Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ο Μύθος της Ellissiel και της Dannossu

Αυτή είναι η ιστορία της Ellissiel και της Dannossu οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα είναι καθαρά συμπτωματική.

Η Ellissiel και η Dannossu δεν ήρθαν στον ίδιο κόσμο ταυτόχρονα. Ήταν μια γονιδιακή κορύφωση που πήρε πολλούς αιώνες για να οργανωθεί. Βλέπεις η οικογένεια τους πάλευε για χρόνια με το σκοτάδι και επιτέλους βρέθηκε μια λύση. Τα κορίτσια γεννήθηκαν με την ελπίδα πως αυτές θα παραμείνουν στο φως, να το υπηρετήσουν, να το επεκτείνουν και να κυριαρχήσουν πάνω στο σκοτάδι. 

source

Γεννήθηκαν στο φως και μεγάλωσαν λουσμένες μέσα σ'αυτό. Όταν οι περαστικοί τις έβλεπαν μαζί εντυπωσιαζόταν και φθονούσαν το φως που πήγαζε μέσα τους. Το φως γύρω τους γινότανε έντονο και άγγιζε και εξαφάνιζε κάθε σκιά και κάθε προσπάθεια του σκότους να τις αγγίξει. Οι ίδιες δεν είχαν προσέξει ποτέ τη δύναμη που πήγαζε από την ένωση τους. 

Οι δυο τους είχαν απορία για το σκοτάδι και πριν αρχίσουν να κάνουν παρέα, πειραματιζόντουσαν μ'αυτό. Όταν ήταν χώρια, δεν θα λέγαμε πως στεκόντουσαν κοντά στο υπέρτατο φως, αλλά ούτε και στο σκοτάδι. Βημάτιζαν κάπου ανάμεσα στην ένωση του λευκού με του μαύρου. 
source 
Σε νεαρότερη η Ellissiel τότε που κατοικούσε σε ένα θερμό νησί του νότου είχε δεχθεί το άγγιγμα του σκότους. Ήταν μικρό και ανεπαίσθητο, δεν ήταν ορατό στο κοινό μάτι και μόνο ο Daniel είχε παρατηρήσει πως κάτι συμβαίνει στην καρδιά της. Ήταν ένα μυστικό που μόνο η Ellissiel γνώριζε, συνέχισε να χαμογελάει και να εκπέμπει φως ανάμεσα στα πλάσματα γύρω της, κρύβοντας τη σκοτεινή γωνία που υπήρχε στην καρδιά της και προσπαθώντας να το υπερνικήσει. Ο κύκλος της θαμπωμένος από το φως, δεν μπορούσε να δει παραπέρα από την λάμψη.



Η Dannossu λίγο αργότερα, στον χιονισμένο βορά, είχε μόλις ξεκινήσει να λάμπει, αλλά θέλοντας να ξεγελάσει τους άλλους είχε φορέσει σκοτεινές μάσκες. Όσοι τη συναντούσαν για πρώτη φορά πίστευαν πως την είχε αγγίξει πραγματικά το σκοτάδι αλλά καθώς την γνώριζαν καλύτερα, καταλάβαιναν πως το φως της ήταν το πιο δυνατό που είχαν συναντήσει ποτέ. Ίσως η νεαρή Dannossu γνώριζε τη δύναμη της και απλά την έκρυβε, ίσως ήθελε να την είχε αγγίξει το σκοτάδι, το σίγουρο ήταν πως ήθελε η ίδια να μάθει τις σκιές και να τις δαμάσει. Παιχνίδι επικίνδυνο που μπορούσε να είχε άσχημη κατάληξη.

