Pages

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Julie & Julia Ας μαγειρέψουμε !!

Προχθές εκεί που βαριόμουνα είδα στο Mega την ταινία Julie and Julia και σκέφθηκα τι γαμάτη ιδέα να κάνω και εγώ αυτό που κάνει η πρωταγωνίστρια...Στην ταινία η Julie φτιάχνει ένα blog όπου και μαγειρεύει μέσα σε ένα χρόνο όλες τις συνταγές από το βιβλίο μαγειρική της Julia Child...το blog της έγινε επιτυχία και στο τέλος η ίδια έγραψε και αυτή ένα βιβλίο...Εκεί έρχομαι και λέω αποκλείεται να κάνω κάτι τόσο δεσμευτικό και αποκλείεται να πετύχει..Στην τελική πιο το νόημα να κάνεις κάτι που κάποιος έχει ήδη κάνει...

Έτσι αποφάσισα να γράψω ένα ποστ  μαγειρικής ενώ παράλληλα μαγειρεύω με την ελπίδα πως θα έρθει και η Dannossiel να φάει και δεν θα κάτσω να το φάω μόνη μου..ΟΛΟ Πήρα τη συνταγή από την συσκευασία τουGolden Curry και ενώ μαγειρεύω και περιμένω το φαγητό θα γράφω και το πόστ μου. Η συνταγή ξεκινάει λέγοντας να βάλουμε σε ένα σκεύος κοτόπουλο/μοσχάρι/χοιρινό ...έβαλα τέσσερα μπουτάκια κοτόπουλο...Περίεργο που έχει 4 μπουτάκια το κοτόπουλο μου...Anyway...έβαλα τα μπουτάκια να τσιγαριστούν στο ελαιόλαδο η Julia Child έλεγε να στεγνώνουμε καλά το κρέας πριν το βάλουμε να τσιγαριστεί αλλιώς δεν θα κοκκινίσει  Αντιγράφοντας την ταινία τα έπλυνα και τα σκούπισα με ρολό κουζίνας...Εννοείτε πως μερικά κομμάτια χαρτιού κόλλησαν πάνω στα σέξι μπουτάκια αλλά εμένα δεν με ενοχλεί. Τα άφησα για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν, μπορείτε να τα αφήσετε για λίγα λεπτά ή όπως μου αρέσει να λέω για όσο κρατάει ένα διαφημιστικό διάλειμμα στο Star Channel.
.

Μόλις κοκκίνισαν τα άλλαξα πλευρά και περίμενα λίγα λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια η συνταγή λέει σε ένα άλλο σκεύος να κόψουμε κρεμμύδι και να τα τσιγαρίσουμε και αν θέλουμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά...bitch please σιγά μη λερώνω και άλλο σκεύος. Έκοψα ένα κρεμμύδι μικρό, ένα καρότο και λίγο λάχανο και τα έριξα όλα μαζί με το κοτόπουλο. Πρόσθεσα πιπέρι (όπως αναφέρει η συνταγή) και λίγο αλάτι...Μη ξεχνάτε το αλάτι εγώ πάντα το ξεχνάω...όπως και το λάδι πάντα ξεχνάω να βάλω λάδι στα φαγητά μου.

Οι μεγάλοι σεφ πάντα λένε να μη χρησιμοποιείς νερό στο φαγητό αλλά κρασί ή ζωμό...εννοείτε έριξα λίγο νερό μέχρι να φτάσει στη μέση του κοτόπουλου και μετά έκλεισα με καπάκι το τηγάνι και χαμήλωσα τη φωτιά στο δύο και ξεκίνησα το πόστ. Να μη ξεχάσετε να ανάψετε τον απορροφητήρα. Πω έγραψα τόσα πολλά και ακόμη η συνταγή είναι στην αρχή...

