Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Πως να οργανώσεις μία πετυχημένη ημερήσια εκδρομή.

Υπάρχουν πολλά που θα διδαχθείς φιλομαθή αναγνώστη, σπουδάζοντας Τουρισμό. Αλλά αυτά που θα σου διδάξω σήμερα δεν θα τα βρεις σε κανένα σχολείο, ΑΤΕΙ, ΑΕΙ, ΚΕΚ, ΙΕΚ, ΣΤΕ κτλ...σήμερα θα σου μάθω πως να διοργανώσεις την τέλεια ημερήσια εκδρομή.

Μία ημερήσια εκδρομή αποτελείται από πολλά άτομα με διαφορετικό Background, με διαφορετικά ενδιαφέροντα και προτιμήσεις. Έτσι αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα υπέροχο κλίμα μέσα στο λεωφορείο που θα αφήσει τους πάντες ικανοποιημένους. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε πως, όπως μας έχει διδάξει το marketing, ένας δυσαρεστημένος πελάτης μπορεί να αποτρέψει μέχρι 8 άτομα να μη διαλέξουν το γραφείο σου.

Βήμα 1ο. Για κανένα λόγο δεν αλλάζεις το πρόγραμμα. Οι πελάτες ξέρουν αυτό το πρόγραμμα, παρόλο που νομικά έχεις κάθε δικαίωμα να διαφοροποιήσεις το πρόγραμμα μη το κάνεις. Εκτός αν βρέχει, τότε πρέπει να βρεις τον καλύτερο τρόπο ώστε να πας κάπου τους πελάτες που θα περάσουν ωραία. Κάπου που να έχει φαγητό.
Πως να γίνεις καλός τουριστικός συνοδός / αρχηγός εκδρομής


Βήμα 2. Χαμογελάς και τους καλωσορίζεις, με του που ξεκινάει η εκδρομή πιάνεις το μικρόφωνο και τους ευχαριστείς που ταξιδεύουν με το γραφείο σου και τους εξηγείς το πρόγραμμα.

Βήμα 3. Καραμέλες ....σηκώνεσαι πολύ ευγενικά χαιρετάς έναν έναν τους πελάτες και τους δίνεις Καραμέλες Κάναβης Έτσι για να χαλαρώσουν.

Βήμα 4. Σκόνη LSD από το Air condition. ξεκινάς να λειτουργείς το aircondition και αμολάς κόκκους LSD. Μόλις δεις πως η επίδραση του ξεκινάει προχωράς στο επόμενο βήμα.



Βήμα 5. Ψυχεδελική μουσική. Τους βάζεις απαλή ψυχεδελική μουσική, ξέρεις εσύ, ήχοι φάλαινες, sounds of relaxation, εκείνη τη μουσική που σε κάνει να νιώθεις αμηχανία σε Spa και μέρη για μασάζ.


via GIPHY

Βήμα 6. Παρκάρεις. Πας στο parking του λεωφορείου που το έχεις ετοιμάσει κατάλληλα, τοποθετείς LED οθόνες στα παράθυρα και αρχίζεις και παίζεις εικόνες από διάφορα τοπία. Κουνάς το λεωφορείο για να νομίζουν πως ταξιδεύουν.

Βήμα 7. Ξεκούραση = διασκέδαση. Τους αφήνεις να κοιμηθούν για το επόμενο πεντάωρο.

Βήμα 8. Επαναφορά Αρχίζεις σιγά σιγα και τους επαναφέρεις στην πραγματικότητα και ξεκινάς για το δρόμο της επιστροφής.

Βήμα 9. Επίλογος Τους μιλάς από το μικρόφωνο και τους ευχαριστείς που ήρθαν στην εκδρομή σου, τους περιγράφεις με ακριβή λεπτομέρεια πως περάσαν, πως διασκέδασαν πως η κυρία Μαριγώ τα έσπασε με το χορό της, πως η κυρία Λούλα και ο κύριος Τάκης ανακυρήσονται το καλύτερο ζευγάρι και τους αποχαιρετάς ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη φορά.

Βήμα 10. Αποχαιρετισμός. Τους αφήνεις από εκεί που τους πήρες με χαμόγελο και τους ευχαριστείς για ακόμη μια φορά που ταξίδεψαν μαζί σου.

Όλοι θα φύγουν απολύτως ικανοποιημένοι και είμαι σίγουρη πως θα ξανά προτιμήσουν το γραφείο σου για τα επόμενα ταξίδια. Κάποιο θα αναρωτιούνται αν όλα αυτά που τους είπες έγιναν, αλλά η ευφορία που θα έχουν νιώσει θα τους κάνει να επιστρέψουν.

Τώρα...καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο κάθε φορά να βρίσκεις LSD και καραμέλες Μαριχουάνας οπότε εναλλακτικά μπορείς να κάνεις το άλλο.

photoshop skills over 9000

Βήμα 1ο. Ξυπνάς κάνεις μπάφο
Βήμα 2ο. Πας στο λεωφορείο και υποδέχεσαι τους πελάτες με χαμόγελο.
Βήμα 3ο. Ξανακάνεις ένα μπάφο
Βήμα 4ο. Τους μιλάς γλυκά και όλοι θαυμάζουν το χαμόγελο σου.
Βήμα 5ο. Επιστρέφετε και τους ευχαριστείς.

