Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

5 Καταστάσεις που βιώνουν οι γονείς το καλοκαίρι.

Μετά από καιρό πήγα διακοπές και εγώ καλοκαίρι. Μη έχοντας λεφτά και έχοντας καλεσμένους τους κουμπάρους από την Αθήνα μαζί με τα μωρά τους, αποφάσισα να περάσω τις διακοπές μου εκεί που τις περνούσα ως παιδί. Στο εξοχικό των γονιών μου παρέα με τους παιδικούς μου φίλους που όλοι τους έχουν από δύο παιδιά....

Έτσι μετά από ένα δεκαήμερο παρέα με 5 ζευγάρια των 35 ετών με δύο παιδιά ο καθένας κατάλαβα πόσο ζόρικο είναι να μεγαλώνεις παιδιά και κυρίως πόσο δύσκολο είναι το καλοκαίρι γι'αυτούς που έχουν παιδιά. Έτσι αν φίλε αναγνώστη ή αναγνώστρια ψάχνεις λόγο για να μην κάνεις παιδιά ορίστε η δική μας συνεισφορά στην μείωση του Ελληνικού πληθυσμού.

"5 Καταστάσεις που βιώνουν όλοι οι γονείς με μικρά παιδιά το καλοκαίρι"



1. Οι ζεστές αγκαλιές. Όλοι αγαπάμε αγκαλίτσες από μικρά παιδιά, όλοι αγαπάμε τις αγκαλίτσες από τα δικά μας παιδιά...αλλά ρε αγαπημένο δίχρονο που μόλις ξύπνησες από τη μεσημεριανή σου σιέστα...Έχει σαράντα βαθμούς υπό σκιά...με τη βία αντέχει η μανούλα σου το άγγιγμα του δικού της δέρματος, δεν θέλει και το δικό σου θερμό σώμα επάνω της. Φύγε από εδώ που θες μισή ώρα αγκαλιάς με το φλεγόμενος σου σώμα. Συμβουλή μας; Βάλτε μια πετσέτα για να αποφύγετε όσο μπορείτε την θερμή επαφή.



2. Ζωή χωρίς A/C..Φίλτατα νεαρά ζευγάρια που προσπαθείτε να κάνετε παιδιά, υπολογίστε σωστά τις ημερομηνίες για να μη βρεθείτε το καλοκαίρι με νεογέννητα. Γιατί λέτε ο Μάρτιος είναι ο μήνας με τις περισσότερες γεννήσεις; επειδή γαμιούνται το καλοκαίρι; Όχι γιατί όσοι ξέρουν προγραμματίζουν. Ρωτήστε και τη φίλη μου Gemini που δεν έκανε σωστό προγραμματισμό και θα σας πει το ίδιο...Δεν μπορεί όλο το καλοκαίρι να ανοίξει το air condition γιατί το μωρούλι είναι πολύ μωρούλι και δεν θα την παλέψει...ούτε η Gemini την παλεύει.

3. Τρελό Σαββατοκύριακο στου Μπέρνι. Ολοι ξέρουμε πως ο Barney από το How I met your mother λάτρευε αυτή την ταινία και ήθελε και ο ίδιος να ζήσει έτσι...



Well όταν είσαι γονιός κάθε ημέρα είναι ένα σαββατοκύριακο στου Μπέρνι...γιατί το αγαπημένο σου παιδί...τρέχει όλη μέρα πάνω κάτω, δεν κοιμάται το μεσημέρι, δεν κοιμάται όλο το βράδυ, αλλά τη στιγμή που θα το βάλεις στο αυτοκίνητο για να πάτε βόλτα ...τότε ακριβώς θα κοιμηθεί...έτσι αν δεν έχεις που να το αφήσεις, βγαίνεις βόλτα στον πεζόδρομο κουβαλώντας ένα κοιμισμένο παιδί...το πας στο πάρκο, το πας στο παζάρι, το πας για φαγητό, μέχρι και στο club μπορείς να το πας...Γύρω σου όσοι δεν έχουν παιδιά σε κοιτάνε με πολύ παράξενο ύφος, αλλά όσοι έχουν παιδιά σε κοιτούν με κατανόηση..και όσοι έχουν δει την ταινία γελάνε μαζί σου.


