Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Σύνδρομο των Reality

Τον τελευταίο καιρό η Dannossiel έχει δει όλα τα reality της αμερικάνικης τηλεόρασης... Μάλλον σχεδόν όλα, γιατί ευτυχώς δεν τα έχει ανακαλύψει τα περισσότερα. Το κακό είναι όμως ότι με τα reality που έχουν κατακλύσει τον κόσμο κάτι βλαμμένα σαν την ξαδέρφη μου και μένα επηρεάζονται άσχημα.


Ειδικά αυτά τα νέα είδους reality με επαγγελματικό περιεχόμενο. Σε κάνουν να πιστεύεις ότι μπορείς και εσύ να καταφέρεις όλα αυτά που κάνουν εκει πέρα και είσαι απόλυτα πεπεισμένος ότι εσύ ναι ΕΣΥ μπορείς να το κάνεις ακόμη καλύτερα απο αυτούς και ας μην το έχεις επιχειρήσει ποτέ πριν.


1. Σύνδρομο Μαγειρικού Reality


Έτσι βλέποντας το Top Chef θεωρείς ότι το να γίνεις Сhef είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Έτσι αρχίζεις και μαγειρεύεις στο σπίτι, προσπαθείς μάταια να κάνεις γλυκά που να μοιάζουν με αυτά της τηλεόρασης, καλείς όλους τους γνωστούς σου για να τους κάνεις το τραπέζι και περνάς ένα τέλειο σαββατοκύριακο στο κέντρο δηλητηριάσεων (για να σας θυμίσω 77.93.777).

Εφόσον όμως καταφέρεις και δεν δηλητηριάσεις τους υπολοίπους, βλέπεις το Iron Chef και εκστασιάζεσαι, έτσι καλείς και άλλους φίλους σου σε ένα μαγειρικό διαγωνισμό. Ξεκινάς με τους υπόλοιπους γνωστούς σου να κάνεις διαγωνισμό ασιατικής κουζίνας, ώστε να τιμήσεις το γεγονός οτι το iron chef γεννήθηκε στην Ιαπωνία. Φοράς τις ανάλογες στολές και εσύ και οι φίλοι σου σαν άλλοι power ranger μαγειρικής ξεκινάτε τον διαγωνισμό.

Αποτέλεσμα...ακρωτηριασμένα μέλη παντού, καμένα πιάτα , συνωστισμός στα τέσσερα ολόκληρα μάτια τις κουζίνας, μαζική δηλητηρίαση, σκηνές παροξυσμού και παράνοιας και άλλα στοιχεία που κυριαρχούν σε ταινίες με πανικοβλημένους κλόουν.

Εναλλακτικά καταλήγεις να στέλνεις αίτηση συμμετοχής στα ελληνικά reality με την ελπίδα να ξοδέψεις τα 15 λεπτά διασημότητας που σου αντιστοιχούν μαγειρεύοντας για άλλους ευτραφείς άγνωστους και κράζοντας τις δικές τους ανικανότητες μαγειρικής.

Ένα είναι σίγουρο...όταν παρακολουθεις αυτού του είδους εκπομπές...ΠΑΧΑΙΝΕΙΣ.

2. Σύνδρομο Μοντελικού Reality


Το φαινόμενο αυτό ξεκίνησε με το america's next top model και την Tyra Banks, όμως επειδή αυτό δεν ήταν αρκετό, αρχίζεις και παρακολουθείς το Canada's Next top Model, Germany's next top model, Ταγκανίκα's next top model και καταλήγεις να κάνεις αίτηση στο δικό μας Next top Model... Εφόσον όμως δεν είσαι ούτε αρκετά αδύνατη, ούτε αρκετά όμορφη και αρκετά αδύνατη... Επηρεαζεσαι διαφορετικά... Είσαι πλέον σίγουρος ότι εσύ είσαι ο επομένος undiscovered φωτογράφος - μακιγιέζ... Έχοντας δει όλα τα επεισόδια, όλων των κύκλων, όλων των χορών... αρπάζεις την ξαδέρφη σου... την βάφεις και τις δίνεις εντολές για να ποζάρει... Η μώλις 3 χρονών ξαδέρφη σου δεν καταλαβαίνει και τι λες και ξεσπάει σε κλάματα... Πιστέψτε με το ίδιο ισχύει και για την 25χρονη ξαδέρφη σου.

