Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Η καλύτερη ηρωίδα της Marvel

Χαμός έγινε με το trailer της Captain Marvel, γέμισε το διαδίκτυο βίντεο, ιστορίες και η χάρη της έφτασε μέχρι με τα Ελληνικά Δελτία ειδήσεων που την υποβίβασαν σε Captain Woman....σε μια προσπάθεια να φανούν cool και επίκαιροι.


Έτσι και εμείς, για να φανούμε επίκαιροι και cool, δηλαδή εγώ, θα  μιλήσουμε για την πιο δυνατή, την πιο γαμάτη, την καλύτερη ηρωίδα που υπάρχει στο σύμπαν της Marvel.  Φυσικά δεν είναι άλλη από την Rogue.


img cource kisspng

H Rogue έχει πολλά origins, δηλαδή ένα είχε, αλλά μετά που ξεκίνησαν οι ταινίες και οι προσπάθειες επανεκκίνησης των χαρακτήρων της Marvel της άλλαξαν τα φώτα. Η Rogue είναι μεταλλαγμένη και εδώ και χρόνια ανήκει στην ομάδα των X-men, η ζωή της δεν ήταν ποτέ εύκολη. Όλα ξεκίνησαν όταν στην εφηβεία εμφανίστηκε η μετάλλαξη της η οποία της επιτρέπει να απορροφάει όποιον αγγίζει. Του ρουφάει τις δυνάμεις, τις αναμνήσεις, τις γνώσεις και την ίδια τους τη ζωτική δύναμη. Στα αθώα χρόνια της εφηβείας, οι δυνάμεις της έκαναν την εμφάνιση τους την ώρα που έδινε το πρώτο της φυλή. Με αποτέλεσμα φυσικά να αποροφίσει το σύντροφό της και αυτός ο νεαρός να πέσει σε κώμα.

Έτσι ξεκίνησαν οι περιπέτειες της Rogue, η οποία πριν καταλήξει στη θερμή αγκαλιά του Ιδρύματος για Νέους Μεταλαγμένους του Δρ. Ξαβιέρ, πέρασε από πολύ κακές παρέες. Η διάσημη πλέον Mystique βρήκε την έφηβη Rogue και τη μεγάλωσε σαν δεύτερη μητέρα. Έτσι ξεκίνησαν οι μέρες της ηρωίδας μας στην Αδελφότητα των ...κακών μεταλλαγμένων (δεν έχω ιδέα πως μεταφράζεται αυτό).

Καλά μη φανταστείτε ξέρω τρελές λεπτομέρειες και ούτε με ενδιαφέρει να μάθω, ο,τι θυμάμαι λέω. Λοιπόν εκεί που περνούσε καλά η Rogue με τη σατανική της παρέα σε κάποια φάση συνάντησε τη Captain Marvel...και εδώ έρχεται το κωλοδάχτυλο σε όσους λατρεύουν τη συγκεκριμένα ηρωίδα. Γιατί  δεν ξεχνάμε!! Δεν ξεχνάμε την ημέρα που η Rogue σκότωσε την Captain Marvel.

Σε ένα επικό έπος της Marvel η Rogue βγάζει τα γάντια και αγγίζει την Captain Marvel και απορροφά όλες τις δυνάμεις...σε τέτοιο βαθμό που η δεύτερη πέφτει νεκρή και η Rogue αναδύεται ως η πιο δυνατή μεταλλαγμένη στο σύμπαν της Marvel. Εκεί περίπου, αποφασίζει να εγκαταλείψει την αδελφότητα και προσχωρεί στην ομάδα των X-Men, από εκεί και πέρα η ιστορία της έχει γεμίσει περιπέτειες, δύσκολους έρωτες και σίγουρα μάχες...πολλές μάχες.

Αν διαφωνείτε καλά κάνετε, δεν με ενδιαφέρει, γιατί η Rogue έχει άπειρες δυνάμεις...ωστόσο δεν έχει καταφέρει ποτέ να τις αναπτύξει όλες. Τηλεπαθητική επιπέδου 5, μπορεί άνετα να ανταγωνιστεί τη Jean Gray και τον Xavier, αλλά μέχρι τώρα δεν είδα να καλλιεργεί τις δυνάμεις αυτές. Ωστόσο τη βλέπουμε να πετάει, να έχει καταφέρει να ελέγξει ως ένα επίπεδο την απορρόφηση και να τη χρησιμοποιεί εις βάρος των εχθρών της.

Μου αρέσει η Anne Marie, όπως τη λένε, γιατί είναι κλασική ομορφιά της Νότιας Αμερικής, αγαπάει, πονάει και υποφέρει όπως όλοι μας. Πολλές φορές την έχουμε δει να είναι στο περιθώριο και να νιώθει μόνη. Η μεγάλη της αγάπη της είναι ο Gambit που μετά από χιλιάδες περιπέτειες επιτέλους κατάφεραν να παντρευτούν στις σελίδες του Mr and Mrs X μόλις αυτό τον Ιούλιο.

Για εμένα η Rogue είναι η καλύτερη ηρωίδα της Marvel οπως καταλάβατε. Άξιο παιδί της Θεάς Καφροδίτης. Δυνατή σωματικά, ευάλωτη ψυχικά, έχει κερδίσει το κοινό της Marvel αλλά και την καρδιά του Gambit και του Joseph .
img source 
Εντάξ' μπορεί να μην με ενδιαφέρει αν διαφωνείτε...ωστόσο με ενδιαφέρει να μάθω ποια είναι για εσάς η καλύτερη ηρωίδα της Marvel τώρα που άρχισαν να εμφανίζονται περισσότερες γυναίκες στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel...(δεν μπορώ για να καταλάβω γιατί έγινε ταινία πρώτα η Captain Marvel και όχι η Black Widow με τη Γιόχανσεν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...