Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΜΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ


Ή ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ


Πόσες φορές έχεις διαβάσει τίτλους άρθρων «Τα 6 πράγματα που θα τον κάνουν να σε θέλει» ή «Πώς να τον κερδίσεις σε 10 απλά βήματα»;
Σίγουρα περισσότερες φορές από όσες έχεις ανοίξει να διαβάσεις τα σχετικά άρθρα. Αλλά μην ανησυχείς, έστω και ένα να διάβασες, είναι σαν να τα έχεις διαβάσει όλα. Συγχαρητήρια . Μόλις τραυματίστηκες για πάντα.



Σε ένα από τα πρώτα ραντεβού της ζωής μου, για το οποίο είχα πολύ άγχος, η καλύτερη μου φίλη (ξέρεις εσύ ) , για να μου δώσει κουράγιο,  μου είπε το εξής: «Μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά. Αρκεί να μην είσαι  ο εαυτός σου».

Ακόμη και τώρα, τόσα χρόνια μετά, αυτή η ατάκα μου φαίνεται το ίδιο αστεία. Φυσικά πήγα στο ραντεβού και όπως μαντεύετε ήμουν απόλυτα ο εαυτός μου. Και φυσικά  πήγαν όλα καλά. Για κανά εξάμηνο  βέβαια, μη φανταστείτε. Δεν εξετάζουμε  όμως αυτό τώρα, εντάξει;

Αυτό που εξετάζουμε εδώ,  είναι  ο λόγος που ωθεί ,τις γυναίκες κυρίως, να νιώθουν ότι πρέπει να παίξουν κάποιο παιχνίδι, με συγκεκριμένο τρόπο και μεθόδους, το οποίο θα καταλήξει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Κι ας μην κρυβόμαστε ποταπές φίλες μου. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ. Γιατί αυτός είναι ο σκοπός της ζωής σου, καλή μου. Να τον κερδίσεις. Και όχι στο μπάσκετ. Να τον κερδίσεις και να τον έχεις δικό σου για πάντα. Άσχετα αν δεν τον θες. Τον κέρδισες , τώρα τελείωσε.

Οι δημοφιλείς , όσο και αντιφατικοί συνδυασμοί συμβουλών  έχουν ως εξής:


1.     ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΜΟΝΟ ΑΚΟΥ.

Ή τουλάχιστον προσποιήσου ότι ακούς, αφού ας το παραδεχτούμε, δεν σε νοιάζει και πολύ τι λέει . Το βασικό είναι να ΜΗ ΜΙΛΑΣ. Μην μιλάς για τον εαυτό σου και τις επιτυχίες σου. Μην μιλάς για το πόσο καλή είναι η ζωή σου. Αυτό θα τον κάνει ανταγωνιστικό απέναντί σου και θα νιώσει απειλή.  Θα νιώσει ότι δεν έχει θέση στην τόσο ήδη υπέροχη ζωή σου.


2.     ΜΗΝ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ Σ ΑΡΕΣΕΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ

Σε ευθεία αντίθεση με την προηγούμενη συμβουλή που λέει ΝΑ ΜΗ ΛΕΣ ΟΤΙ Σ ΑΡΕΣΕΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ, έρχεται η δεύτερη αυτή σοφία . Γιατί κανείς άντρας δεν θέλει να είναι δίπλα σε μια γυναίκα που δεν της αρέσει ήδη η ζωή της. Δηλαδή τι θέλει η άλλη;Να σωθεί; Και ψάχνει τον ιππότη που θα τη βγάλει από τη μιζέρια της; Απωθητικό, εκτός αν έπεσες σε άντρα με σύνδρομο νοσοκόμας. Κι ας είμαστε ειλικρινείς, δεν έπεσες.


