Ας μιλήσουμε με όρους που καταλαβαίνετε. Σήμερα οι επιστήμονες του ναού θα σας μάθουν την έννοια Grooming διαβάζεται Γκρούμινγκ. Σημαίνει περιποίηση, είναι η πράξη που κάνεις για να φέρεις κάτι πάνω στα μέτρα σου. Πχ στους άντρες τα γένια τους, καθώς η λέξη κυρίως χρησιμοποιείται για άντρες. Για τις γυναίκες που περιποιούνται τον εαυτό τους υπάρχουν χιλιάδες λέξεις εκεί έξω.
Η λέξη grooming επίσης έχει και μια άλλη έννοια για την οποία δεν γνωρίζω αν υπάρχει αντίστοιχη ελληνική.
Περιγράφει τη σχέση ενός ενήλικα με μια ανήλικη. Είναι εκείνη η σχέση όπου ένας ενήλικα γνωρίζει ένα παιδί 14 ετών το οποίο το μεγαλώνει και το καλλιεργεί ώστε όταν φτάσει ενήλικας να είναι ο/η ιδανικός σύντροφος και να τον/την παντρευτεί.
Καταλάβατε τι θέλω να πω ή να δώσω παράδειγμα; Ακριβώς αυτό δηλαδή που έκανε ο πιλότος με την Καρολάιν. Τη γνώρισε στα 14 την έστησε όπως ήθελε, την άφησε δύο φορές έγκυο και φυσικά την παντρεύτηκε.
Όμως στην Ελλάδα το grooming δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι, γιατί κάποια στιγμή το παιδί γίνεται γυναίκα ή άντρας και δεν νιώθει άνετα στη "φυλακή" του γάμου. Ξυπνάει, δεν θέλει να θυσιάσει ελευθερία και όνειρα και φεύγει. Φυσικά υπάρχουν και εκείνες οι εξαιρέσεις που δεν έχουν καταλάβει ποτέ τι έχει συμβεί και ακόμη αναρωτιούνται γιατί έχουν ανάγκη να βρουν τι είναι αυτό που τους ενοχλεί.
Έχω συναντήσει τέτοια παραδείγματα στη ζωή μου; Ναι, ξύπνησαν τα άτομα που καλλιεργήθηκαν να είναι σύντροφοι και μηχανές αναπαραγωγής; ευτυχώς ναι και είμαι πολύ περήφανη για αυτές τις κοπέλες.
Δυστυχώς η Καρολάιν δεν ήταν το ίδιο τυχερή. Η περίπτωση της είναι ίσως η πιο βαριά μορφή grooming που έχω συναντήσει στη μικρή μου αυτή ζωή πάνω στον πλανήτη Ελλάδα.
Κοιτάξτε λίγο γύρω σας, δείτε τον κύκλο σας, για πόσο καιρό ακόμη θα βαφτίζεται τέτοιες συμπεριφορές ως "σύνδρομο Ηλέκτρας", "πατρικό σύνδρομο" και πραγματικά αναρωτηθείτε μέχρι πότε θα δικαιολογείται η παιδεραστία που καταλήγει σε γάμο;
Μήπως η επιστήμων του νου (ή ναού) να άλλαζε γραμματοσειρά ώστε μάθουμε τι γράφει
ΑπάντησηΔιαγραφή