Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

3+1 Αλήθειες του Γυμναστηρίου


Είναι εκείνη η μεταβατική περίοδος εντός του έτους , μετά τη χαλαρότητα (και χαλάρωση) του καλοκαιριού και πριν την αδηφαγία των Χριστουγέννων,  που τα γυμναστήρια έχουν την τιμητική τους.


Οι εγγραφές αυξάνονται σωρηδόν , καθώς και η προσέλευση των ενθουσιωδών (για περίπου 2 βδομάδες) νέων αθλούμενων. Αγαπητοί χαρντ κορ φαν της γυμναστικής , μη φοβάστε. Ξέρετε ότι σε λίγο θα απομείνετε πάλι εσείς και τα μηχανήματα. Οπότε υπομονή και στωικότητα.



Ωστόσο, η γεμάτη Έλεος  Θεά Καφροδίτη , στη μεγάλη της γενναιοδωρία και καλοσύνη, απευθυνόμενη σε ΌΛΟΥΣ τους αθλούμενους, εισφέρει τα κάτωθι αποστάγματα γυμναστηριακής σοφίας, σμιλευμένα με αίμα, δάκρυα κι ιδρώτα.

Ακολουθεί η Λίστα με τις 3+1 Μεγάλες Αλήθειες του Γυμναστηρίου, που δεν στις είπε ποτέ κανείς:






1. ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟ, ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ

Αυτή είναι η βάση της εμπειρίας στο γυμναστήριο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΝΑΣ. Αν δεν πονάς σημαίνει ότι δεν κάνεις σωστά την άσκηση. Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από σένα βέβαια.




2. ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕΣ, ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕΣ ΣΤΗ ΛΟΥΦΑ 

Σε συνέχεια του μαγικού πρώτου κανόνα, και σε ολοκλήρωση αυτού, έρχεται το δεύτερο αυτό αξίωμα. Φυσικά και δεν κουράστηκες ως το πέρας της προπόνησης, ΑΦΟΥ ΈΚΑΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΟΜΙΣΗ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ. Άχρηστε.


3. Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΣΟΥ , ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΣΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΦΗΝΕΙΣ

Το γυμναστήριο και ένας δρόμος με μποτιλιάρισμα, είναι τα δύο μέρη που η θεμελιώδης αυτή αλήθεια , μανιφεστάρεται σε όλη της της λαμπρότητα.  Για το λόγο αυτό , ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΟΥ, γιατί θα φας ή κλωτσιά ή ακόμη χειρότερα αλτήρα στη μάπα. Και ας είμαστε ρεαλιστές, από τον συνήθως διπλανό σου στο γυμναστήριο δεν θες να φας ΤΙΠΟΤΑ. Δυστυχώς.




4. Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ

Σταμάτα να κοιτιέσαι με ναρκισσιστικό θαυμασμό, προσπαθώντας να βγάλεις σέλφι ενώ δε σε βλέπει κανείς (αν έχεις λίγη ενσυναίσθηση ακόμη) ,ή ξεδιάντροπα μπροστά σε όλους (αν έχεις φτάσει σε αυτό το ζηλευτό επίπεδο έρωτα για την εικόνα σου). Ο καθρέφτης υπάρχει όχι για να σ ερωτεύεσαι περαιτέρω, αλλά για να βλέπεις λάθη. Και να τα διορθώνεις.Άχρηστε.



Ελπίζουμε οι μεγάλες αυτές και εμψυχωτικές αλήθειες, να ατσαλώσουν τη θέλησή σας Άξιοι Πιστοί μας και να ευχαριστήσετε τη Θεά , χτίζοντας κορμιά αντάξια Της σε όλα τα γυμναστήρια ανά τη χώρα.

Καλή Προπόνηση.

4 σχόλια:

Αρτίστα του βωβού είπε...

Α πα πα! Δεν παίζει το ενδεχόμενο!
Δεν τα έκαμα όταν ήμουν νέα, τώρα θα τα κάνω;
Άσε που είμαι του καναπέ!
Το πολύ-πολύ να πάω και κανένα μακρινό περίπατο! Κι αυτό στο τσακίρ κέφι!
Καλά κουράγια στους αθλούμενους!

Erisadesu είπε...

Και εμείς έτσι ήμασταν, αλλά τελικά τα καταφέραμε...
αν και έχω να πάω γυμναστήριο από τον Απρίλιο

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou είπε...

Τιμής ένεκεν https://goo.gl/Y5yEVT

Erisadesu είπε...

αγαπημένη Δάφνη, δεν το είδαμε, αλλά μας το έστειλε μια πολύ καλή μας φίλη που ειναι αναγνώστρια του Blog σου, έτσι η χαρά μας και η έκπληξή μας ήταν διπλή.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...