Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Τέλος στον πόλεμο των Gif


Καλησπέρα αγαπητέ αναγνώστη, πόσες φορές διαφωνήσατε με τους φίλους για το ποια είναι σωστή ανάγνωση των γνωστών GIF. Από το Reddit μέχρι το βαθύ και σκοτεινό διαδίκτυο όπου υπάρχει πάνω από ένας χρήστης, υπάρχει και αυτή η διαφωνία.



via GIPHY
                                           



Οι μισοί netizens θεωρούν πως η σωστή ανάγνωση του GIF είναι Gkif όπως το gift. Το μεγαλύτερο επιχείρημα που χρησιμοποιούν ως όπλο φαίνεται να βασίζεται στο γεγονός πως το όνομα το γράμμα G εκπροσωπεί την λέξη Graphics...Graphics Interchange Format...Έχει μια λογική αν το σκεφτείς. Ωστόσο πόσο συχνά συναντάμε τη λέξη ως G.I.F και όχι GIF για να τη διαβάσουμε και ως γκιφ...θα σας πω εγώ...καμία.

via GIPHY

Οι υπόλοιποι φυσιολογικοί άνθρωποι διαβάζουν το GIF ως Jif. Όπως η λέξη giraffe (καμηλοπάρδαλη για την περίπτωση που έφτασες ως εδώ χωρίς να ξέρεις αγγλικά). Πιο εύηχο και άνετο στο στόμα. Εδώ  σύμμαχός αυτή της ομάδας είναι ο ίδιος δημιουργός των Steve Wilhite  ο οποίος σε ομιλία αποδοχής βραβείου για τη συνεισφορά του / δημιουργία των gif δήλωσε πως η σωστή ανάγνωση - προφορά της λέξης είναι "JIF όπως το φυσιτκοβούτυρο".




Παρά όμως την ξεκάθαρη απάντηση του πατέρα των GIF οι μάχες στα chatroom του Discord, στα φόρα και στις διάφορες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζονται.

Έρχομαι λοιπόν, ως εκπρόσωπος της Θεάς Καφροδίτης φέροντας κλαδί ελαίας και λευκή περιστερά, να καταλαγιάσω την ανησυχία σας και να καταλαγιάσω τα πνεύματα, πριν οι δύο πλευρές αρχίσουν τον πόλεμο και μετρήσουμε νεκρούς nerds,geeks και grammarnazi.

Αφήστε αδέρφια τους ξένους να μαλώνουν μεταξύ τους, αφήστε τους να σφάζονται όσο εμείς απολαμβάνουμε την διαδικτιακή μας ηρεμία. Γιατί ο σωστός τρόπος για να πεις Gif στα Ελληνικά είναι ....

KΙ.Φ...Ναι ακριβώς...Κιφ, σαν εκείνη την κουφή κλανιά που αμολάς σε δημόσιους χώρους, στο μάθημα, στη δουλειά κ.τ.λ. Γιατί ότι και αν σημαίνει η λέξη Gif στα ελληνικά σημαίνει Κινούμενη εικόνα ή Φωτογραφία. Οπότε there you go. KIF! ΚΙΦ,κίφ.... ΚΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ. Νομίζω ποιάσατε το νόημα αυτό που θέλω να πω.

Τι ήταν αυτό; Το ακούσατε; Ναι, ναι πολύ καλά το ακούσατε, ήταν ο ήχος που έκανε το μυαλό σας που ανατινάχτηκε...ναι ναι σας τάραξα τον εγκέφαλο παραδεχτείτε το.




Αγκαλιάστε τη πίστη στη θεά και αυτή θα σας ανταμείψει γνώση, έμπνευση και αγάπη.



via GIPHY

2 σχόλια:

mahler76 είπε...

ΚΙΦ και μύρισε λεβάντα χαχαχα

Manolo7 είπε...

Εγω γκιφ τα λεω παντως, βεβαια οπως και να τα πεις για τσοντοεικονες τα χρησιμοποιει ο κοσμος οποτε πανω στην καυλα του ο καθενας οπως θελει τα λεει! :P



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...