Η κατάληξη πάνω κάτω είναι ίδια, κάποιος πεθένει εξαιτίας σου... συνήθως πεθαίνει το ανυποψίαστο θύμα που φοράει 30 ποντα τακούνια επειδή του το ζήτησες εσύ... ή χάνει το αριστερό του μάτι κατά την δειάρκεια του μακιγιάζ.

Υπάρχει όμως και η αντίθετη

3. Σύνδρομο Κοπτοραπτικού Reality

Αυτό μπήκε πρόσφατα στη ζωή μας με το Project runaway που προς μεγάλη μας έκπληξη παρουσιάζει η ίδια παρουσιάστρια με το German's Next top model. Έχοντας απο μικρή την αγάπη να ασοχληθέις με το θέμα η επηροή αυτή της εκπομπής φτάνει στο 150 %. Μετά απο 5 σαιζόν και μερικά επεισόδια μετά... αγοράζεις όποιο Burda βρεις μπροστά σου και αρχίζεις να κόβεις και να ράβεις.

Ξεκινάς αρχικά με το καλό ταγιέρ της μάνας σου, πεπεισμένη ότι μπορείς να το διαλύσεις και να το χρησιμοποιήσεις σαν πατρόν... χωρίς την άδεια της..... Καταλήγης στα κρατητήρια αφού σε έχει πλακώσει η μάνα σου στο ξύλο επειδή το χάλασες και έχοντας συληφθεί για πορνεία αφού οι αστυνομίκοι απέτυχαν να καταλάβουν την ιδιοφυή και αρτιστική φορεσιά σου.

Η αλήθεια είναι ότι απογοητεύεσαι μετά την 13η προσπάθεια και έχοντας ξοδέψει ποσότητα υφάσματος η οποία θα μπορούσε να είχε ντύσει ένα ολόκληρο χωριό πυγμαίων της στέπας.


Το παρών ποστ φυσικά γράφτηκε πριν η μανία των reality χτυπήσει την πόρτα της Ελλάδος και πάλι. Τελευταία η Dannossiel προχώρησε ένα βίμα παραπέρα, άρχησε να παρακολουθεί How to ... videos στο You tube με αποτέλεσμα να ξεσηκώνει κάθε μαλακία που βλέπει και να τη κάνει. Το καλοκαίρι για παράδειγμα δημιούργησε ένα υπέροχο σκουλαρίκι το οποίο είδε πως το έκανε μια κοπέλα στο Youtube, τον προηγούμενο χειμώνα παρακολούθησε όλα τα videos make up tutorials που κυριαρχούσε και το αποτέλεσμα είναι να βάφετε πλέον σαν κλόουν όταν βγαίνει απο το σπίτι.

Πρόσφατα ο παππούς της μπήκε στο νοσοκομείο έτσι η Dannossiel βρίσκεται στη φυλακή γιατί έχοντας παρακολουθήσει ενχείρηση ανοικτής καρδιάς στο youtube προσπάθησε να κάνει πραγματικότητα όλα αυτά που είδε πάνω στον γέρικο σώμα του παππού της. Ευτυχώς οι νοσοκόμες την προλάβανε και η αστυνομία τη συνέλαβε καθώς το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο παππούς της δεν είχε σχέση με την καρδιά.....η Dannossiel εκπροσώπησε τον εαυτό της στο δικαστήριο επιτυχώς έτσι θα βγει από τη ψυχιατρική μονάδα της Σταυρούπολης σε ένα μήνα όπου τώρα εκτίει την ποινή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...