4. Θαλάσσιο Μαρτύριο...Όταν έχεις παιδιά πρέπει να προσέχεις πότε και πως πας στη θάλασσα. Αυτή η κατηγορία θα μπορούσε να έχει δικό της βιβλίο...γιατί οι αντιδράσεις είναι πολλές και ποικίλες. Πρώτον, πρέπει να πας σε κατάλληλες ώρες, ώστε να αποφύγεις πολυκοσμία αλλά κυρίως να αποφύγεις τον καυτό ήλιο. Έτσι αναγκαστικά πας νωρίς το πρωί ή το απόγευμα. Άρα ξύπνημα από το πρωί. Δεύτερον, θα πρέπει να πάρεις όλα, ΜΑ ΟΛΑ τα παιχνίδια που μπορείς να κουβαλήσεις, γιατί ενώ τον χειμώνα παίζουν μόνο με ένα παιχνίδι, στη θάλασσα ξαφνικά παίζουν ΜΕ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα παιχνίδια τους, αλίμονο σε εσένα και τους υπόλοιπους της παραλίας αν λείπει το κόκκινο κωλογαμημένο φτυαράκι που αγόρασες πέρσι στις διακοπές σου, με το οποίο δεν έπαιξε ποτέ το καλό παράγωγο του έρωτά σου.



Τρίτον, πλέον ξεχνάς όποια παραλία θες, κοιτάς να είναι μια παραλία καλή για τα παιδάκια, να μην έχει  κάγκουρες που θα παίζουν ρακέτες και θα σκοτώσουν το παιδί, να μην είναι πολύ βαθιά τα νερά και πνιγούν τα παιδιά αλλά να μην είναι και αρκετά ρηχά ώστε να μην μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου. Η λύση έρχεται στην παραλία της Νεάς Ηράκλεια που γεμίζει ο τόπος μπόμπιρες. Τέταρτον...η συνεχή επιφυλακή...δεν έχει σημασία πόσα άτομα είστε, πόσοι γονείς έχετε το νου σας....πάντα μα πάντα, το παιδί θα ξεφύγει της προσοχή σας για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου...στην καλύτερη περίπτωση θα το βρει ο διπλανός και θα το μαζέψει, στην χειρότερη περίπτωση το παιδί είναι στον πάτο της θάλασσας και κανείς δεν το έχει πάρει χαμπάρι. Αγωνία, Πανικός, Ανακούφιση και μετά ενοχές, συνεχείς ενοχές πως παραλίγο θα έχανες το παιδί σου...Παράνοια...και τέλος η Εξάντληση...Πρωί τρέχεις να πας στη θάλασσα, μεσημέρι τρέχεις να μαζέψεις το παιδί από τον ήλιο, απόγευμα ξαναπας στη θάλασσα...και εκείνα τρέχουν..δεν σταματούν...δεν παύουν ποτέ...και εσύ καταλήγεις 8 η ώρα ένα βήμα πριν την πνευματική κατάρρευση, γιατί σωματικά έχεις ήδη καταρρεύσει την ημέρα που γέννησες.


5. Ξύπνημα με τις κότες...Ναι το ξέρεις, το ήξερες, το περίμενες, απλά έλπιζες...γιατί λες μπορεί, μπορεί αυτή τη φορά να είμαι τυχερός...μπορεί σήμερα να είναι η μέρα που θα αλλάξει η ζωή μου και το μικρό μου στις διακοπές να σταματήσει να ξυπνάει στις 6. Βλέπεις έχεις τον κρυφό ευσεβή πόθο, πως η κούραση από τη θάλασσα θα κάνει το μωρό και το παιδί σου να κοιμούνται μέχρι αργά...όχι καργιολάκι...το μωρό σου εκεί θα αρχίσει να κλαίει από τις 5 (στις 6 αν είσαι τυχερός), το μικρό σου 5 χρονο θα ξυπνήσει στις 7 και θα σου λέει "πάμε θάλασσα", το τρίχρονο θα ξυπνήσει και θα φωνάζει τον παππού του και το 10 χρόνο θα έχει ήδη φύγει με το ποδήλατο και θα το ψάχνεις...και όλα αυτά ενώ έξω κάνει 30 βαθμούς υπο σκιά....και είναι μόλις 6 και μισή...το πρωί.



Γι' αυτό μη θυμώνετε όταν βλέπετε παιδιά στη παραλία....απλά κοιτάξτε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια των γονιών...όταν δείτε έναν γονέα να καμαρώνει που βλέπει το παιδί στου στην θάλασσα να παίζει με το κουβαδάκι, είναι επειδή εκείνη ακριβώς τη στιγμή έχει ένα λεπτό για να χαλαρώσει και να ηρεμήσει, λίγο πριν φωνάξει το παίδι να φύγουν από τη θάλασσα και ξεσπάσει πόλεμος.....

Αυτό το καλοκαίρι,  βοηθήστε και εσείς έναν γονέα που πάει στη θάλασσα....μη θυμώνετε όταν τα αφήνουν χωρίς προσοχή να παίζουν στο νερό, το κάνουν με την ελπίδα πως θα πνιγούν και θα ξεφορτωθούν ένα. Μη θυμώνετε με τους γονείς...εκτιμήστε το δύσκολο έργο τους και προσπαθήστε να καταλάβετε πως είναι να ξυπνάς από τις 6 και να τρέχεις μέχρι τις 11 το βράδυ πίσω από δύο μικρά ποδαράκια που δεν περπατάνε, αλλά μόνο τρέχουν.

Αυτό το καλοκαίρι κάνουμε έναν λεπτό σιγής στην μνήμη όλο αυτών τον γονέων που προσπαθούν πραγματικά με χιούμορ και καλή διάθεση να μεγαλώσουν καλύτερους πολίτες από ό,τι είναι οι ίδιοι.
Όπως λέει και το τραγούδι "όλοι ξέρουν πως γίνονται τα μωρά, αλλά κανείς δεν ξέρει πως γίνονται οι γονείς"


Ένα δυνατό λοιπόν χειροκρότημα στη δική μας Άθλια Κόρη Martha που μεγαλώνει δύο παιδιά και ένα ειδικό δώρο στη Gemini που το μωρό της δε σταματάει να κλαίει, στη Lea που κρύβει με χιούμορ την ανησυχία της και στο Magoussi που ακόμη δεν έχει σκοτώσει όλους τους καλοθελητές που θέλουν να μεγαλώσει τα παιδιά της με τον δικό τους τρόπο.


Υγ: Ατάκες από γονείς που ακούσαμε αυτό το καλοκαίρι
Σερβιτόρος: "Θέλετε κάτι;" Μάνα: "12 ώρες ύπνο"
Μάνα 2  "αν δεν ωριμάσει μέχρι τα 16 ο μεγάλος, θα περιμένω τον δεύτερο να μεγαλώσει αρκετά για να τον παίρνει μαζί του"
Βλέποντας πόσο ίδια συμπεριφέρονται τα παιδιά τους λέει η μία στην άλλη "νόμιζα πως μόνο τα δικά μου παιδιά βλαμμένα"

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα είναι συμπτωματική.

4 σχόλια:

Αρτίστα του βωβού είπε...

Καλά, έφαγα μεγάλη φρίκη τώρα!
Τι γιατί;
Θυμήθηκα τα δικά μου, με τον απόγονό μου!

Εν τω μεταξύ, άμα κάνει παιδάκια, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μεταναστεύσω.
Όχι, είμαι εγώ για εγγόνια; Είμαι;

Πάω να φάω ένα παγωτό, γιατί τρόμαξα τώρα με την ιδέα των εγγονιών!

Jim P είπε...

Μη κάνετε παιδιά, είναι ΠΑΓΙΔΑ!

casper85 είπε...

θα πω ένα πράγμα:
έχω δίδυμα.

Erisadesu είπε...

Αρτίστα μου έχω δει πολλές σκηνές τόμου με αθώες γυναίκες που πάνω που νομίζουν πως θα ξεκουραστούν τους φορτώνουν τα εγγόνια.

Jim μίλησες την αλήθεια

Casper85 τουλάχιστον κυνηγάς και τα δύο ταυτόχρονα, οχι μια το ένα και μετά από 3 χρόνια το άλλο...ίσως είναι καλύτερα έτσι...κουράγιο όμως, ελπίζω μόνο να τα δικά σου να τρέχουν προς την ίδια κατεύθυνση



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...