Το πλήρωμα του χρόνου έφερε τις δύο κοπέλες κοντά. Το φως της Ellissiel είχε χάσει ελαφρώς τη δύναμή του, αλλά παρέμεινες ζεστό και άγγιζε περισσότερες συχνότητες, το φως της Dannossu πιο δυνατό, πιο εκθαμβωτικό και πιο γαλάζιο έμοιαζε με φως που βγαίνει μέσα από παγόβουνο. Σταθερό χωρίς διακυμάνσεις. Όπως ανάφερα και πριν, όταν τα δύο κορίτσια βρισκόντουσαν μαζί κανείς δεν μπορούσε να τις αγγίξει, οι δυνάμεις τους ενώνονταν και δημιουργούσαν μια λάμψη που άγγιζε ψυχές, διαθέσεις και εξαφάνιζε κάθε τι σκοτεινό. Ένα άστρο στο στερέωμα που χάριζε ζωή.


Τα κορίτσια αγαπούσαν η μία την άλλη, όπως είναι φυσικό δεν συμφωνούσαν στα πάντα...Οι μεταξύ τους συγκρούσεις ήταν σπάνιες αλλά έντονες. To άστρο που σχημάτιζαν έδινε τη θέση του σ'ένα super nova, γέμιζε ο χώρος φως, αστραπές και χρώματα....αλλά και τότε μπορούσες να δεις πως πίσω από το φως που της περίβαλε ελλόχευε σκοτάδι...και όλοι γνώριζαν πως μετά από ένα Super nova μπορεί να παρουσιαστεί μια μαύρη τρύπα και να καταβροχθίσει τα πάντα στο πέρασμα της. Ήταν στη διάρκεια ενός τεράστιου καυγά, που κατάλαβαν τα δύο κορίτσια την πραγματική ένταση των δυνάμεων τους. Αυτό τους τρόμαξε και αποφάσισαν να μη διαπληκτιστούν έτσι ποτέ ξανά. 


Το  κακό είχε γίνει ήδη. οι σκιές είχαν καταφέρει να τις αγγίξουν. Πλεόν ακόμη και όταν ήταν  μαζί η Dannossu πειραματιζόταν με το σκοτάδι και προσπαθούσε να το δαμάσει, ενώ η Ellissiel πιο ρομαντική όπως ήταν, έπιανε τον εαυτού της να το κάθεται και να το κοιτάει με τις ώρες. Να παρακολουθεί τα παιχνιδίσματα των σκιών και να μαγεύετε από τα σχήματα τους. Εκείνη τη στιγμή η Ellissiel κατάλαβε τι συμβαίνει...τι πρέπει να γίνει και για πιο πράγμα ήταν γονιδιακά προγραμματισμένες. Όμως δεν τόλμησε να αναφέρει τίποτα στη Dannossu.

Τα χρόνια πέρασαν και οι δυο τους συνέχισαν να μεγαλώνουν, να γίνονται πιο δυνατές μαζί, ενώ η δύναμη της  Dannossu που εδώ και χρόνια είχε σταματήσει να κρύβει το φως της, είχε αγγίξει πολύ κόσμο. Αυτό όμως άρχισε να την κουράζει, να την καταβάλει και το σκοτάδι έβρισκε τρόπους να μπαίνει στη ψυχή της, όταν κουρασμένη εκείνη γυρνούσε στο κρεβάτι της. Η Ellissiel ήταν η πρώτη που πρόσεξε την αλλαγή πάνω στη Dannossu. Όπως πριν χρόνια ο Daniel ήταν εκείνος που την προειδοποίησε, έτσι ήρθε η σειρά της να κάνει το ίδιο με τη λατρεμένη της ξαδέλφη.Η Ellissiel προσπάθησε να γεμίσει θερμό φως και να διώξει τις σκιές που πλησίαζαν τη Dannossu. Μάταια όμως, το φως της Dannossu ήταν πιο κρύο, πιο ψυχρό και δεν επέτρεπε κανένα φως να περάσει. 

