείτε στο δωμάτιο και περιμένετε να αλληλοσκοτωθούν μόνοι τους. Το αλκοόλ δεν είναι λύση, αλλά αν βλέπετε πως το έχετε ανάγκη, τότες χρησιμοποιήστε το, αλλά όχι ως όπλο.


Αφήνω τη 10η θέση κενή. Για να βάλω τη δική σας πρόταση. Μπορείτε να μας γράψετε κάτω στα σχόλια ή στη σελίδα μας στο FB. Οι 5 καλύτερες προτάσεις θα μπουν και αυτές στο άρθρο μας.

Σας ευχαριστούμε και ενημερώνουμε οτι δεν θα γίνει καμία κατ οίκον επίσκεψη από τις Ιέρειες του Ναού. Αυτή την περίοδο δεν έχετε ανάγκη την ευλογία της Θεάς Καφροδίτης, έχετε ανάγκη από την υπομονή.  Παρακαλώ σταματήστε να στέλνετε γράμματα με περιστέρια, έχουν καταχέσει το προαύλιο.

Χρόνια Πολλά στους Ιρλανδούς, στους πιστούς Λία και Κώστα και σ'όποιον άλλον έκανε σεξ η μάνα του πριν 9 μήνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...