Στην πρώτη αυτή δυνατή δυάδα ερωτικής νουθεσίας, βλέπουμε τα πρώτα δείγματα σχιζοφρένειας.  Η πίεση έχει ανέβει ήδη. Πρέπει να δείξεις ότι η ζωή σου , σου αρέσει στον απόλυτα τέλειο βαθμό που δεν θα προκαλέσει στον άλλον κόμπλεξ κατωτερότητας  επειδή είναι τόσο υπέροχη, αλλά ούτε και θα τον απωθήσει λόγω της μιζέριας της . Τουναντίον,  θα τον κάνει να τρέξει χαρωπός να μετέχει σε αυτό το ζωντανό πανηγύρι που τον καλεί. Και όλα αυτά χωρίς να μιλάς, έτσι?Γιατί οι άντρες θέλουν να τους ακούς.  Η σκέψη του μοναστηριού αρχίζει να μη σ ενοχλεί σταδιακά.

3.     ΜΗ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Οι άντρες δεν θέλουν γυναίκες με παρελθόν. Θέλουν να φαντάζονται το αντικείμενο του πόθου τους σαν έναν άγραφο πίνακα, στον οποίο θα ζωγραφίσουν όσο άνετα γουστάρουν, χωρίς το φάσμα της σύγκρισης.  Είναι εύκολο να είσαι ο ένας, αν είσαι ο μοναδικός.

4.     ΜΗ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΆΠΕΙΡΗ

Οι άντρες αν δείξεις εντελώς άπειρη βαριούνται. Δεν θα κάτσουν να σου μαθαίνουν τι και πώς.Έχουν και δουλειές οι άνθρωποι. Μετά από κάποια ηλικία το επίπεδό σου πρέπει να έχει φτάσει σε αυτό του «Εμμανουέλα Νούμερο 49», αλλά χωρίς να έχεις πάει με τους πρώτους 48 πριν.


Στo δεύτερο αυτό τρυφερό ζεύγος, η παράνοια σου κλείνει χαριτωμένα το δεξί μάτι. Έλα κοριτσάρα μου, δεν είναι δύσκολο. Πρέπει απλά να είσαι αμόλυντος παρθένα, με εμφάνιση κλασάτης καμπαρετζούς και τεχνικές από εκείνα τα έργα που έβαζε το βράδυ στο NEW CHANNEL (μην κάνετε πως δεν τα βλέπατε). Το χουμε. Στα μουγκά πάντα έ?Γιατί η πρώτη συμβουλή παραμένει εν ισχύ.


5.     ΜΗ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΌΤΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ

Εδώ ο κίνδυνος είναι άμεσος και ορατός. Βγάζεις λεφτά από τη δουλεια σου ε;Και έχεις και καλή δουλειά ε; Φίλη, είσαι δύσκολα . Τώρα ο άλλος θα πιστεύει ότι τον επισκιάζεις και του αμφισβητείς τη θέση ως homo provideris. Έχει ήδη προσβληθεί ο ανδρισμός του και φαντάζεται τον εαυτό του σαν τον Παπαμιχαήλ στο «πιο λαμπρό αστέρι».

6.     ΜΗ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ

Φίλη μου, πρέπει να έχεις λεφτά, αλλά πρέπει να έχεις τα απολύτως σωστά λεφτα. Που είναι πάντα πιο λίγα από του άλλου. Αλλά δεν μπορεί να μην έχεις καθόλου. Γιατί μετά είσαι φτωχιά και τελευταία. Μια ξυπόλητη που πας να τυλίξεις τον ένδοξο κουβαλητή του βασικού μισθού. Η μάνα του σε μισεί ήδη και η ιστορία από την αρχόντισσα και τον αλήτη παίζει για σένα, από την ανάποδη.

Το δίπολο αυτό , με την αντιφατική του ομορφιά, σε κάνει να βρεις έναν πνευματικό και να ξεκινήσεις να δέχεσαι συμβουλές για πιθανές Μονές στις οποίες μπορείς να αποτραβηχτείς στα βαθειά γεράματα των πρώτων –άντα.


