Pages

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

5 ηδονικές γεύσεις με Κάστανο που θα βρείτε στη Θεσσαλονίκη.


Ναι ρε φίλε ήρθε επιτέλους το φθινώπορο που σημαίνει πως σύντομα έρχεται ο χειμώνας. Η εποχή της τρίχας στα πόδια και της ανεξέλεκτης κατανάλωσης θερμιδών χωρίς ενοχή. Μαζί με τον χειμώνα φεύγουν και τα φρούτα και τα γλυκά αρχίζουν και πέρνουν άλλη μορφή. Έτσι η φράουλα που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει δίνει στην θέση της στο Κάστανο...το ηδονικό αυτό Κάστανο.΄

Οι Άθλιες Κόρες φροντίζουν για τους επισκέπτες της πόλης βρίσκοντας και αναδικνύοντας της 5 καλύτερες συνταγές με κάστανο που θα βρείτε στα ζαχαροπλαστεία τη Θεσσαλονίκης.

5. Τάρτα Καστάνου : Εμφανίζεται μόνο τον χειμώνα και μπορείτε να την βρείτε στο Ble της Αγίας Σοφίας. Ακόμη δεν έχει κάνει την εμφάνιση της ωστόο εμείς σα προετοιμάζουμε για την τραγανή της τάρτα, την στρώση μους καστάνου με κομμάτια κάστανο απο πάνω και το τελωίμα της με γλάσο σοκαλάτας και ενός γλασαρισμένου κάστανου.


4. Πάστα Marron Blackberry Whiskey: Έλα άναψε το τζάκι, βολέψου, πιάσε ένα καλό Whiskey άναψε το πούρο σου και φάε αυτή την πάστα. Πες το νιώθεις και εσύ πως είσαι καπετάνιος σε ξύλινο καράβι που μετά απο μια δύσκολη καταιγίδα απολαυμάνεις την ήρεμη θάλασσα μέσα στην καμπίνα που μοιρίζει αλάτι, ξύλο και παλιό ουίσκι....Πάστα με μια στρώση παντεσπάνι, υπέροχη μους καστάνου με πινελιές ουισκιού και στον πυρήνα της καρδιά απο μαύρο μούρο. Επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος και διακόσμηση με μακαρόν και κάστανο...Την βρίσκεται επίσης στο Ble 

Δική μου φωτό. 

3. Rolls Καστάνου: Ενώ αυτή η πάστα δεν είναι τόσο πολυτελή όσο η προηγούμενη η ελαφρότυτα και η μη επιτηδευμενη γαματοσύνη της Σκέψου σούσι...πως γίνεται έτσι και το ρολς, στρώνεις το παντεσπάνι σοκολάτας, βάζεις μια στρόση Βανίλιας μαδαγασκάρης, συμπληρώνεις απο πάνω πουρέ κάστανο με κομμάτια μαρόν γλασέ, τυλίγεις και κόβεις...και κόψε καύλα.... διακοσμείς με μαρόν γλασέ και τρως σαν ζώο....την Βρίσκεις και αυτήν στα Ble...


2. Τσουρέκι Κάστανο...και μην σκεφτείτε  Τερκενλή, ούτε να πάει το μιαλό σας εκεί, και επίσης ενώ το τσουρέκι του Ble είναι σαφώς καλύτερο απο του Τερκενλή δεν μιλάω ούτε γι αυτό...Αν θέλετε να φάτε σωστό τσουρέκι με γέμιση κάστανο θα πάτε στους Αμπελόκηπους και θα το φάτε στον Δημητρακά...βασικά ότι φάτε απο εκεί είναι τέλειο γιατί είναι το καλύτερο ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης και ας λέτε ότι θέλετε....βασικά δεν ξέρω γιατί το έβαλα εδώ αυτό το γλυκό εμένα δεν μου αρέσει. Αλλά να επειδή οι βλάκες οι Αθηναίοι το έκαναν διάσημο αναγκάζομαι τώρα να το γράψω και να το βάλω και σε αυτή την θέση. Λοιπόν ο  Δημητρακάς το τσουρέκι το κόβει και το γεμίζει μια στρώση πουρέ Καστάνου και μετά απο πάνω βάζει σοκολάτα λευκή αυτό...και στο Ble το κάνουν ωραίο αλλά του Δημητρακά καλύτερο...Τερκενλη δεν μου αρέσει...και στα @@ μου αν διαφωνείτε. 

1. Mont Blanc...Αυτό το γλυκό είναι τόσο ηδονικό απο μόνο του. Δεν είναι απλά καυλωτικό είναι υπερσεξουαλικό, πανσεξουαλικό. Το συναντάμε στα βάθη της ιστορίας και το σέρβιρε η Λουκρητία Βοργία...και ξέρετε πως ήξερες να το διασκεδάζει καλά η Λούση. Το βρίσκεις σε τεράστιο μέγεθος στο Ble όπου και σου κόβουν να φας όσο θέλεις. Προσωπικα αγοράζω ένα κομάτι και το τρόω μέχρι να πέσω σε διαβητικό κόμα. Μια στρώση μαρέγκα, σαντιγή, πουρές καστάνου, λίγη σοκολάτα, σαντιγή, μαρέγκα και απο πάνω και άλλο κάστανο ΚΑΙ ΆΛΛΟ ΚΑΣΤΑΝΟ....καυλανο...Οι Ιάπωνες το λάτρεψαν τόσο που έχουν κάνει χιλιάδες παραλαγές του, ακόμη και η γνωστή πάυλοβα είναι εξέλιξη αυτού του γλυκού...μάλλον μια πολύ καkή εξέλιξη και ας είναι στην μόδα νομίζω, οτι εσας που σας αρέσει η παύλοβα είστε βλάκες γιατί δεν ξέρετε να τρώτε.