Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

5 Iconic Μουσικά Ζευγάρια

Ας ξεκινήσουμε τη χρονιά με μουσική, πρόσφατα ανακάλυψα ένα συγκρότημα στο Youtube και καθώς τους άκουγα, η συνάδελφος μου, άσχετη με μουσική, με ρωτάει  "Τι είναι αυτοί; Οι Roxette ή οι Eurythmics της σημερινής εποχής;" Έτσι γεννήθηκε και το σημερινό post. 

Χωρίς καθυστέρηση  σας παρουσιάζουμε 5 Iconic Μουσικά ζευγάρια ή Οι Roxette / Eurythmics κάθε δεκαετίας.

Πριν αρχίσετε να μας πετάτε πέτρες, να αναφέρω πως σ'αυτή τη λίστα θα μιλήσουμε μόνο για μουσικά συγκροτήματα με 2 μέλη που είναι διαφορετικού φύλου. Οπότε ονόματα όπως Wham και Simon and Garfunkel Δεν θα τα βρείτε εδώ. Σίγουρα θα ξεχάσουμε κάποιους καθώς η αναζήτηση που έκαναν οι ερευνητές  του ναού, που ετοίμασαν τη λίστα, ήταν μόνο στις αναμνήσεις μου και στο μυαλό μου.

5. Δεκαετία 60 & 70: Sonny & Cher. Η αγέραστη Cherilyn Sarkisian ταξιδεύει στο Λος Άντζελες και συναντά τον Sonny Bono σε μία καφετέρια. Ο κατά 11 χρόνια μεγαλύτερος της Sonny εντυπωσιάζεται από τη νεαρή με την ιδιαίτερη φωνή, πιστεύει σ'αυτήν και γεννιέται το ζευγάρι Sonny and Cher που θα γράψει μοναδική ιστορία για τις επόμενες δεκαετίες. Τραγούδια όπως το "I got you Babe", "Bang Bang (Baby shot me down") και "The beat goes on" ακούγονται μέχρι και σήμερα. Η δεκαετία του 70 τους βρίσκει στην τηλεόραση με το The Sonny & Cher Comedy hour και το The Sonny & Cher Show.  Η Αμερική αγάπησε τους ποπ ήχους του ζευγαριού και έτσι οι δυο τους έγραψαν μουσική ιστορία. Συνέχισαν να συνεργάζονται μέχρι τον τραγικό θάνατο του Sonny. Περισσότερα εδώ




4. Δεκαετία 80; Eurythmics

Η εποχή του Συνθεσαίζερ και των ηλεκτρικών ήχων, της περμανάντ και της πούλιας μας φέρνει στο προσκήνιο τους Eurythmics.
Η μουσική ιδιοφυΐα του David Stewart συναντά την ανδρόγυνη ομορφιά και την φωνή της Annie Lennox στο συγκρότημα The tourists. Μετά τη διάλυσή τους το 1980 ξεκινάει το ντουέτο που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε. Η καριέρα τους ως ντουέτα έχει αφετηρία το 1980 και χωρίζουν το 1990. Επιστρέφουν και οι δύο στη σκηνή 9 χρόνια μετά και οριστικά σταματάνε το 2005. Τραγούδια τους, το "Sweat Dreams", "There must be an angel", "Her comes the rain again" παίζονται για πάντα στο ραδιόφωνο. Το ζευγάρι από τη Μεγάλη Βρετανία καλείται στην Αμερική, και οι πουριτανοι Αμερικάνοι ζητούν από την Annie Lennox να αποδείξει οτι είναι γυναίκα, τo 1990 η ίδια αποχωρεί από το συγκρότημα για να κάνει οικογένεια και επιστρέφει λίγα χρόνια αργότερα με το σόλο της δίσκο Diva. ο Stewart γράφει τη δική του μουσική ιστορία και εμείς τους λατρεύουμε μέχρι και σήμερα. Περισσότερα εδώ.