Φυσικά μπορείς να κάνεις αυτό που κάνουν και όλοι οι υπάλληλοι του γνωστού τουριστικού οργανισμού της Θεσσαλονίκης, να είσαι στα αρχίδια σου, να τους μαντρώνεις στο λεωφορείο, να τους δίνεις εντολές και να μη νοιάζεσαι για την άποψη τους και αν το πέρασαν καλά.

Γιατί κυρίες και κύριοι, πιστές και πιστοί, μελλοντικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό. Όσο ωραία και αν είναι η εκδρομή που διοργάνωσες, όσο ωραία και αν περάσουν, πάντα θα υπάρχει ένας μαλάκας που θα σου σπάσει τα ούμπαλα. Άλλες φορές θα είναι εκείνος ο κύριος που φαινόταν πολύ άνετος όταν ξεκίνησε την εκδρομή, άλλες φορά θα είναι εκείνη η αγάμητη κούγκαρ με το τιγρέ κολλάν, άλλες φορές θα είναι εκείνος ο καθηγητής από τη Νέα Σάντα Κιλκις, άλλες φορές θα είναι η ίδια σου η μάνα. Ένα είναι σίγουρο καμία γαμημένη ημερήσια εκδρομή δεν θα είναι τέλεια....Γιατί πλέον στην εποχή που ζούμε όλοι νομίζουν πως με τα πενιχρά χρήματα που δίνουν θα συμπυκνώσουν σε μία ημέρα μία εβδομάδα διακοπών.

Γι'αυτό πριν αποφασίσεις να δουλέψεις ως συνοδός σε τουριστικό γραφείο σκέψου καλά τι πας να κάνεις και ποιος είναι ο προμηθευτής ναρκωτικών σου.



Οι Άθλιες Κόρες δεν στηρίζουν τη λήψη ναρκωτικών στον εργασιακό χώρο...εκτός από τον τουρισμό. Γιατί εκδρομή χωρίς τρελό πελάτη είναι σαν τζατζίκι χωρίς γιαούρτι.....

Που θα πάει καλοκαίρι είναι θα περάσει.

6 σχόλια:

Αρτίστα του βωβού είπε...

Ναι, καλοκαίρι είναι και θα περάσει. Άλλωστε έμειναν μόνο 87 και σήμερα μέχρι τον Σεπτέμβριο!
Πάντως, σαφέστατα θα προτιμούσα την πρώτη εκδοχή της εκδρομής. Αυτή με τις καραμέλες και τις ψυχεδελικές μουσικές.
Τη βρίσκω πιο ξεκούραστη, βρε παιδί μου!

Erisadesu είπε...

τελικά είσαι πολύ μεγάλη Αρτίστα του LSD εσύ!! Μου αιρέσεις.

Αρτίστα του βωβού είπε...

Ήταν της εποχής μου αυτή η ουσία!
Ακούγαμε και το Lucy in the Sky with Diamonds των Beatles και ήμασταν μια χαρά!
Παιδιά των λουλουδιώνε και άλλα δεινά!
Αλλά κι οι καραμέλες είναι πειρασμός. Αφού είμαι γλυκατζού. Νόμιζα ότι την ήξερες την αδυναμία μου στα γλυκά, Λίζα. Γλυκό να 'ναι κι ότι θέλει ας έχει μέσα!

Manolo7 είπε...

Σε blotter να τους δινεις LSD κατα προτιμηση Mad Ηatters! Βεβαια μετα θα ειναι κλασμενοι κανα δεκαωρο αλλα εμπειρια ρε φιλη! :P

Πρόεδρος Α.Π.Ι. είπε...

Πόσο πάει το μαλλί για την πρώτη εκδοχή; Θα ήθελα να δω τους χορούς της Μαριγώς (Μαριγούς;), μη νομίζεις κάτι άλλο!

Erisadesu είπε...

@Αρτίστα από εκείνη την ημέρα δεν έχω σταματήσει να τραγουδάω το Lucy in the sky of diamons μου δηλητηρίασες τη ψυχή... σου προτείνω να ακούσεις το τραγούδι του ανύπαρκτου τραγουδιστή Lucy Monostone - Strange new world same blue sky

@manolo Οι γνώσεις σου με τρομοκρατούν

@Πρόεδρος .... θα ενημερωθείς αναλυτικά...

Θα ήθελα να πω, πως μετά από διαφωτιστική συζήτηση που είχα με υπάλληλο ζαχαροπλαστείου η κοπέλα μου προσέφερε την ιδανική λύση...η ίδια είπε "αν είναι να ξοδεύεις τόσα λεφτά για μια εκδρομή, καλύτερα να παίρνεις εσύ το lsd" υποψιάζομαι το είπε για να πηγαίνω μετά να αγοράζω γλυκά από αυτήν...αλλά τουλάχιστον είναι μια λύση



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...