Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Ψαρι με γλυκοπατατες και πρασινο κάρυ

Μετά από σχεδόν 5 χρόνια επιστρέφω στην αγαπημένη μου συνταγή Ψάρι με πράσινο κάρυ. Πλέον δεν είμαστε τίποτα νιουμπάδες, πλέον ξέρουμε να γράφουμε συνταγές. 

Υλικά Που θα χρειαστείτε: 
4 ή 5 φιλετάκια συμπιεσμένου ψεύτικου ψαριού γνωστά και ως Βακαλάος
Μισή γλυκοπατάτα (ή μία όσο θέλετε)
Πράσινο Κάρυ Ταυλάνδης
Μισό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Πάστα καυτερής πιπεριάς από την Κορέα.
Λίγο λάδι, ΛΙΓΟ ΕΙΠΑ

Συσκευές:
1 ηλεκτρικό μάτι, ή εστία κουζίνας αερίου, ή πετρογκάζ, ή ξύλα
1 Αντικολλητικό τηγάνι με φοσφωριζέ λαβή ή λαβή οποιουδήποτε χρώματος
1 Μαχαίρι για να κόβετε
1 Πηρούνι για να φάγε
Αρκετά χαρτομάντιλα για να σκουπίζετε τα δάκρυά σας.

Ευκολία 8/10 
Πιθανότητα απόσχισης αιμορροΐδας 10/10

Πράσινο Κάρυ με Ψάρια από Olive Magazine


Εκτέλεση Συνταγής: 

Ξεκινάμε! Καθαρίζουμε την γλυκοπατάτα με ένα ειδικό τροχό λείανσης για ξύλο. Αφού αποφλοιώσουμε τη γλυκοπατάτα, παίρνουμε το πριόνι και σιγά σιγά τη κόβουμε ροδέλεςΜετά την πρώτη ροδέλα, καθαρίστε τις πληγές σας στα κομμένα χέρια σας και συνεχίστε το κόψιμο της γλυκοπατάτας με ηλεκτρικό πριόνι, προσοχή φορέστε μάσκα οξυγονοκόλησης για καλό και για κακό. Συνεχίστε βάζοντας το ειδικά αντικολλητικό τηγάνι με το φωσφοριζέ χερούλι στο μάτι και βάλτε να το ζεσταθεί, έτσι μόνο του και άδειο όπως η λυπηρή ζωή σας.


Πρώτα όμως, να έχετε καθαρίσει κλαίγοντας το κρεμμύδι, κλάψτε, ξεσπάστε, αφεθείτε, τα δάκρυα σας, θα αλατίσουν το κρεμμύδι ακριβώς όσο χρειάζεται η συνταγή. Ρίξτε τα στο καυτό αντικολλητικό τηγάνι με το φωσφοριζέ χερούλι, ως να πάρουν ένα χρώμα...

ΕΙΠΑ ΕΓΩ να ρίξετε λάδι; Γιατί βάλατε λάδι; Προσθέστε εκείνες τις ροδέλες συμπιεσμένου ψεύτικου ψαριού που κάποιος τις ονόμασε Βακαλάο ρολό.... προσοχή αν το τηγάνι δεν είναι αντικολλητικο θα κολλήσουν, αν είναι αντικολλητικό με πράσινο χερούλι, θα κολλήσουν σίγουρα. Σηκώστε τις ροδέλες και χώστε από κάτω τις γλυκοπατάτες.
Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε αυτό το πιάτο στα σουσάδικα...Έλεος

Βάλε λίγο νερό ρε άνθρωπε! τι περιμένεις ! ΛΙΓΟ ΕΙΠΑ

Αφού πάρουν μια ελαφριά βράση τα ψάρια, οι γλυκοπατάτες και σωθεί το νερό, συμπληρώστε με λίγο ακόμη νερό, ΛΙΓΟ ΕΙΠΑ. Βάλτε και λίγο θαλασσινό αλάτι, τρίψτε με τον μύλο ακριβώς από πάνω τους, τίποτα δεν δίνει καλύτερη γεύση στο φαγητό όσο λίγο φρεσκοτριμένο αλάτι με κομμάτια πλαστικού από τον σπασμένο μύλο, βάλτε και πιπέρι αν θέλετε, ή λεμονόχορτο, ή lime ή ο,τι νομίζεται τέλος πάντων.

Τώρα νομίζω σας επιτρέπω να βάλετε λίγο λάδι...ΛΙΓΟ ΕΙΠΑ, μόλις αρχίσει και τσιρττσιρίζει, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα βήματα...αυτό το βήμα εξαρτάται από εσάς και το πόσο σκληροί καργιόληδες είστε.
Καλό Νόστιμο Ταιλανδέζικο Κάρυ

1η επιλογή. Πράσινο Κάρυ από τη Ταϊλάνδη. Έχω ξαναμιλήσει γι'αυτο σε προηγούμενο Live cooking. αν είστε καλοί καργιόληδες έχετε αγοράσει το κουτί από το Το Παντοπωλείο της Ασιατικής κουζίνας...αν είστε φτωχάντζες τότε έχετε πάρει το άλλο από το Lidl. Βάζετε στο μπρίκι, σε μία κούπα, μια κουτάλι της σούπας από το πράσινο κάρυ (στο κουτί λέει κουταλιές του γλυκούς, αλλά τί είμαστε τίποτα ξενέρωτοι;) και το ανακατεύετε με νεράκι και το ρίχνετε στο φαγητό ώστε να βράσει το ψάρι και οι πατάτες με το κάρυ.


2η Επιλογή...αν είστε όμως Σκληροί καργιόληδες... τότε παίρνετε Κορεάτική πάστα καυτερής πιπεριάς που θα τη βρείτε στο Το Παντοπωλείο της Ασιατικής κουζίνας και θα κάνετε την ίδια διαδικασία... αλλά όσο ανακατεύετε την πιπεριά θα κάνετε προσευχή για αυτό που θα ακολουθήσει την επόμενη ημέρα. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εγκαύματος

Ταιλανδέζικο καρυ απότ α Lidl


3η επιλογή...επειδή είστε εγώ... και επειδή η πράσινη πάστα κάρυ από τα Lidl, είναι ακριβώς από τα Lidl και δεν καίει, βάζετε μια κουταλιά της σούπας, κάρι και λίγο....ΛΙΓΟ ΕΙΠΑ, πάστα καυτερής πιπεριάς. Στόχος μας είναι να καεί αρκετά το στομάχι, ώστε να μη φάτε για τις επόμενες 7 ημέρες που θα σας ξαναζυγίσουν στη Restart Diet

Χαμηλώστε το μάτι ... ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, και αφήστε το φαγητό να γίνεται όσο ελέγχετε το φαγητό ανα 5 δεύτερα.




Ναι θέλαμε να έχει την όψη και υφή λάσπης με γεύση καυτής ανάσας δράκου! Μπράβο τα καταφέρατε κρίμα που θα πεθάνετε αύριο!. Aν θέλετε και εσείς να παρακολουθείτε το live Μαγείρεμα μου ακολουθήστε το #CookingwithEri στο Facebook, αν δεν βρίσκετε τις συνταγές είναι επειδή πρέπει να μου στείλετε αίτημα φιλίας.


Την επόμενη φορά μαγειρεύουμε Παγκολινους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...