3. Δεκαετία 90: Roxette

Ερχόμαστε στη soft εκδοχή των Eurythmics, οι Roxette παίρνουν τη σκυτάλη από τους Abba και εκπροσωπούν τη Σουηδία την παγκόσμια ποπ σκηνή, επάξια. Οι δικοί μου αγαπημένοι τους ανακαλύπτω στη τρυφερή ηλικία των 11 και πλημμυρίζει  ο κόσμος μου μουσική. Είναι το πρώτο συγκρότημα που καταλαβαίνω τι λέει και η κασέτα τους ήταν η πρώτη που αγόρασα στο καινούργιο μου Walkman, που μόλις είχα πάρει 2ο χέρι από την ξαδέρφη από τη Σουηδία. Το καλοκαίρι μου γεμίζει με ήχους από το Joyride και όλη μερα ακούω "Hello you fool", "The Look", "Listen to your heart", "How do you do" και η λίστα συνεχίζεται. Για την ιστορία το ζευγάρι αυτό δεν έχει διαλυθεί ποτέ και ίσως σε κάποιο μπαρ που δεν ξέρουμε, κάπου να συνεχίζει να τραγουδάει. 



2. Δεκαετία 2000: White Stripes

Σαν σίφουνας μπήκαν στη ζωή μας οι White Stripes και έτσι γρήγορα έφυγαν κιόλας. Το μουσικό  ζευγάρι το αποτελούσαν τα αδέρφια Jack White και Meg White κατάλαβαν από νωρίς τη δύναμη του marketing και την εκμεταλλεύτηκαν. Μόνο πολύ αργότερα μάθαμε ότι τα δύο αδέρφια στην πραγματικότητα ήταν παντρεμένο ζευγάρι και με το διαζύγιο τους ήρθε και το τέλος του συγκροτήματος.  Με μοναδικά τους εργαλεία μία κιθάρα και τα τύμπανα η δεκαετία γέμισε ρυθμό. Με τραγούδια όπως "Seven Nation Army", "The hardest Button to Button" "Fell in love with a girl"και "My Doorbell" οι νύχτες μας αποκτούν λευκό και κόκκινο χρώμα και εμείς δεν σταματάμε να χορεύουμε.



1. Το μέλλον: Sofi Tukker 

Μια ανάσα πριν το τέλος της δεκαετίας των 10s σε μια εκδήλωση κοντά στο Πανεπιστήμιο Brown, ο Tucker Halpern ακούει τη μουσική της Sophie Hawley Wel, την πλησιάζει και της λέει "ωραίο το τραγούδι σου, αλλά  βαρετό μου επιτρέπεις να το αλλάξω λίγο;". Σύντομα η μουσική χημεία τους ενώνει και ταξιδεύουν μαζί στη Νεά Υόρκη, βαφτίζουν το συγκρότημά τους από τα μικρά τους ονόματα Sofi Tukker και γράφουν το πρώτο τους τραγούδι "Drinkee". Η apple το ανακαλύπτει και το χρησιμοποιεί στην διαφήμισή της. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα η μουσική τους ακούγεται στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη και κερδίζουν υποψηφιότητα για Grammy. Νέος, φρέσκος και πολυεθνικός ήχος από έναν πρώην καλαθοσφαιριστή και μία παραλίγο δασκάλα γιόγκα στη Βραζιλια. Ήχοι house, electro και λίγο Bossa Nova, η δεκαετία μας αποχαιρετά και εμείς ανυπομονούμε να ακούσοuμε το μέλλον.  Οι συναυλίες τους γεμίζουν με τραγούδια όπως "Best Friend", "Awoo", "Matadora" και "Fuck They" και εμείς ελπίζουμε πως μετά τη Βουλγαρία και το Exit Festival να κάνουν ένα πέρασμα από την Ελλάδα.



Λοιπόν...ποιο ζευγάρι ξεχάσαμε;

2 σχόλια:

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Ψοφάω για μουσικά αφιερώματα. Τους τελαυταίους δεν τους ήξερα και με άρεσαν πολυ. Κι εχώ να προσθέσω άλλα 3 ζευγάρια Τους ΑΒΒΑ που είναι 2 αδρόγυνα μαζί και τους δικούς μας τους Δαιμόνια Νύμφη που είναι και undeground και καρντασάκια φίνα.

Erisadesu είπε...

@Christina Andromeda davenport, οι ΑΒΒΑ είναι 4 ... άρα δεν είναι συγκρότημα με 2 άτομα, οι Δαιμόνια Νύμφη είναι ενα πολύ καλό παράδειγμα αλλά δεν μπαίνουν στην παγκόσμια μουσική σκηνή της ποπ.

Αυτό που σίγουρα ξέχασα να βάλω είναι ο Ike με την Tina.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...