Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Σύνδρομο Στοκχόλμης

Τι ακριβώς είναι το σύνδρομο της Στοκχόλμης; Είναι αυτό το σύνδρομο γλυκιάς ανάμνησης που σε ποιάνει τέτοιες ημέρες του χρόνου, επειδή πριν δύο χρόνια αυτή την ημέρα έκανες βόλτες στη Gamla Stan (παλιά πόλη) μέσα στο κρύο.


Η αρχική πόλη της Στοκχόλμης, με κτίρια βγαλμένα από ιστορίες του μεσαίωνα και φυσικά με υπόγεια καφέ και εστιατόρια τα οποία είχε το καθένα τη δική τους ιστορία. Το πιο μαγικό ήταν αυτό του Curry House. Βγαλμένο από παραμύθι της Χαλιμάς.




Αυτό ακριβώς είναι λοιπόν το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ταξιδέψαμε εκει και το Facebook δεν μας αφήνει να το ξεχάσουμε. Έτσι τόσο κρύο είχε και κατά την επίσκεψη μας, η πόλη ήταν πανέμορφα στολισμένη και φωτισμένη, οι δρόμοι είχαν γεμίσει αφίσες από το Star Wars The force awakens και εμείς απλά κάναμε βόλτες.


Ήταν το καλύτερο ταξίδι που έχουμε κάνει μέχρι τώρα στο ναό. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα άτομα που γνωρίσαμε, το φαγητό που φάγαμε και το πόσο απολαύσαμε την κρουαζιέρα μας με τους Sabaton αλλά και την κρουαζιέρα που κάναμε στη Φιλανδία.


Όποιος μας εντοπίσει κερδίζει ματζούνι

Η φιλοξενία της θείας μας πολύ δυνατή όπως και οι ιστορίες που μας είπε ο θείος μας για μια πατρίδα που τον έκανε να φύγει και να αναζητήσει την τύχη του στη Σουηδία. Συγγενείς που άνοιξαν τις αγκαλιές τους, παραμυθένια σπίτια κρυμμένα πίσω από χαμηλό φωτισμό, μέχρι την ημέρα που χιόνισε.

Ας χτίσω πάνω σε μια βραχονησίδα στη μέση του πουθενά ένα τεράστιο σπίτι,
να μη ξεχάσω να φτιάξω και ένα τεράστιο ινδιάνικο τίπι δίπλα του.


Χιόνισε και γέμισαν φως οι δρόμοι. Τα ξύλινα σπιτάκια στη γειτονιά της θείας γέμισαν φως και η άνοδος προς το σπίτι της μέσα στην ησυχία τους χιονιού θα είναι πάντα μια γλυκιά ανάμνηση. Ακόμη νιώθω το παγωμένο χιόνι να ακουμπάει το πρόσωπό μου. Η Εκδρομή μας στη Στοκχόλμη ήταν μια εμπειρία ζωής, κάτι που πιστεύω θα είναι σημείο σύγκρισης για κάθε άλλο μας ταξιδι.

Όλα τα βρήκαμε εκεί, το μόνο που δεν μας ικανοποίησε ήταν το φαγητό. Γιατί ως lowbudget τουρίστες το φαγητό ήταν πανάκριβο. Ωστόσο πάνω στο πλοίο φάγαμε καλά (άσχετα με το πόσο μας έπιασαν τον κώλο) και ήπιαμε πολύ καλά. Δοκίμασα και κρέας ταράνδου και ήταν υπέροχο, το πουλούσαν σε μία από τις διάφορες Χριστουγεννιάτικες αγορές.



Η Στοκχόλμη είναι μια τεράστια πόλη, αλλά το κέντρο της είναι ιδανικό για βόλτες. Έχει λίγα μουσεία για να επισκεφτείς και τα εξαντλείς σε μία ημέρα. Η καλύτερη πρόταση μας αν κάνετε ποτέ αυτό το ταξίδι να συμμετέχετε στη Ghost Tour ήταν διασκεδαστική και γεμάτη πληροφορίες, αλλά και να μπείτε σε ένα από τα καράβια που πηγαίνουν στο Ελσίνκι.


Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι των Σουηδών ήταν πολύ λιτό, δεν είχε ντολμάδες, δεν είχε τσουρέκια δεν είχε σιροπιαστά γλυκά. Ως άκρως κοιλιόδουλες Ιέρειες απογοητευτήκαμε λιγο από τα τραπέζια των Σουηδών. Το δικό μας τραπέζι όμως ήταν άκρως Ελληνικό και γεμάτο αγάπη και συγγενείς. Στη Σουηδία πας για να μα γευθείς, όχι για να φας. 

Booking.com


Όταν κάνετε κράτηση στη Booking Μέσα από τα λινκς της σελίδας μας οι Άθλιες Κόρες κερδίζουν μια μικρή προμήθεια (υποθετικά γιατί ακόμη δεν έχει κάνει κανείς κράτηση.

Φέτος οι γιορτές θα βρουν τις Ιέρειες πιο αγαπημένες από ποτέ αλλά χώρια η μία από την άλλη.

Γι'αυτό ευχόμαστε σ'όλους καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα, να τα περάσετε με αυτούς που αγαπάτε αλλά κυρίως να φάτε πολύ και να κάνετε ακόμη περισσότερο σεξ!!

Photo by rawpixel.com on Unsplash
Τώρα αν θέλει κανείς να έρθει μαζί μου Φιλιππούπολη το Σαββάτο ακόμη προλαβαίνει!!

4 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

θα παω μεσα στο γεναρη στοκχολμη

Erisadesu είπε...

στείλε email για να σου στείλω τουριστικό οδηγό.

ασωτος γιος είπε...

εχω το κολητο μου κει ευχαριστωωωωω

Αρτίστα του βωβού είπε...

Καλές γιορτές Λίζα!
Να περνάς όμορφα και να είσαι πάντα καλά! 🎄🎅



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...