Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Σύνδρομο ενοχής και όχι ενοχικό σύνδρομο.

Οι ψυχολόγοι του ναού μετά από χιλιάδες έρευνες σας παρουσιάζουν ένα νέο σύνδρομο που μαστίζει τον σύγχρονο άνθρωπο που περπατάει στη γη το 2018.  Σύνδρομο Ενοχής...και όχι ενοχικό σύνδρομο.

source pixabay


Το σύνδρομο ενοχής, παρουσιάζεται σε άτομα που περνάν καλά και το ξέρουν. Εκεί που περνάν καλά αρχίζουν και σκέφτονται πως κάτι στραβά πάει στο σύμπαν γιατί δεν τους αξίζει αυτή η χαρά και έχουν μία μικρή υποψία πως κάτι κακό θα συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Ας δούμε το παράδειγμα του Γιάννη, ένας μέσος υπάλληλος σε μια απλή επιχείρηση με περίπου 10 άτομα προσωπικό και έναν σκύλο που τον έλεγαν γουάντα.
Εκεί που γυρνάει στη δουλειά, έχοντας περάσει τέλεια στις διακοπές, βλέπει την επιχείρηση άνω κάτω, το αφεντικό να έχει συλληφθεί για σεξουαλική παρενόχληση, επειδή καθώς περνούσε από το σφουγγαρισμένο χολ γλίστρησε και όπως έπεφτε έσκασε με τη μούρη στην κωλάρα της κυράς Κανέλας της καθαρίστριας, ο λογιστής να λείπει στα Μπαρμπείντος έχοντας φάει όλο το κεφάλαιο, τον πρακτικάριο να έχει πουλήσει τον εξοπλισμό για να αγοράσει παπάκι και το κτίριο να έχει πάρει ελαφρώς κλίση από την χθεσινή νεροποντή.

Εντάξει ίσως να υπερβάλω λίγο αλλά νομίζω σας έδωσα περίπου να καταλάβετε για ποιο πράγμα μιλάω.

Ας προχωρήσουμε στο παράδειγμα της Ειρήνης, μετά από πολύ καιρό στεναχώριας και θλίψης αποφάσισε να βγει έξω. Διασκέδασε πολύ, έκανε νέους φίλους, ανακάλυψε νέα είδη μουσικής. Ήταν μια καλή έξοδος. Δύο ημέρες αργότερα, την καλούν από το γραφείο που δούλευε για να της πουν πως πρέπει να περάσει από το λογιστήριο να παραλάβει την απόλυσή της καθώς φεύγοντας από τη δουλειά την Παρασκευή ξέχασε να στείλει ένα email που της ζητηθηκε με αποτέλεσμα ο πελάτης να δυσαρεστηθεί και να ακυρώσει την παραγγελία....Εκείνο το email που η ίδια έκατσε παραπάνω στη δουλειά για να το γράψει, να το εγκρίνει το αφεντικό της και να το στείλει...ένα Email Που σίγουρα το έστειλε αλλά ο πελάτης δεν πρόσεξε οτι κατέληξε στο φάκελο προσφορών της gmail γιατί είναι πολύ γύφτος να κάνει κανονικό Email.

Υπάρχουν και πιο καθημερινά πράγματα, όπως εκείνο που έχεις γνωρίσει κάποιον, ήταν όλα τέλεια, καταλήξατε το βράδυ μαζί και ξυπνάς το πρωί και νιώθεις ένα πόνο στο δεξί σου πλευρό, ενώ τα σεντόνια σου είναι υγρά. Σηκώνεσαι με φόρα από το κρεβάτι, γλιστράς στο βρεγμένο πάτωμα και πέφτεις μέσα στα σκατόνερα που έχουν πλημμυρίσει το σπίτι. Ενώ ο άλλος δίπλα σου κοιμάται τόσο βαριά που δεν έχει καταλάβει ότι τόση ώρα η ποδάρα του σε πίεζε το πλευρό.

Ποιο ο λόγος αυτής της ανάρτησης...θα μου πείτε; Ξέρω πως μας περνάτε για τέλεια όντα καθώς μέσα μας ζει η φωνή της Θεάς Καφροδίτης αλλά αναρωτιόμουν...είμαστε οι μόνες που με μαθηματική ακρίβεια όταν περνάμε καλά αργότερα μας βγαίνει ξινό; Φέρνει το κακό το σύνδρομο ενοχής μας, ή περνάμε καλά γιατί έχει προηγηθεί κάτι κακό προηγουμένως;

Πολλά τα ερωτήματα Βαγγέλη και δεν ξέρω τι να απαντήσω...χρειαζόμαστε σαφώς τη βοήθεια των ειδικών του ναού αλλά έχουν φύγει όλοι για συνέδριο "Ψυχικής Υγείας" στο Γκουαντάναμο.

6 σχόλια:

Στέλιος Σταυρακάκης είπε...

Ευτυχώς δεν πάσχω απ αυτο το σύνδρομο!
Εμένα μου πάνε όλα στραβά απ την αρχή.

Καταπληκτικό το μπλογκ σου!!

Erisadesu είπε...

καταλαβαίνω τι λες... κάθε εμπόδιο σε καλό που λένε.

Αρτίστα του βωβού είπε...

Μπα όχι...
Δεν πάσχω από ενοχικό σύνδρομο.
Απλά γαμιέται ο Δίας (με το συμπάθιο κιόλας) και όλα πάνε κατά διαόλου!

Erisadesu είπε...

τι έπαθε κούκλα μου?

Αρτίστα του βωβού είπε...

Πού να σου λέω τώρα;
Από πού ν' αρχίσω και πού να τελειώσω;
Άσε, δεν θα αρχίσω, γιατί θα μας πάρει το πρωί!

Άσχετο: Με ρωτάς για κάποιο σχόλιο στο βλογ μου. Ποιο σχόλιο;

Erisadesu είπε...

τελικά άλλος το έγραψε και μετά το έσβησε ήταν πολύ αστείο, νομίζω το έσβησε γιατί φοβήθηκε μήπως με προσβάλει :P



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...