Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

5 τύποι ανθρώπων έξω από Τουριστικό Γραφείο

Ακόμη μία επιτυχημένη έρευνα ολοκληρώθηκε και πλέον οι επιστήμονες του ναού της Θεάς Καφροδίτης μπορούν να σας παρουσιάσουν τους 5 τύπους ανθρώπων έξω από ένα τουριστικό γραφείο.

Για την ιστορία να σας ενημερώσω πως οι ερευνητές επέλεξαν τυχαίο δείγμα ανθρώπων που στέκονται και περιμένουν το λεωφορείο του ΟΑΣΘ έξω από ένα τουριστικό γραφείο και κατέγραψαν τα σχόλια, τις αναζητήσεις τους και σας παρουσιάζουν τα 5 είδη που συλλέξαμε.

1. Οι Σουηδάραβες: Μια ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων που διαπρέπουν και ξεχωρίζουν με τις γεωγραφικές τους γνώσεις. Λογικά τους συναντήσατε στο σχολείο και είναι εκείνοι που ξέρουν πως η Αίγυπτος συνορεύει με την Σουηδική Αραβία. Εδώ θα βρείτε και την υποκατηγορία των Λωζανίτων. Είναι αυτοί που εδώ και χρόνια μπερδεύουν την Λωζάνη και με τη Κοζάνη. Αν κάποιος από αυτούς μπει στο γραφείο σίγουρα θα σας ζητήσει εισιτήρια για το ΚΤΕΛ για Μήλο, ένα αεροπλοικό εισιτήριο και φυσικά θα ρωτήσει αν μπορεί να ταξιδέψει εκτός Ευρώπης χωρίς διαβατήριο. Φυσικά γι'αυτούς η γη είναι επίπεδη.



2. Οι Παντογνώστες: Αυτοί ξέρουν τα πάντα, κάθονται έξω από το γραφείο και σχολιάζουν πόσο υπερβολικά ανεβασμένες είναι οι τιμές, χωρίς όμως να υπολογίζουν πως στη τιμή που αναφέρεις περιλαμβάνεται και το αεροπορικό εισιτήριο. Τους ίδιους θα τους ακούσεις να λένε με μεγάλη χαρά να πως βρήκαν προσφορά ξενοδοχείο στα Δρυμίγκλαβα με 80 € τη βραδιά ενώ εσύ στην αφίσα έχεις το ίδιο ξενοδοχείο 80 € το τριήμερο μαζί με τις ξεναγήσεις και τις μεταφορές. Πολλές φορές αυτοί ανήκουν και ταυτόχρονα στη 1η κατηγορία και θα τους ακούσεις να λένε πως είναι μάλλον υπερβολική η τιμή που έβαλες για την Ανατολική Ρωμυλία, γιατί εκείνοι είχαν πάει μια φορά στη Ρούμελη και οι τιμές ήταν καλύτερες. Συνήθως τους συναντάς και στα αεροδρόμιο να κλαίνε επειδή έχουν χάσει ανταποκρίσεις,  επειδή  έγραψαν λάθος το εισιτήριο που έκλεισαν μόνοι τους στο internet και φυσικά να κάνουν φασαρία γιατί πήγαν να περάσουν στο έλεγχο του αεροδρομίου αντικείμενα που δε θα έπρεπε.

3. Οι Ονειροπόλοι: Εδώ πονάει η ψυχή μας, είναι άτομα που τους αρέσει να ταξιδεύουν, αλλά δυστυχώς δεν έχουν την οικονομική άνεση. Κάθονται πολύ ώρα κοιτώντας τις φωτογραφίες, χαμογελάνε γλυκά σκεπτόμενοι το "φανταστικό" τους ταξίδι. Θυμούνται αμέσως πως δεν έχουν λεφτά, σκύβουν το κεφάλι, βγάζουν ένα αναστεναγμό και επιστρέφουν στη στάση του λεωφορείου.
Οι πιο τολμηροί μπαίνουν, ρωτάνε για πότε βγαίνουν οι προσφορές, ίσως τολμήσουν να πάρουν και  ένα φυλλάδιο για να κοιτάνε μέσα στο λεωφορείο και να συνεχίζουν την ονειροπόληση.


4. Οι Καχύποπτοι: Αυτοί βρίσκουν εχθρούς παντού. Βλέπουν τις αφίσες με την προσφορά και αρχίζουν τη γκρίνια. Θεωρούν πως οι τιμές που βλέπουν είναι ψεύτικες και πως αν μπουν και ρωτήσουν θα τους πούμε εμείς διαφορετικές και τετραπλάσιες τιμές. Τους ίδιους θα ακούς να λένε "γιατί δεν γράφουν τους φόρους αεροδρομίου στις αφίσες" και για κάποιο λόγο αρχίζουν να κράζουν το γραφείο, χωρίς να έχουν ταξιδέψει ποτέ μαζί τους. Θα συνεχίσουν τη μουρμούρα και στους περαστικούς και σίγουρα θα βρουν μια κακή ιστορία, που συνέβη σε κάποιο θείο του γνωστού του κουμπάρου της ξαδέλφης της θείας Παρέσας από το Κιλκίς να πουν, για να αποθαρρύνουν οποιοδήποτε πιθανόν υποψήφιο να μπει μέσα.

Ειδική αναφορά θα γίνει και στους φυσιολογικούς ανθρώπους που θα δουν τις αφίσες, μπορεί να μπουν μέσα και να ζητήσουν κάποιο κατάλογο, ή απλά να πάρουν το αστικό και να φύγουν. Ξεχωριστή ανάρτηση θα πρέπει να γίνει και στους πραγματικά ψυχασθενείς, άτομα που κατουράνε στη βιτρίνα, γλύφουν τα τζάμια, πετάνε καφέδες πάνω στα τζάμια, τρώνε έξω από το γραφείο αλλά δεν μαζεύουν τα σκουπίδια τους και πάει λέγοντας...αυτούς βέβαια τους συναντάς οπουδήποτε υπάρχουν βιτρίνες και έχω δει πολύ χειρότερες συμπεριφορές όταν δούλευα στο ζαχαροπλαστείο.

5. Οι Αγενείς: Έχουν να πουν έναν κακό λόγο για κάθε προορισμό. Για το πόσο αφιλόξενοι είναι είναι οι Ούγγροι, πόσο αδιάφοροι είναι οι Γάλλοι όταν δεν μιλάς Αγγλικά, για τους τρελούς οδηγούς της Γερμανίας. Άλλοι πάλι θα κάθονται και θα λένε πως βρήκαν την ίδια εκδρομή σε άλλο γραφείο πιο οικονομικά και φυσικά θα αρχίσουν να ενθαρρύνουν τους υπόλοιπους περαστικούς να πάνε σε εκείνο το πρακτορείο. Άσχετα αν εσύ έξω έχεις την ίδια εκδρομή αεροπορικώς και εκείνοι οδικώς.


Αξιαγάπητοι όλοι τους και μοναδικοί, μια ημέρα θα έπρεπε να γράψω ένα βιβλίο για τα μαργαριτάρια που ακούω κάθε ημέρα έξω από τα τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης. Εσείς σε ποια κατηγορία ανθρώπων ανήκετε;


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eρχόμουν κάθε Τρίτη και αγόραζα ένα καταΐφι, ένα γαλακτομπούρεκο, ένα προφιτερόλ, μια τουλούμπα, ένα ραβανί, μια καρυδόπιτα. Και τα τρώγαμε εκείνη την ώρα μαζί. Και σου έκαναν επίπληξη που εξυπηρετούσες ταυτόχρονα και τους πελάτες ενώ τα σορόπια έτρεχαν από το στόμα σου γιατί δεν προλάβαινες να σκουπιστείς. Και εγώ έλεγα στους πελάτες: με το μαλακό ρε παιδιά με το μαλακό. Ένας άνθρωπος είναι. Θυμάσαι;

Υγ: θα ήμουν ονειροπόλος αν δεν είχα την ικανότητα να βρεθώ σε 652.588 μέρη ταυτόχρονα.

Υγ2: Εσείς ακόμα να αλλάξετε το url του Καβλατάρα; Για να δούμε θα βρίσεις αυτήν την φορά;

Erisadesu είπε...

Στο ζαχαροπλαστείο που δούλευα δεν πουλούσαμε τολούμπες, ραβανί, καρυδόπιτες....
είσαι βλάκας.

Ανώνυμος είπε...

Κόρες, γράφετε γαμάτα! Άνετα θα εκδίδατε βιβλίο με τα ποστς σας και θα πήγαινε και καλά!
Το 3 είμαι γαμώτο, δεν έχω ανέβει κατηγορία .. Στην αρχή ήθελα (ήμουν νια και γέρασα) αλλά μετά βρήκα την άνεσή μου στο σπίτι και στα κοντινά ταξίδια και άραξα. Who needs to travel far when we have google earth? (sad but true).
Καλή συνέχειααα!

Ανώνυμος είπε...

Άλλη θα ήταν τότε. Βρε δεν πα να πουλούσες και καραμελωμένες σαρδέλες.
Μην τολμήσεις να σχολιάσεις στο μπλογκ μου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν φτάνει που τους κάνω την τιμή να τους διαβάσω βρίζουν κιόλας. Ως εδώ ήταν όμως.
Να αναμένετε τηλέφωνο από τον Κούγια. Για κανένα μεταγραφικό... μη φοβάστε... ΑΕΛΑΡΑ ΟΛΕ

ΑΒΑΤΑΡΑΣ Legendary είπε...

Ποιος είναι βλάκας; Ο Μίτρας ο φίλος μου; ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΣ; ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΣΑΠΟΥΝΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΙΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΤΡΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΟΝΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΔΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΤΡΑ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΧΑΡΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΑΒΑΤΑΡΑ. Μείον ένα μπλογκ παρακολούθησης. Μίτρα διέγραψέ το τους από μέλος στο μπλογκ σου με συνοπτικές διαδικασίες.

Erisadesu είπε...

Ευχαριστούμε Αλέξάνδρα για τα καλά σου λόγια!!
Όλα τα ταξίδια είναι ωραία, απλά σε μερικούς αρέσουν τα πιο μακρινά. Βέβαια εγώ αυτό που λέω είναι καλύτερα να ταξιδεύω μέχρι εκεί που φτάνει η τσέπη μου...γι'αυτό και δεν πάω πουθενά τελικά.

Μήτρα και Αβαταρ...ξέρουμε πως είστε το ίδιο άτομο...αν συνεχίσεις να σπαμάρεις θα ξεσπάσει η οργή της θεάς πάνω σου.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...