7.     ΜΗ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΕΧΘΑΝΕΣΑΙ ΤΟ  ΓΑΜΟ

 Η λέξη γάμος μετά από κάποια ηλικία ακούγεται σαν να λες ότι σ αρέσει ν αφήνεις λουλούδια στον τάφο του Χίτλερ. Ή ότι ακούς David Hasselhoff. Είναι ένα δύσκολο θέμα δηλαδή. Δεν μπορείς όμως να ξινίζεις μούρη με το που ακούς γάμο και παιδιά γιατί  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Να τυλιξει τον άλλον τον άμοιρο από απέναντι. Μη νιώσει ότι φοβάσαι την τιμή να γεράσεις στο πλευρό του και να φέρεις στον κόσμο τα παιδιά του.

8.ΜΗ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΓΑΜΟ

Ακριβώς επειδή είναι ένα θέμα ευαίσθητο, δεν πρέπει να δείξεις και άμετρο ενθουσιασμό στην ιδέα του γάμου , κάνοντας τον άλλον να πιστέψει ότι αυτός είναι ο λόγος που ήρθες στη ζωή.Αυτό θα τον τρομάξει πιο πολύ από ό,τι αν του έλεγες ότι όντως αφήνεις λουλούδια στο μνημείο του Αδόλφου.

Η μάχη με τα οξύμωρα συνεχίζεται λοιπόν, με εσένα να προσπαθείς να δείξεις την απόλυτα σωστή αναλογία μεταξύ αρέσκειας και απαρέσκειας για το θεσμό του γάμου, ενώ δεν μιλάς, είσαι ταυτόγχρονα η  Παναγιά και η Εμμανούελα, και βγάζεις όσα ακριβώς χρήματα δεν θα τον κάνουν να αισθανθεί απειλή.



9.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΝΗ

Οι άντρες δεν θέλουν ένα αδιάφορο πλάσμα δίπλα τους. Θέλουν μια σπιρτάδα στο μάτι  , ένα γαρύφαλλο στ αυτί και μια προσωπικότητα  . Να τους καταλαβαίνει και να τους θαυμάζει.

10. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΑ

Οι άντρες δεν θέλουν μια πιο έξυπνη από τους ίδιους γυναίκα δίπλα τους. Γι αυτό πρέπει να μην τους τρομάξεις με το πόσο σου κόβει  φίλη μου. Εσένα σου κόβει αρκετά ώστε να τον θαυμαζεις και να θες να τον παντρευτείς. Φτάνει τόσο. Δεν θα συγγράψετε κιόλας μαζί. Δεν είστε  η Μπωβουαρ και ο Σαρτρ.


Ο τελευταίος αυτός θανάσιμος συνδυασμός , γυρίζει το κλειδί στο δωμάτιο του ψυχιατρείου που προφανώς νοσηλεύεσαι πλέον, αφού προσπάθησες ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ, τόσο καιρό , χωρίς να μιλάς, να του δείξεις ότι τον θες στη ζωή σου , η οποία όμως είναι και αρκετά ωραία και χωρίς αυτόν,  ότι έχεις έμφυτη ικανότητα στο κρεβάτι παρά την έλλειψη εμπειρίας που επίσης έχεις, ότι βγάζεις λεφτά αλλά όχι τόσα ώστε να αμφισβητείς το ρόλο του ως κουβαλητή , ούτε τόσα λίγα ώστε να τον θες μόνο για τα δικά του, ότι θες και γάμο αλλά δεν σκίζεις και τα βρακιά σου κιόλα και ότι είσαι αρκετά έξυπνη ώστε να μην είσαι ηλίθια. Οι Ασιάτες μάστερ της ακροβατικής μοιάζουν μπροστά σου  βραδύποδες με τετραπάρεση.

Σκοπός επετεύχθη, φίλη μου. Τον κέρδισες. Έχασες εσένα όμως. Αλλά εντάξει, μικρό το τίμημα. Τι;΄Όχι;

1 σχόλιο:

Πρόεδρος Α.Π.Ι. είπε...

Παίζει να είναι από τα καλύτερα που έχετε γράψει. Πετάγομαι από το ναό σας να προσκυνήσω λίγο κι επιστρέφω.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...