Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Γαμήθηκε ο Δίας

Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο ούτε για τον Δία αλλά ούτε και για εμάς.  Είναι γνωστό πως εκεί πάνω στον Όλυμπο, ο Ζεύς δεν ήταν απλά ένας Θεός, ήταν ανώτερος όλων των θεών.

Εσείς τι θα κάνατε στη θέση του; Για φανταστείτε να είστε το υπέρτατο ον της εποχής, ανώτερος ανάμεσα σε ανθρώπους και θεούς, πόσο βαρετή θα ήταν η αιωνιότητα σας;....Ο Κλεψίγαμος Διας, βαριόταν στον θρόνο του και καθώς ήταν φτιαγμένος καθ' εικόνα και ομοίωση των ανθρώπων είπε να το γλεντήσει και να το ρίξει στις ερωτοτροπίες. Άλλωστε ο Έρωτας είναι το αλάτι της ζωής και κάνει μια βαρετή ζωή λίγο πιο νόστιμη.

Jean Auguste Dominique Ingres - Zeus and Thetis

Δεν μας εντυπωσιάζει το ό,τι ο Δίας ασκούσε την σεξουαλική του επιρροή, αλλά ο τρόπος με τον οποίο επέλεγε να εκτελέσει την αρχέγονη σαρκική συνεύρεση ανταλλαγής γενετικού υλικού. Ανάμεσα στις περιπέτειες του ξεχωρίζουν μερικές ιδιαίτερες ιστορίες που στη σημερινή εποχή τις συναντάμε μόνο σε Ιαπωνικά Hentai Manga.

Ας ρίξουμε μία ματιά στην ιστορία/μυθολογία και 
στους ευρηματικούς τρόπους με τον οποίο γαμήθηκε ο Δίας.

Ίσως η πιο γνωστή ιστορία είναι η μεταμόρφωση του σε Ταύρο και η γέννηση του Μινόταυρου (μια ιστορία που κανένας Κρητικός δεν θα σ'αφήσει να ξεχάσεις), ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε έμπνευση ο Άνξυρος Δίας να μεταμορφωθεί σε ζώο. Βλέπετε του άρεσε το ωραίο και του άρεσε και το Βασιλικό Ωραίο, έτσι όταν είδε τη Λήδα εκεί στον ποταμό Ευρώτα, ήθελα να την κάνει δική του, ζητάει βοήθεια από τη Θεά Καφροδίτη και εκείνη τον μεταμορφώνει σε Κύκνο και τον εαυτό της σε αετό...έτσι μετά από ένα ψεύτικο κυνηγητό κύκνου και αετού, το πουλερικό Δίας φτάνει στην αγκαλιά της Λήδας, σύζυγο του βασιλιά της Σπάρτης, η οποία του παρέχει τη θαλπωρή του κόλπου της (τι πιο λογικό να βάλεις στον κόλπο σου μια φανταχτερή κότα.) Μερικούς μήνες μετά έρχονται στον κόσμο δύο αυγά, (αυτό θ'αρέσει στην Αρτίστα του Βωβού) στο ένα βρίσκεται ο Κάστωρ με την Κλυταιμνήστρα και στο άλλο ο Πολυδεύκης με την Ελένη.

image source : https://www.thinglink.com 
Η Περσεφόνη λέγεται πως ήταν κόρη του Δία. Ωστόσο στην Ορφική μυθολογία, ο Υέτιος Δίας μεταμορφωμένος σε φίδι συνευρίσκεται με την κερασφόρο Περσεφόνη. Πως το ξέρουμε αυτό; Φυσικά από τη γέννηση του Ζαγρεύς τον οποίο ο Λιμενοσκοπος Δίας τον προόριζε μάλιστα για διάδοχό του. Ευρηματικός καθώς ήταν ο Θεός του Ολύμπου, δεν μπορούσε να σταθεί τίποτα εμπόδιο του, έτσι όταν o πατέρας της Δανάης, την έκλεισε στο "υπόγει"  για να μη φέρει στο κόσμο το διάδοχο που όπως έλεγε ο χρησμός θα τον σκοτώσει, εκείνος κατάφερε να "τρυπώσει" στο κελί της ως χρυσή βροχή (αλήθεια τώρα Golden Shower anyone;) και την υπόλοιπη ιστορία την ξέρουμε.

Danae and the Golden Rain - Léon-François Comerre (1850-1916) - PD-art-100
Βλέπετε όταν γαμιέται ο Δίας το κάνει καλά και φυσικά δεν κάνει διακρίσεις. Όπως ο Ναός μας είναι ανοικτός σ'όλα τα φύλα και τις σεξουαλικές προτιμήσεις έτσι και η αγάπη του Αγχέσμιου Δία έφτανε σε όλους. Σε μία ευφάνταστη στιγμή της ιστορίας, ο Χρυσαρεύς βλέπει τον νεαρό βοσκό Γανυμύδη, ένα βοσκόπουλο από την Τρωάδα, τόσο σπουδαία ήταν η ομορφιά του που αποφάσισε να μεταμορφωθεί σε Αετό αυτή τη φορά και να τον πάρει (#diplis) μαζί του στον Όλυμπο. Εκεί ο νεαρός Γαμυνύδης (νε τι;) έλαβε αθανασία από τον ίδιο τον Σόλυμο Δία και έγινε ο οινοχόος των Θεών. Από την ερωτική σχέση Δία και Γανυμύδη δυστυχώς δεν γεννήθηκε κάποιος απόγονος, Ωστόσο ο Γανυμύδης είναι πλέον αστερισμός και δορυφόρος. Όχι άσχημα για ένα φτωχό βοσκόπουλο.

Αυτό που πραγματικά μας εντυπωσιάζει απ' όλη την ιστορία του Δία είναι ο γελοίος αριθμός επιθέτων που συνοδεύουν τον Δία αλλά και το πόσο καλπάσει η φαντασία ενός λαού χωρίς τηλεόραση, internet και pornhub. (προφανώς η κτηνοβασία δεν μας έκανε αρκετά μεγάλη εντύπωση).

Λοιπόν αγαπητοί πιστοί βρήκατε την απάντηση στην ερώτηση για΄τι Γαμιέται ο Δίας που έχουμε κρύψει μέσα στο κείμενο; Ποιες είναι οι δικές σας εντυπώσεις;

4 σχόλια:

Jim P είπε...

Nope, να το πάρει το ποτάμι

mahler76 είπε...

" Από την ερωτική σχέση Δία και Γανυμήδη δυστυχώς δεν γεννήθηκε κάποιος απόγονος"

Κλάμα γοερό.

Erisadesu είπε...

Jim P η μαγική λέξη είναι
Κλεψίγαμος
Άνξυρος
Υέτιος
Λιμενοσκοπος
Αγχέσμιου
Σόλυμο

τώρα Τζιμάκο; τι Βρήκες ή οχι....

Καυτό Μαχλέρι, έχω κάνει χειρότερα....έχω πει σε gay ζευγάρι "τα παιδιά σας θα βγουν πανέμορφα"

Jim P είπε...

Kinky ;)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...