Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Staycation το νέο Trend στις Διακοπές

Staycation και Staycations ενας νεος όρος από την Αμερική που δημιουργήθηκε για να περιγράψει τις διακοπές που κάνεις στον τόπο διαμονή σου.  Οι Άθλιες κόρες πρωτοπόρες και σ'αυτό τον τομέα
αγκαλιάσαν αυτό τον νέο τρόπο διακοπών εδώ και καιρό. Κυρίως λόγο του ότι δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε εύκολα και κατά δεύτερο επειδή είμαστε βαρεμένες από τη φύση μας.


Staycation λοιπόν ένας νέος τρόπος διακοπών, που μπορεί να σημαίνει μένω στο σπίτι και περνάω καλά ή στη δική μας περίπτωση, σύντομες διακοπές στο τόπο διαμονής σου, όπου ζεις σαν τουρίστας, ή τουλάχιστον διασκεδάζεις σαν τουρίστας. 

Οι πρώτες μας Staycations πραγματοποιήθηκαν το 2015, όταν μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουμε στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Νεολαίας και περάσαμε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο Capsis. Παρέα με τη Σοφία από το Repanaki και τη Dannossiel περάσαμε ένα καταπληκτικό διήμερο κάνοντας Spa στο ξενοδοχείο και βόλτες στη πόλη μας, σαν να είμαστε τουρίστριες. Πήγαμε για φαγητό σε μέρη που δεν συνηθίζουμε και το κυριότερο απολαύσαμε, έναν χαλαρό και ξεκούραστο ύπνο.


Fast forward το 2016, στεναχωρημένη που δεν κλείσαμε πουθενά να πάμε διακοπές, αποφάσισα να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου και τη Dannossiel και εκείνη τη χρονιά το Staycation μας πραγματοποιήθηκε στο Porto Palace. Η επιλογή του ξενοδοχείου δεν ήταν τυχαίο, καθώς μετά από εκτενή έρευνα οι εγκαταστάσεις των Spa μας φάνηκαν ως ιδανικές. Ευτυχώς δεν παίσαμε έξω. Έτσι οι δυό μας βρεθήκαμε να κάνουμε Jaccuzzi πολύ κοντά στο σπίτι μας. Το δωμάτιό μας ήταν τεράστιο και το ένα βράδυ που κοιμηθήκαμε ήταν αρκετό για να ξεκουραστούμε. Αυτό που έκανε γαμάτη τη διαμονή μας, ήταν τα spa του ξενοδοχείου, όπου κάναμε μασαζ, Δηλαδή μας έκανε μασαζ μια θεάρα από το τμήμα των Spa και μας έλιωσα σαν βούτυρο. 
Σάουνα που στα Ελληνικά σημαίνει
κουτί θανάτου

Μετά ακολούθησαν στιγμές πανικού οταν μπήκαμε στη σάουνα...και πάθαμε και οι δύο οι άθλιες κλειστοφοβία, ενώ για μια στιγμή ήμουν σίγουρη πως σταμάτησα να αναπνέω. Βγήκαμε με φόρα από το ξύλινο κουτί του θανάτου και πέσαμε με τα μούτρα στα δύο Jaccuzzi / υδρομασάζ. Καθώς την ημέρα που πήγαμε τα Spa δεν είχαν κόσμο στρωθήκαμε η κάθε μία σε διαφορετική πισινούλα και απολαμβάναμε τo Staycation μας σαν να είμαστε μαύρες  καυλονές σε βιντεοκλιπ υπεριτμημένου ράππερ από την Ατλάντα.   Την άλλη φορά θα ζητήσω και σαμπάνια.




Αρκετά μεγάλο και άνετο δωμάτιο στο Porto Palace

Φέτος το Staycation μας δεν ήταν ακριβώς στη πόλη που ζούμε, θυμάστε που δεν πήγαμε στο Βερολίνο και πόσο καλά δεν περάσαμε...τελικά πήγαμε στο εξαίρετο διεθνές παγκόσμι τουριστικό θέρετρο του Λουτρακίου...στα Λουτρά Πόζαρ...Εκεί πήγαμε στο Pozar Salt Cave Hotel Spa, γιατί το λέω Staycations εφόσον δεν είναι στη πόλη μας....Επειδή πήγαμε εκεί και δεν βγήκαμε ποτέ από το ξενοδοχείο. Βοηθούσε που είχαμε ένα τεράστιο δωμάτιο όλο δικό μας, με το δικό μας Τζάκι και που στο ξενοδοχείο οι υπηρεσίες Spa και αισθητικές ήταν αρκετές για να γίνουμε μία τεράστια μπάλα ζυμαριού. 
Δωμάτιο σουίτα, τεράστιο με δικό του τζάκι bitches


Τις λίγες ημέρες που καθίσαμε εκεί τις περάσαμε κάνοντας μόνο μασάζ...κάθε μέρα ήμασταν στη πισίνα - αίθουσα λουτρών. Εκεί κάναμε πρώτη φορά και Χαμάμ και η εμπειρία μπορώ να πω ήταν καταπληκτική. Καθόμασταν πάνω στα μάρμαρα και λιώναμε σαν χοιρινή παλτσέτα μέσα στη γάστρα ενώ δεν νιώθαμε σαν γουρούνια. Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν το αλατοσπήλαιο, όπου εκεί μπήκαμε με τι πυτζάμες μας, χωθήκαμε κάτω από κουβέρτες και ήρθαμε λίγο σε επαφή με την αρχέγονη ανάγκη του ανθρώπου να ζει σε σπηλιές. 45 λεπτά μέσα στο σπήλαιο που τα περάσαμε γκρινιάζοντας, γιατί ας είμαστε ρεαλιστές δεν είμαστε άτομα που ξέρουν να χαλαρώνουν.


Αυτό που λέω πάντα, όσου υπάρχει νερό,
ο άνθρωπος θα είναι ευτυχισμένος.
  Περάσαμε τέλει στα Staycations μας, ναι φυσικά, ξοδέψαμε τα ίδια λεφτά με το αν πηγαίναμε διακοπές; ναι φυσικά, γιατί απλά τα φάγαμε όλα σε υπηρεσίες Spa. Βασικά...δεν έκανα αυτό το Post για να σας διαφημίσω τις μαλακίες που κάνω με τη ξαδέρφη μου, αλλά για να σας δείξω πως μερικές φορές ακόμη και αν κάθεστε στο σπίτι σου μπορείς να περάσεις εξίσου καλά. Εμείς με την Dannossiel με κάθε ευκαιρία κλειδωνόμαστε στο σπίτι ( η κάθε μία στο δικό της) και βλέπουμε σειρές, μιλώντας στο Skype και φυσικά τρώγοντας.

Γι'αυτό παιδιά μην είστε σαν τις Άθλιες Κόρες ζήστε τη ζωή σας στα άκρα...και όταν δεν μπορείτε απλά μείνετε σπίτι και απολαύστε ποιοτικό χρόνο με την τηλεόραση. Γιατί το αξίζετε.

Επόμενο Staycation στα Spa του Anatolia Hotel! Είναι δύσκολη η ζωή μιας Ιερής Δούλης της Θεάς Καφροδίτης. 

4 σχόλια:

Manolo7 είπε...

Nuru μασαζ εχετε δοκιμασει; Προσφερεται δωρεαν στις ωρες αιχμης -και οχι μονο- στα ΜΜΜ βεβαια δεν ειναι καθολου σεξυ οπως δειχνουν στις τσοντες! Παντου ψεμα ρε φιλε! :P

Erisadesu είπε...

Θύμισε μου γιατί δεν είμαστε παντρεμένοι ακόμη;

Manolo7 είπε...

Δε με θες επειδη ειμαι ψαρας γι' αυτο! :P

Λίζα είπε...

Είναι μια αλήθεια πως προτιμάμε τους χασάπηδες στο ναό



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...