Υλικα
2 φιλετα ψαριου
10 λαχανακια βρυξξελλων περιπου
1 λεμονι
1 ματσακι μαιντανο
ελαιολαδο
ριγανη,αλατι,πιπερι,δεντρολιβανο
λιγο βαλσαμικο ξυδι
Εκτελεση
Καθαριζουμε και βραζουμε τα λαχανακια για περιπου 15 λεπτα(αν ειναι φρεσκα,αλλιως 5 λεπτα ειναι αρκετο).Ταυτοχρονως φτιαχνουμε μια μαριναρα για το ψαρι.Ριχνουμε σε ενα μπολ δηλαδη το πιπερι,λιγο ελαιολαδο,δεντρολιβανο,χυμο του λεμονιου και το μαιντανο.Αφηνουμε τα φιλετα στη μαριναρα για 30 λεπτα περιπου.
Ψηνουμε για 20-30 λεπτα περιπου το ψαρι στο φουρνο στους 150 βαθμους και λιγο πριν το τελος ριχνουμε τη μαριναρα.
Αφου εχει χυλωσει η μαριναρα μες στο ψαρι,αφαιρουμε προσεκτικα τα φιλετα και τα βαζουμε σε ενα πιατο μαζι με τα λαχανακια.Σαν τελευταιο βημα περιχυνουμε τη σαλτσα πανω απο τα λαχανακια.
Προσοχη τα λαχανακια ειναι αρκετα πικρα...μπορειτε να ριξετε λιγη ζαχαρη οταν τα βραζετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου