Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Δεν γαμάς που δεν γαμάς δεν πας για ..... κυνήγι;

Κυνηγός αυτό το μυθικό πλασμα που έμπνευσε ποιήματα, έπποι, παραμύθια και άλλες μαλακίες...Σήεμρα η θεά Καφροδίτη αποδίδει φόρο τιμής στους κυνηγούς, αυτά τα εξωτικά πλασματα εραστές τις περιπέτειας, της μάταιης αιματοχυσίας και της προγωνικής λατρείας.

Ξεκινάμε με το τραγούδι Hunter απο το νέο άλμπουμ GIRL του Φαραώ της μουσικής, Pharrell Williams.Εδώ ο κυνηγός του Pharrell είναι Disco/foxy Queen του Blaxploitation κυνηγάει στο δάσος με φανταχτερά ρούχα, πλατφόρμες και με μία τεράστια αφάνα.


Ακολουθεί το τραγούδι ...κοίτα να δεις ... Hunter της Bjork απο το άλμπουμ Homogenic (1997)


Σε αυτό το σουρεαλιστικό έπος ο κυνηγός γίνεται ένα με το θήραμα. Εδώ η κυνηγός είναι μια θεά απο την Σκανδιναβική χερσόνησσο που τιμόντας τις ρίζες της κυνηγάει μία αρκούδα...Όμως στην πορεία αναγνωρίζοντας την δύναμη του πνεύματος των σπηλαίων η Θεά ενώνεται με τον Ursus και γίνονται ένα σχηματίζοντας μια Πολική αρκούδα του μέλλοντος. 

Σε πιο ρομαντικούς τόνους το Hunter της Dido από το πρώτο της άλμπουμ No Angel (1999)Σε αυτό το τραγούδι η κυνηγός είναι μια καθημερινή κοπέλα που έχει βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια. Θέλει να ξεφύγει απο την σχέση της ίσως; απο την οικογένεια της; όπως και να έχει θέλει να φύγει και να γυρίσει στο φυσικό της περιβάλλον και να κυνηγίσει ξανά...

Οι 30 seconds to Mars μας προσγειώνουν με το The Night of the Hunter απο το άλμπουμ τους Love, Lust, Faith and Dreams του 2013.Εδώ ο ταγαρόβλαχος αμερικάνος κυνηγάει φορώντας μαύρα, guyliner και μάλλον με φράντζα που ξέμεινα απο την εποχή που τα Emos ήταν της μόδας. Ωστόσο είναι προβληματισμένος...πολύ προβληματισμένος...και εκδικητικός...ετοιμάζει εκδίκηση...και θα είναι όλη δική του...(καύλωσα λίγο)

Αλλά πραγματικά γιατί έβαλα αυτό το τραγούδι στην λίστα πρώτη φορά το ακούω.

Κλείνοντας σας παρουσιάζω μια all time loved συνεργασία των Massive Attack και της αγαπημένης Tracey Thorn στο τραγούδι The Hunter gets captured by the game για το soundtrack ποιου άλλου της ταινίας Batman Forever.Ο κυνηγός της Tracy thorn είναι ένα αιθέριο πλάσμα απο κάποια άλλη γη όπου τα ξωτικά και οι άνθρωποι ζουν μαζί. Ο κυνηγός της είναι παγιδευμένος σε ένα φαύλο κύκλο και επιστρέφει πάντα εκεί που ξεκίνησε...βλέπεις είναι παγιδευμένος απο το ίδιο του το παιχνίδι.

Αυτό το τραγούδι θα το βρείτε σε πολλές εκτελέσεις ο μύθος αυτού του κυνηγιού βλέπεται είναι παλίος. Έβαλα αυτή την διασκευή γιατί αγαπάω και το συγκρότημα και την τραγουδίστρια. Θα μπορούσαμε όμως με την ίδια άνεση να ακούσουμε τις Marvelettes, τους Blondie και της Grace Jones.

Η Blondie ωστόσο διασκέυασαν το τραγούδι στο άλμπουμ τους...Hunter (1982) όπου έφτιαξαν ένα concept album με θέμα την αναζήτηση, την καταδίωξη και φυσικά το Κυνήγι.

Η Θεά Καφροδίτη λοιπόν σε συνεργασία με την Θεά Κάρτεμη σας εύχονται αυτό το καλοκαίρι καλή αναζήτηση, καταδίωξη και φυσικά καλό Κυνήγι. Ελπίζουμε με την δύναμη της Θεάς να αποκτήσετε όλα αυτά που κυνηγάτε.

1 σχόλιο:

Prophet Estarian είπε...

Πάρτε ρόπαλα, απόχες, μέγγενες, dart guns με ηρεμιστικά και ξεχυθείτε :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
http://athlieskores.blogspot.gr/