Κοιτώντας την βιογραφία της Child επιβεβαιώνεται η θεωρεία μου πως στις ταινίες που βασίζονται σε αληθινά πρόσωπα, τα πραγματικά πρόσωπα είναι πιο άσχημα ...χιλιάδες φορές πιο άσχημα από τον ηθοποιό που τον παίζει...πχ η Child Με την Mery Streep ή των Gerard Butler με τον αληθινό Machine Gun priest Sam Childers...ωχ είδατε σύμπτωση η μία ήταν Child Και ο άλλος Childers...ανατρίχιασα...not. Για να ελέγξω το φαγητό. Προς το παρών δείχνει κάπως χλωμό χωρίς σάλτσα και το νερό έχει γίνει μια ωραία κρέμα αλλά το κοτόπουλο είναι ωμό ας προσθέσω λίγο νερό ακόμη...Λοιπόν τελειώνει και το icarly στο Nickelodeon ενώ τα μπουτάκια είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτω ένα κομμάτι απο την πάστα ιαπωνικού κάρρυ για να πάρει μια βράση το κοτόπουλο με το κάρη..και να βρομίσει ο τόπος καθώς και το πληκτρολόγιο επειδή ακούμπησα το κάρυ με γυμνό δάχτυλο...πάω να πλυθώ.

Σήμερα έβαλα απο το Vermont Curry που μου έφερε η Άσουκο απο την Ιαπωνία...τώρα γιατί είναι Ιαπωνικό και το λένε Vermont δεν ξέρω και μάλλον δε θα μάθω ποτέ. Το χρώμα του φαγητού δείχνει έτοιμο αλλά έχει πολύ νερό γι αυτό άφησα το καπάκι ανοιχτό μπας και εξατμιστεί.  Μέχρι να γίνει ας δούμε το βίντεο από τη διαφήμιση του Vermont Curry όπου εκεί βλέπουμε το boy band Hay Say Jump που δεν έχω ακούσει ποτέ από την Ιαπωνία και ανήκει στην εταιρεία των Johny όπως και άλλοι καλλιτέχνες που έχουν εμφανιστεί κατα καιρό στο blog μας. Ok είναι νερουλό το φαγητό και η εμφάνιση του curry δεν είναι όπως αυτή του golden curry. Δεν με ενοχλεί όμως γιατί τώρα θα βάλω να γίνονται τα noodles.
Αρκεί να βρω καθαρή κατσαρόλα...συνήθως τα βάζω όλα μαζί να βράσουν αλλά τώρα είπα να κάνω κανονικά τη συνταγή και όχι ..σκατά πρέπει να πλείνω το μικρό κατσαρολάκι...I hate that.

Για τα Noodles αγόρασε Mendake noodles νόμιζα ότι ήταν Ιαπωνικά τελικά είναι απο την Ταυλάνδη γαμώ το σπίτι μου. Σημείωση στον ευατό μου...Αν η συσκευασία έχει Ιαπωνικά γράμματα επάνω και συνταγές στα Ιαπωνικά δεν σημαίνει πως είναι και Ιαπωνικό το προιόν....Λοιπόν θέλουν 4 λεπτά για να γίνουν. Πιο πολύ ώρα θέλει για να βράσει το νερό...Περιμένω...
...Έτοιμα....ωχ αυτά τα noodels φαίνονται διαφορετικά και είναι και λίγα έριξα μιαμιση πλάκα αλλά τελικά έπρεπε να ρίξω πιο πολλά. Λοιπόν τώρα ξανα έβαλα να πάρει μια βράση το κοτοπουλο γιατί τελικά ήταν πολύ νερουλό..και είμαστε έτοιμοι...