Art by Stanley Lau

Την πιο δυνατή ημέρα του ήλιου, εκείνη την ημέρα του χρόνου που βρίσκει το σκοτάδι αδύναμο και τις σκιές να ανίκανες να περπατήσουν στη γη, η Dannossu κάλεσε την Ellissiel και της ανακοίνωσες πως πλέον και εκείνη ήξερε ποιος ήταν ο λόγος που προγραμματίστηκαν γενετικά οι δυο τους. Η Ellissiel συμφώνησε με αυτά που της η Dannossu και την ενημέρωσε πως είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του σκοπούς της.

Η οικογένεια τους πάλευε αιώνες με τις σκιές, πότε κάποιοι γεννιόντουσαν στο σκοτάδι, πότε στο φως Είχε έρθει η ώρα που η οικογένεια τους θα έπαιρνε την εκδίκηση της και θα γυρνούσε για πάντα τους χαμένους συγγενείς στο φως. Τα δύο κορίτσια από διαφορετικά γενετικά παρακλάδια ήταν το  υπέρτατο όπλο που θα έφερνε το τέλος των σκιών για πάντα. Η υπέρτατη θυσία!

Κουρασμένες όπως ήταν να μάχονται την έλξη που ασκούσαν πάνω τους οι σκιές, συναντήθηκαν για μία και τελευταία φορά  εκείνη την ημέρα που το φως ήταν πιο δυνατό. Στην κορυφή του πιο φωτεινού βουνού του κόσμου τους, σταθήκαν απέναντι η μια στην άλλη, χαμογέλασαν πονηρά η μία στην άλλη και άρχισαν να λάμπουν. Ένα τεράστιο φως απλώθηκε στη κορυφή του βουνού και έλουσε τις ράχες του και σιγά σιγά το φως απλώθηκε στις πεδιάδες, στις θάλασσες, στα υδάτινα σώματα αυτού του κόσμου εξαφανίζοντας κάθε σκιά, κάθε σκοτεινή γωνία. 


Η γη άρχισε να σείεται, οι δύο κοπέλες έχασαν για λίγο την ισορροπία τους. Η Dannossu ως πιο δυνατή τράβηξε στην αγκαλιά της την Ellissiel και τότε οι φωτεινές καρδιές τους ενώθηκαν και το φως της μίας απορρόφησε το φως της άλλης. Εκείνη τη στιγμή μια τεράστια λάμψη έφυγε από τα κορμιά τους και έφτασε σε όλο το σύμπαν και το σκοτάδι εξαφανίστηκε για πάντα από τις καρδιές των ανθρώπων. Το βουνό δεν άντεξε την ένωση, την ώση και καταστράφηκε για πάντα παίρνοντας στην καρδιά τους τις δύο γυναίκες που χάθηκαν για πάντα.

Ο μύθος λέει πως οι δυο τους βρίσκονται στην καρδιά του λόφου, που πήρε τη θέση του βουνού, και πως αν σκάψεις θα της βρεις εκεί μέσα σε μία σπηλιά γεμάτη φως.... 

               Αγκαλιασμένες για πάντα, 
                                                               
                                         ενωμένες για πάντα, 
                                                                                      
                                                          αγαπημένες για πάντα 

                                                                                           χοντρές για πάντα. 

2 σχόλια:

Αρτίστα του βωβού είπε...

Με συγκίνησε πολύ αυτή η ιστορία.
Ιδιαιτέρως στο τέλος, που μένουν αγαπημένες και χοντρές για πάντα.
Ίσως επειδή μου θύμισε την φίλη μου την Όλγα, που είμαστε αγαπημένες και χοντρές από την πρώτη Γυμνασίου και ευελπιστώ να παραμείνουμε έτσι για πάντα.
Ψέματα λέω. Δεν ευελπιστώ. Είμαι σίγουρη ότι θα παραμείνουμε έτσι!

Erisadesu είπε...

Γλυκούλα μου!!!!!
Ευχόμαστε να είστε μαζί για πάντα!!!
Αγαπημένες και να μη μαλώνετε όπως εγώ με την Dannossiel



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...