Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

5 πράγματα που πρέπει να ξέρει κάθε Βορειοελλαδίτης που πάει Λάρισα- ειδικά για Γάμο


Το δεύτερο Σαββατοκύριακο αυτού του Ιουνίου , οι Άθλιες Κόρες είχαμε την τιμή να είμαστε προσκεκλημένες σε γάμο στη Λάρισα , με κουμπάρα την αγαπημένη μας Νεκρή Νύφη.


Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένες για το διήμερο αυτό, όσο σχεδόν και ο ντόπιος πληθυσμός που αλαλάζων ανέμενε την άφιξή μας. Η πλούσια πρωτεύουσα της Θεσσαλίας , με τις απέραντες πλατείες και τον υπέροχο νεαρόκοσμο, δε μας απογοήτευσε ουδόλως και στη σύντομη επίσκεψή μας εκεί είχαμε την τύχη να μάθουμε πολλά καινούρια και ωραία. Ακολουθεί μια Λίστα με κάποια απ αυτά,που ίσως φανούν χρήσιμα στον αυριανό τολμηρό Ταξιδευτή και Καλεσμένο σε Λαρισαϊκό Γάμου. 

1.Ολα βρίσκονται σε απόσταση 750 μέτρων απ το ξενοδοχείο σου , όπου κι αν είναι αυτό

Μέχρι εκεί μπορείς να εμπιστευτείς το Google maps.Για τη διαδρομή πάλι ,όχι. Οπότε θα ρωτήσεις έναν Λαρισαίο. Ο οποίος θα σου πει με αποτροπιασμό ότι εκεί που θες να πας είναι "μακριά με τα πόδια", κι ας είναι 10 λεπτά ή ότι "είναι ψηλά" Αυτό στα λαρισαΐκα μεταφράζεται σε κλίση ανηφορική 3%. Οπότε ούτε τον Λαρισαίο μπορείς εμπιστευτείς .Τέλεια , ακολουθείς το ένστικτο σου.  Αυτό στη Θεσσαλονίκη σημαίνει : ακολουθείς τη ΘΑΛΑΣΣΑ. Plot twist, ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΘΆΛΑΣΣΑ Ή ΛΆΡΙΣΑ. Συγχαρητήρια, χάθηκες. Αυτό στη Λάρισα σημαίνει ότι αντί για 10 λεπτά  να φτάσεις στον προορισμό σου ,θα κάνεις 20.





2.Στη Λάρισα όλα τα χορεύουν συρτά καλαματιανά

Εκεί που λες να ένα τσιφτετελακι ή ένα αντικριστο, να σου οι Λαρισαιοι πιάνονται κυκλικα και χορεύουν τίμιο καλαματιανό. Παίζει Μακροπουλο? Καλαματιανό .Παντελιδη ?Καλαματιανό .Ρασπουτιν? Καλαματιανό. Δεν υπερβάλουμε ,το λένε οι ιδιοι οι Λαρισαίοι. Με κάποια ντροπή είναι η αλήθεια ,προς τιμήν τους. 


3.Στη Λάρισα στους γάμους σηκώνονται και χτυπάνε παλαμάκια τους χορευτές στο κέντρο του χορού 


Για παράδειγμα. Σέρνει η νύφη το χορό ?Σηκώνεται το μισό κέντρο μέχρι τρίτο ξάδερφο και χτυπάει παλαμάκια. Πρώτος ο γαμπρός ?Σηκωνεται τ άλλο μισό κέντρο. Σε αυτό το σημείο μπορείς να δεις αν υπάρχει και κοινό σοϊ μεταξύ των νεόνυμφων που καλό θα ήταν να μην υπάρχει. Σέρνει η γιαγιά της νύφης το χορό ?Το μισό ΚΑΠΗ σηκώνεται και χειροκροτά ενθουσιασμένα .Σέρνει η κουμπάρα απ τη Θεσσαλονίκη? ΔΕ ΣΗΚΏΝΕΤΑΙ ΚΆΝΕΙΣ .


4.Στη Λάρισα δεν υπάρχουν make up artists.Υπαρχει μονο η Κοιλαδιωτη (για τις ανάγκες του ποστ , αλλιώς τη λένε τη γυναίκα ).


Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα ακούσεις αυτό το όνομα. Οποιον και να ρωτησεις πού να πας για επαγγελματικό βάψιμο, θα σου προτείνει το συγκεκριμένο άτομο.Οσο και να θες να παρεκκλίνεις της ειμαρμένης σου ,ξέρεις ότι για το γάμο σου στο τέλος θα παρακαλάς την Κοιλαδιώτη να σε βάλει στο υπερφορτωμένο πρύγραμμα της.Μην στεναχωριέσαι, το αποτέλεσμα θα σ αποζημιώσει.



5.Οι Λαρισαίες ειναι πολύ πιο κομψές και underdressed απο αυτό που περιμένεις 


Όταν πας σε γάμο στη Λάρισα σ έχει προετοιμάσει όλο το σύμπαν για την αστερόσκονη και  το γκλιτσαριό (γκλιτερ και κιτς μαζί, που κάνει παρηχηση με τη λέξη γκλιτσα -σατανικο) που θα συναντήσεις στις Λαρισαίες καλεσμένες.Σαν Θεσσαλονικιά φυσικά τ ακούς βερεσέ όλα αυτά.Για όνομα του Θεού, εσύ πας για καφέ με τουαλέτα(ή έτσι λέει ο αστικός μύθος). Μέσα σου όμως έχει φυτευτεί ο σπόρος της αμφιβολίας.Λες να είναι οι Λαρισαίες πιο εντυπωσιακές απ τη Σαλονικια ; Πρέπει να φέρεις το A game σου στο λαρισαΐκο γάμο. Πρέπει να εκπροσωπήσεις επάξια το στυλ Σαλονικια Γκομενα κι ας το βρίζεις όσο είσαι στη μεγάλη Φτωχομάνα. Σκας γάμο υβρίδιο Κλεοπάτρας και Τζακυ Ο . Συγχαρητήρια,όλες είναι πολύ πιο χαλαρά ντυμένες. Νίκησες. Περνάς την υπόλοιποι βραδιά βλέποντας τους Λαρισαίους να χορεύουν συρτό καλαματιανό όλες τις νέες rnb επιτυχίες και αναρωτούμενη γιατί δεν πήρες κανά φλατ παπούτσι μαζί σου.


Αυτά και άλλα πολλά Ιεροί Πιστοί διδαχτήκαμε από τις λίγες μας ώρες στην όμορφη Λάρισα . Εντυπωσιαστήκαμε επίσης από το πόσο περήφανοι είναι οι κάτοικοί της για την Πόλη τους, και με το δίκιο τους. Φύγαμε θέλοντας περισσότερα και ελπίζοντας πως σύντομα θα αξιωθούμε να τη χαρούμε εκ νέου και για περισσότερο καιρό. Εσείς τι εντυπώσεις έχετε από την Πρωτεύουσα της Θεσσαλίας?Κάθε απάντηση κερδίζει ένα Φρεντοτσίνο από το αρχικό Μικέλ στη Λάρισα.


3 σχόλια:

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Α με τη Λάρισσα έχω τις πιο αστείες ιστορίες να διηγηθώ. Πάω την πρώτη φορά. Κατεβαίνω από το Κτελ και πάω ντουγρού για κέντρο ε και σε μια πλατεία πέφτω πάνω τη Μπέση Αργυράκη. Καλή φάση λέω. Μέτα από μήνες ξανά πάω και στην ίδια γωνία πετυχαίνω τη Δούκισσα. (όχι τη Νομικού την άλλη την παλιά) Η δε χαρά των Λαρισέων όταν με έβλεπαν δε λέγεται. Ένας ειδικά είχε κατεβάσει τα βρακιά του μέρα μεσημέρι και με υποδέχτηκε με ένα συντριβάνι αναπαραγωγικών υγρών. χαχαχαχα

Erisadesu είπε...

...Ρε νούμερο τι είναι αυτά που ζεις... άντε να σε γνωρίσουμε να πάμε Λάρισα παρέα

Αρτίστα του βωβού είπε...

Ααααααα όλα κι όλα!
Και στην Αργολίδα χορεύουν τα πάντα συρτοκαλαματιανό!
Πήγα στον γάμο του γιού μου την περασμένη εβδομάδα και το είδα με τα μάτια μου!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...