Pages

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ψάρι με πράσινο Κάρρυ

Όπως και παλιότερα, σας θυμίζω πως όταν είμαι μόνη μου και μαγειρεύω βαριέμαι πάρα πολύ, γι'αυτό και κάνω παράλληλα ποστ με τι συνταγή στο Blog μας.  Σήμερα λοιπόν αφού όλοι λείπουν σε κάποια παραλία εγώ αποφάσισα να μαγειρέψω Ψάρι με πράσσινο Κάρρυ και να μοιραστώ τις γνώσεις μου μαζί σας.

Στην αρχή ήθελα απλά να τηγανίσω πατάτες και να κάνω τα ψαράκια ή ότι ειναι αυτά στο τηγανία αλλά μετά σκέφτηκα οτι αν τηγανίσω τώρα θα βρομάει όλο το σπίτι. Έτσι είπα να κάνω μακαρόνια, μετά σκέφτηκα να κάνω το ψάρι ή ότι είναι αυτό με κάρρυ και ριζομακάρονα, εκεί που το σκεφτόμουν βλέπω στο ντουλάπι το ρύζι και λέω δεν γαμιέται θα το κάνω με μπασμάντι.

Σουρίμι 7 Θάλασσες
Τι υλικά έχω...γιατί δεν θα το κάνω με τη συνταγή που βρήκα στο ιντερνετ  αλλά με αυτά που έχω. Αλλά ακόμη και αν είχα τα υλικά που λέει η συνταγή δεν θα έτρωγα κάτι που έχει γάλα καρύδας αλλα τώρα που το σκέφτομαι μπορώ να βάλω γιαούρτι...ή δεν κάνει το ψάρι, ή οτι είναι αυτό , να το συνδυάζεις με γιαουρτι; Καλύτερα να μη το μάθουμε σήμερα όμως.

Λοιπόν βάζεις μια και μισή κούπα μπασμάντι  σε ένα μπωλ και το πλένεις να φύγει το άγγιγμα του Ινδου. Όταν σιγουρευτείς πως έχει φύγει, το ρίχνεις στη κατσαρόλα και συμπληρώνεις νερό. 2 Κούπες για κάθε 1 κούπα ρύζι. Εγώ έβαλα 3. Το βάζεις να βράσει και ξεκινάς το ποστ στο Blog σου.

Έχεις βγάλει απο νωρίς τα ψάρια ή ότι είναι αυτά, από την κατάψυξη, εγώ έβγαλα 4 κομμάτια.
Τα αγόρασα χθες από το σούπερ είναι...ωπ έτοιμο και το ρύζι.



Λοιπόν ψιλοκόβετε κρεμμυδάκι, προσθέτεις φρέσκο κρεμμυδάκι από την κατάψυξη, ρίχνεις στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο με γεύση καρρυ από την εταιρεία Ariston, το οποίο βγήκε νούμερο ένα σε διαγωνισμό στην Ιαπωνία. Μόλις αρχίσει το τσιγάρισμα ρίχνεις τα ψάρια ή ότι είναι αυτά και ετοιμάζεις το πράσινο κάρρυ.




Λέω να ρίξω και λίγο σουρίμη προϊόν απομίμηση καβουριού που μου έμαθε η φίλη μου για να κάνω τη γεύση ακόμη πιο Θαλασσερή.  Ανακατεύω 2 κουταλιές απο την πάστα πράσινου κάρρυ, που αγόρασα πριν αιώνες από τον Κοσμάς και έχει μια πενταετία ληγμένη,  με λίγο νερό και όταν λιώσει αρκετά τη ρίχνω στο τηγάνι. Χαμηλώνω τη φωτιά για να δέσει το κάρρυ και να ψηθεί το ψάρι ή ότι είναι αυτό μέσα στη κρέμα. Τελικά λέω να μη ρίξω γιαούρτι. Ίσως θα έπρεπε να το κάνω γιατί η σάλτσα αυτή σε επίπεδο καυτερού, ανήκει στην κατηγορία, ανατινάξης αιμοροίδας.

Συνεχίζεις ανεβάζοντας φωτογραφίες προϊόντων στο βλογκ σου. Μέχρι να είναι έτοιμο το φαγί. Η Σάλτσα δεν έδεσε πως θα ήθελα αλλά έχει γίνει ωραία. τώρα που τη δοκίμασα ωστόσο έχει παραλύσει ο μισός εγκέφαλος από το πόσο καυτερή είναι η σάλτσα οπότε μάλλον αναγκαστικά πρέπει να επιστρατεύσουμε το γιαούρτι σαν ποτό.

Λοιπόν κλείνεις τη φωτιά και ετοιμάζεις το σερβίρισμα. Βάζεις Ρύζι, ψάρι ή οτι είναι αυτό, και κάρρυ, σερβίρεις με ένα ποτήρι Αριάνι για να σβήνει το κάψιμο της σάλτσας και μπορείς να το συνοδέψεις με, τορτίγιες, νααμ, πίτες, αράβικες πίτες και λίγο kimchi κονσέρβα για να σιγουρευτείς πως θα ξυπνήσεις χωρίς κώλο την επόμενη ημέρα.

Μέσο όρος προετοιμασίας: 54 Λεπτά
Επίπεδο καψίματος : 150/100

Προσοχή! Φροντίστε να διαλυθεί καλά η πάστα του κάρρυ μέσα στο τηγάνι, καλύτερα να μπει λιγότερο παρά να πέσει παραπάνω. Μην προσθέσετε αλάτι πουθενά.




Για οποιαδήποτε πληροφορία ή λεπτομέρεια, ρωτήστε με και αν έχω επιβιώσει από το κάψιμο θα σας απαντήσω.

4 σχόλια:

  1. Kimchi. Κορεάτικο λάχανο τουρσί. Σε ποιαν απ'τις δύο Κορέες το τρώνε αυτό το πράμα; Έτσι πως το κόβω για Βόρεια μου κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ το έμαθα από την Νότια, στην Βόρεια πολύ πιθανόν να μην έχουν λάχανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγάπη μου έχω κάνει φοιτήτρια με κάρτα σίτισης θα χρειαστούν πολλά περισσότερα για να με κάνουν να πεθάνω, τι να μου κάνει μια σάλτσα με γεύση χώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή