Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Οι Άθλιες Κόρες θα κρατήσουν την "Μεγάλη Υπόσχεση"

15 Χρόνια πέρασαν από την τελευταία Αμερικάνικη Παραγωγή για την Γενοκτονία των Αρμενίων. Η ταινία "Αραράτ" άνοιξε τις συζητήσεις για την γενοκτονία των Αρμενίων, αρκετά άλλαξαν από το 2002 και ερχόμαστε στο σήμερα τον Οκτώβριο του 2017 να καλωσορίσουμε μία νέα ταινία που θα επιστρέψει τα βλέμματα στην Ιστορία, στην Αρμενία και στην Μεγάλη Υπόσχεση που εμείς έχουμε χρέος να τηρήσουμε.

12 Οκτωβρίου η ταινία "Η Μεγάλη Υπόσχεση" ξεκινάει το ταξίδι της στην Ελλάδα. Μια χώρα που γνώρισε ξεριζωμό και γενοκτονίες, μια χώρα που στους κόλπους της ζουν και μεγαλουργούν σπουδαίοι Έλληνες Αρμένιοι. Το ταξίδι της ταινίας The Promise ξεκίνησε το 2016 αλλά ήταν τον Απρίλιο του 2017 που επιτέλους κατάφερε να φτάσει στις μεγάλες οθόνες, χάρη στο πείσμα και την επιμονή της παγκόσμιας Αρμένικης Κοινότητας.




Ο δρόμος για την παγκόσμια προβολή δεν ήταν γεμάτος ροδοπέταλα, υπήρχαν πολλοί που δεν ήθελα να προβληθεί η ταινία, οι ίδιοι που για να χτυπήσουν τη ταινία πήγαν και έφτιαξαν μία παρόμοια. Για να μη τη διαφημίσουμε δεν θα αναφέρουμε το όνομά της, αλλά για καλή μας τύχη οι κριτικοί κινηματογράφου και ιστορίας την χαντάκωσαν και την έβαλαν στη θέση της.


Τον Απρίλιο του 2017 σύσσωμος ο κόσμος του Hollywood στάθηκε στο πλάι της ταινίας The Promise φτιάχνοντας βίντεο και κινητοποιώντας την κοινή γνώμη να κρατήσει την υπόσχεση. Από διάσημους ηθοποιούς σε σπουδαίους Καλλιτέχνες το twitter με το hashtag #Keepthepromise έγινε viral και γέμισε ο κυβερνοχώρος με videos ανθρώπων που ήταν έτοιμοι να κρατήσουν την υπόσχεση και να μη ξεχάσουν ποτέ την Αρμένικη Γενοκτονία.



Αργότερα με το θάνατο του δημιουργού του Soundtrack της ταινία Chris Cornell, το #keepthepromise πήρε ξανά φωτιά. Καθώς όλοι οι καλλιτέχνες υποσχέθηκαν να στηρίξουν το φιλανθρωπικό έργο του μουσικού και να πάνε όλα τα έσοδα από το soundtack της ταινίας σε παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σε μια εποχή που η πρόσβαση σε δωρεάν ταινίες είναι άμεση, εμείς επιλέγουμε να δούμε την Μεγάλη Υπόσχεση στους κινηματογράφους. Γιατί το να δεις αυτή την ταινία και να στηρίξεις όσους εργάστηκαν σ'αυτήν δεν είναι ένα απλό βήμα, είναι μια Πολιτική Δήλωση. Μία επιβράβευση του έργου τους που ελπίζουμε να οδηγήσει σε παραπάνω τέτοιες παραγωγές.


Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο ανερχόμενος Oscar Isaak, ο Chrstian Bale και η Charlotte Le Bon. Το σενάριο μιλάει για ένα ερωτικό τρίγωνο με φόντο την αρχή της γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Oscar Isaak ως Αρμένιος βλέπει τη χώρα που ζει να στρέφεται εναντίον του, βλέπουμε προδοσίες να παίρνουν τη θέση των καλών ημερών και φυσικά το έσχατο έγκλημα της γενοκτονίας. Η ταινία είναι στολισμένη με υπέροχες σκηνές και ωραία κινηματογράφηση, είσαι πιο πολλές από ότι θα θέλαμε, όμως είναι απαραίτητες, για να αποπλανήσουν τον θεατή και να περάσουν το μήνυμα της υπόσχεσης.

Αυτή την εβδομάδα οι Άθλιες Κόρες θα πάνε cinema και θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε και εσείς να κάνετε το ίδιο. Γιατί όπως είπα το να πας να δεις την Μεγάλη Υπόσχεση είναι πολιτικό ζήτημα και πράξη στήριξης και αλληλεγγύης σ'όλους όσους βίωσαν και βιώνουν γενοκτονία. Δεν ξεχνάμε τη γενοκτονία των Ποντίων, Αρμενίων, Ασσυρίων και σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό που συμβαίνει σήμερα στους Ροχίνγκα.


Είμαστε οι Άθλιες Κόρες και για εμάς είναι δεδομένο πως θα κρατήσουμε την Μεγάλη Υπόσχεση.

2 σχόλια:

Αρτίστα του βωβού είπε...

Εννοείται ότι θα την δούμε στο σινεμά!
Και επειδή δεν έχουμε χειμερινό στο ειδυλλιακό Άργος, θα μεταβούμε στο Ναύπλιο (ένα τσιγάρο δρόμος είναι), που έχει έναν και σίγουρα θα την φέρει την ταινία!
Και τώρα που ξέρω, διότι δεν σε ήξερα το 2009 που είχες κάνει το ποστ για το Αραρατ, θα ψάξω να το βρω κι αυτό!

Erisadesu είπε...

γλυκούλα μου!!!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...