Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Σαμουράι Γκουρμέτ στο Netflix

Το καλό με το Netflix είναι πως έφερε πιο κοντά μας Ιαπωνικές σειρές. Η πρώτη προσπάθεια με τις Ιαπωνικές σειρές στην πλατφόρμα, στέφθηκε με επιτυχία έτσι η εταιρεία προχώρησε στην κατά παραγγελία δημιουργία σειρών. Μια από αυτές ήταν και σειρά "Σαμουράι Γκουρμέτ", εύκολο και εύπεπτο σενάριο, στη σειρά αυτή γίνεται μια πολύ όμορφη εισαγωγή στην Ιαπωνική κουζίνα. Τώρα γιατί επιλέχθηκε αυτή η σειρά; Θα το μάθετε κάνοντας click εδώ και θα μεταφερθείτε στο δίδυμο ποστ στου δικού μου blog.



Πρωταγωνιστής ένας συνταξιούχος που για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες έχει ελεύθερο χρόνο και τίποτα να κάνει. Περνάει τις ώρες του διαβάζοντας ιστορίες από τα Σογκουνάτα με πρωταγωνιστές Σαμουράι και ανακαλύπτει την ελευθερία του να επιλέγεις που θα φας. Έτσι σε κάθε 25 λεπτό επεισόδιο τον βλέπουμε να δοκιμάζει γεύσεις από αληθινά καταστήματα της Ιαπωνίας.

Γιατί όμως να ονομαστεί Σαμουράι Γκουρμέτ, μια ιστορία ενός συνταξιούχου που τρώει;
Επειδή λοιπόν πάντα κάτι συμβαίνει στο εστιατόριο που επισκέπτεται ο πρωταγωνιστής. Φιλήσυχος και ευγενικός καθώς είναι, δεν θέλει να δημιουργεί προβλήματα, έτσι όταν συμβαίνει κάτι που τον ανησυχεί ή τον προκαλεί, συλλογίζεται τι θα έκανε στη θέση του ένας Σαμουράι. Το σκέφτεται και ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά του ο φανταστικός αυτό πολεμιστής και για λίγα λεπτά μεταφέρεται στην εποχή του Edo. Έτσι λάτρης των γεύσεων, αντιδράει ανάλογα ή επιλέγει να μη κάνει τίποτα και να απολαύσει το γεύμα του.


Αυτό που κάνει τη σειρά να ξεχωρίζει είναι πως ο ήρωας μας επισκέπτεται εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία που θα τα συναντήσετε και εσείς αν επισκεφθείτε ποτέ την Ιαπωνία. Ενώ για τα μάτια ενός Δυτικού, ανοίγεται μπροστά του οι διάφορες συνταγές και γαστρονόμικές συνήθειες των κατοίκων της μακρινής αυτής χώρας. Ξεχάστε όσα  ξέρετε για την Ιαπωνική κουζίνα των σουσι και των ράμεν/noodles. Μ' αυτή τη σειρά θα μάθετε το αληθινό φαγητό της χώρας. 

Πρωταγωνιστής είναι ο Naoto Takenaka ένας σπουδαίος ηθοποιός της Ιαπωνίας με μεγάλο ρεπερτόριο με ρόλους που ξεκινάν από ερωτικές ταινίες ως γελοίες κωμωδίες. Στην Ελλάδα τον αγαπήσαμε μέσα από τον ρόλο του στο Shall We Dance του 1996 (το οποίο έγινε μεταφορά στον Αμερικάνικο Κινηματογράφο με πρωταγωνιστή την Σούζαν Σάραντον, Τζένιφερ Λόπεζ και Ρίσταρντ Γκηρ, το 2004) αλλά και από την περιπέτεια δράσης Shinjuki Incident του 2009 με πρωταγωνιστή τον Τζάκη Τσαν. 



Συνοδοιπόρος του σ'αυτό το γαστριμαγικό ταξίδι είναι ο πανέμορφος για τώρα και για πάντα και στους αιώνες Αμήν Tetsuji Tamayama, ακόμη ένα εξαιρετικός ηθοποιός που στην Ελλάδα τον ξέρουμε από το Casshern, Goemon Nana και από την Πανασιατική παραγωγή του Lupin the third, και τη ταινία μεταφορά του βιβλίου Νορβηγικό Δάσος.  Εξαιρετικοί ηθοποιοί και οι δύο που μ'έχουν συνοδέψει σ'όλη μου την ενήλικη ζωή. Εντάξει εννοείται με τα λεφτά που σκάει το Netflix θα έβαζαν γνωστά ονόματα.

Γιατί να το δείτε; Επειδή θέλετε να μάθετε λίγα πράγματα παραπάνω για το φαγητό της Ιαπωνίας, επειδή θα ταξιδέψετε στην Ιαπωνία και θέλετε να μάθετε που να φάτε. Ιδανική στιγμή να το δείτε είναι το βράδυ μετά από τη δουλειά. Οι χαλαροί ρυθμοί της σειράς και τα μικρής διάρκειας επεισόδια του είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσετε. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τη σειρά, περάστε από το προσωπικό μου blog για να διαβάσετε την αντίστοιχη δίδυμη ανάρτηση. http://erisabetsu.blogspot.com/  ...γιατί ξέρω πως οι περισσότεροι δεν το έκαναν με τη προηγούμενη ανάρτησή μου.

2 σχόλια:

Leviathan είπε...

Ωραία παρουσίαση! Μου κέντρισες το ενδιαφέρον! Πρέπει να βάλω και γω Netflix μάλλον 😁
Καλή εβδομάδα εύχομαι
🌼

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

μετά την σύνταξη για τους δραστήριους ανθρώπους συνήθως ξεκινά καινούρια καριέρα έστω και ερασιτεχνική. μπήκε στη λίστα η σειρά με τα προσεχώς



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...