Το αποτέλεσμα είναι αυτό:

Η λεπτομέρεια κρύβεται στο πλαστικό τραπεζομάντηλο που μου αφήνει η μάνα μου όταν πάει διακοπές. Για να δω απο γεύση πως τα πάει....ωραίο!! το Πέτυχα...ωστόσο είναι αρκετά γλυκό το curry και δεν έχω και σάλτσα σόγιας επειδή τελείωσε...Μου είχε φέρει μια ο ξάδερφος απο τα Σκόπια...μάλλον θα πρέπει να ρίξω κανα κιλό αλάτι...θα σας πρότεινα χοντρό αλάτι είναι πάντα καλύτερο. Νομίζω θα του βάλω ένα 7 θα μπορούσα να το κάνω και καλύτερο αν δεν βαριόμουν. Θα το συνδυάσω με ψωμάκι πετρόμυλλου που είναι ολικής άλεσης απο σκληρό σιτάρι και το βρίσω στα Ble της Αγίας σοφίας ....έμμεση διαφήμιση λολ

Σε περίπτωση που σας άρεσε η συνταγή πείτε μου να σας που να βρείτε τα υλικά. Πάω να φάω μετά θα διορθώσω τα ορθογραφικά λάθη. Bon apetite που έλεγε και η σχωρεμένη η Julia Child..

Λοιπόν το έφαγα και ήταν πολύ ωραίο η επιτυχία σε ένα φαγητό κρύβεται στην ικανότητα του φαγητού να σε παρασέρνει και να σε κάνει να θες να φας και άλλο ενώ το τρως...και νομίζω το δικό μου φαγητό το πέτυχε βέβαια θα βοηθούσε αν το είχε δοκιμάσει και κάποιος άλλος και μου έλεγε τα ίδια.....foerver solo...


2 σχόλια:

  1. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    Ηλίθια το διάβαζα στο ΙΚα και στο τέλος γέλασα δυνατά γουρουνίζοντας ενώ οι υπάλληλοι έχουν συνέλευση.Κριμα που δεν ηρθα ειμαι σιγουρη πως θα ταν πολυ νοστιμο και θα το τρωγαμε ολο σα ζωα και μετα απο μια ωρα θα πεινουσαμε γιατι ας το παραδεχτουμε ειναι σα μακαρονια και μετα θα παραγγελναμε απο το σάλτσα μπαρ 2 σαντουιτς η καθεμια και οχι ενα σαν την αλλη φορα για τον πουτσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η δική μου συνεισφορά:

    Μπορείς να κάνεις πραγματικό κάρυ από τα αρχικά υλικά, από ινδικό μπακάλικο: Turmeric, Masala, Chili, Garlic, Ginger, κλπ, ανακατεύεις τις σκόνες σε αναλογίες κατά κρίση και γεύση (έτσι γίνονται τα κάρυ). Ή διαλέγεις ένα κάρυ σκόνη έτοιμο από την αγορά. Το Madras είναι καλό. Και χρειάζεσαι, ξεχωριστά από το κάρυ, και σκόνη Tandoori (κόκκινη σαν κεραμίδι).

    Πασπαλίζεις μπόλικα κομμάτια κοτόπουλο λευκό κρέας χωρίς κόκαλα, κομμένα 5-10 cm επί 2-5 cm με πολύ σκόνη tandoori. Σε βαθύ τηγάνι λιώνεις βούτυρο, ή ghee (ινδικό βούτυρο βουτύρου), βάζεις το πασπαλισμένο με tandoori κοτόπουλο μέσα, σκεπάζεις το τηγάνι σε σιγανή φωτιά και ανακατεύεις τα κομμάτια κάθε λίγο. 15-20 λεπτά είναι έτοιμο.

    Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζεις πολύ νερό και στην βράση προσθέτεις μισή χούφτα χοντρό αλάτο, και 80 gr ρύζι μπασμάτι για κάθε άτομο στο τραπέζι. Μόλις μαλακώσει το ρύζι το στραγγίζεις.

    Ζεσταίνεις λίγο στραγγισμένο γιαούρτι χωρίς να βράσει και προσθεέτεις και ανακατεύεις 1-52 κουταλάκια κάρυ και ανακατεύεις πολύ καλά.

    Σερβίρεις στο πιάτο το κοτόπουλο, δίπλα το ρύζι με το γιαούρτι-κάρυ πάνω στο ρύζι, και στην άκρη του πιάτου λίγο μάγκο κομπόστα ολόκληρα κομμάτια.

    Δική μου συνταγή σκαρφισμένη από τα "ταξίδια" μου :-) Καλή όρεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή