Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Συνταγή για Noodle Cup


Λοιπόν εσείς που γνωρίζατε πως η Maggi έφερε επιτέλους στην Ελλάδα τα Noodles της και δεν μου είπατε τίποτα...να ξέρετε πως υπάρχει ένα εδικό μέρος για εσάς στην Κόλαση. Σήμερα λοιπόν θα σας διδάξω τον σωστό τρόπο για να μαγειρεύετε Noodles μέσα σε κουπάκι.

η μικρή προς το παρών συλλογή  μου από Noodle Cups

Όσοι έχετε δει anime ή ασιατικές ταινίες ή οτιδήποτε ασιατικό έχετε δει τα κουπάκια στα οποία κάνουν Noodles οι ασιάτες. Σήμερα λοιπόν και εφόσον βρήκα επιτέλους την μάρκα μου σε κουπάκι αλλά και όχι μόνο βρήκα και τα Maggi Noodle Cup στο σούπερ μάρκετ θα σας δώσω την καλύτερη συνταγή για να φάτε noodles Μόλις σε 4 λεπτά.



Λόγο της σύντομης συνταγής δεν μπορώ να κάνω ταυτόχρονα Live cooking στο FB.

Λοιπόν αγοράζετε το πρώτο cup noodles που θα βρείτε μπροστά σας στο σούπερ, περάστε από το κρεοπωλείο του σούπερ και αγοράστε ένα μικρό φιλέτο. Εγώ αγόρασα το noodle cup της Maggi με Κάρυ φυσικά τι άλλο. Πηγαίνετε σπίτι. Εγώ αγόρασα φιλέτο χοιρινό για σνίτσελ το οποίο είναι λεπτό και μαγειρεύεται γρήγορα. Στο σπίτι ετοιμάστε ψιλοκόψτε το κρέας σε κομμάτια για να μπορείτε να το φάτε με τα chopsticks, ρίχνετε σάλτσα σόγιας. Ανάλογα με τη Soya Sauce που χρησιμοποιείτε αραιώστε την με λίγο νερό για να μη γίνει πολύ αλμυρή σαν τη δική μου που έκανα το κρέας τουρσί. Ψιλοκόβετε κρεμμύδι, ρίχνεται κάρυ. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και ρίχνετε λίγο λάδι και το κρέας, αφήστε να ψηθεί θα είναι έτοιμο σε περίπου 10 λεπτά, αν θέλετε ανακατεύετε.

Έτοιμο, σβήνεται το μάτι ενώ παράλληλα ετοιμάζετε ένα μπρίκι στο οποίο βράζετε νερό. Μέχρι να βράσει το νερό ψιλοκόψτε φρέσκο κρεμμύδι, ή ένα φίλο κινέζικο λάχανο αν το τρώτε. Το νερό είναι έτοιμο, ανοίξτε το καπάκι 2 τέταρτα, μη το ανοίγετε μέχρι τη μέση, βγάζετε από μέσα τα δύο φακελάκια, τα σκίζετε και με χάρη πετάτε το περιεχόμενο πάνω στα ξηρά Noodles, κουνήστε τώρα το κουπάκι, ώστε να απλωθεί η σκόνη παντού.
Βλέπετε τη κίτρηνη γραμμή στο κόκκινό κουπάκι;
μέχρι εκεί να ανοίξετε το κουπάκι
Παίρνετε το νερό που βράζει και το ρίχνετε μέσα στο κουπάκι...κλείνετε το καπάκι, στα σημεία που εξέχει το τυλίγετε γύρω από το χείλος και τοποθετείτε κάτι βαρύ πάνω του για να μην ανοίξει για 4 λεπτά.

Γιατί ο μάγκας ο σωστός βάζει τα τσοπσστικ πάνω του


Αυτά τα πολύτιμα λεπτά πρέπει να αποφασίσετε με ποια chopsticks θα φάτε, εκείνα που σας έφερε η Dannossiel από την Ιαπωνία, ή εκείνα της Eonjin από την Κορέα, ή εκείνα που αγοράσατε από μαγαζί με κοκαλάκια, ή εκείνα που φέρατε από την Γερμανία, ή αυτά μιας χρήσεως που κλέψατε από το κινέζικο εστιατόριο. Έτοιμο...

Κοίτα σέξη εμφάνιση που έχει το πουτανάκι

Ανοίγετε το καπάκι και αφεθείτε να σας παρασύρει η μυρωδιά στην κίνα, αν τα ρυζομακάρονα είναι ακόμη αλτεντε κλείστε το καπάκι και αφήστε λίγο ακόμη να παπαριάσουν. Έτοιμα;  Ανακατέψτε καλά το περιεχόμενο, ρίξτε το κρέας μέσα, ανακατέψτε και ρίξτε από πάνω το κρεμμυδάκι ή το λάχανο.

και τώρα...Φάτε... με βάση αυτή τη συνταγή δεν θα σας πιάσει χέσιμο αμέσως μόλις φάτε τα Noodles όπως συμβαίνει με αυτά τα αποξηραμένα τοξικά γεύματα που μας στέλνουν από την Ασία.
Με τα νέα Maggi Noodle cup με έπιασε χέσιμο μόνο 2 ώρες μετά καθόλου άσχημα.

Την επόμενη φορά θα σας διδάξω πως να φάτε τα υπέροχα Κορεάτικα Ramyen χωρίς να βγάλετε φλόγες από τα μάτια σας ή να πεθάνετε από αιμορροϊδική αιμορραγία. Αυτά τα Ramyen όπως λένε τα Noodles στην Κορέα αν τα φάτε που λέτε, πρώτον θα χάσετε την ικανότητα της γεύσης για τις επόμενες 3 ημέρες και σας υπόσχομαι πως δεν θα καείτε από καυτερή πιπεριά ποτέ ξανά στη ζώη σας.






Βέβαια ο άντρας ο βαρύς που ξέρει τι θέλει και πως να το αποκτήσει τρώει τα noodles όπως ο κύριος στο βιντεάκι.




10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ok! Εννοείται ότι θα πάρω αυτά με το κάρυ και θα τα φάω με τα chopsticks που έχω κλέψει από το κινέζικο εστιατόριο!
Αφού βοηθάνε και στην τουαλέτα!

Erisadesu είπε...

άχαχαχα παρακαλώ να σημειώσετε τον χρόνο ανάμεσα στο γεύμα και την επίσκεψη στη τουαλέτα
για καθαρά στατιστικούς λόγους.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι Λίζα...
Δεν υπήρξε επίσκεψη στην τουαλέτα τελικά. Από χθες περιμένω, αλλά τίποτα.
Την επόμενη φορά που θα φτιάξω το έδεσμα, το οποίο πολύ μου άρεσε (η υπόλοιπη οικογένεια αρνήθηκε να το δοκιμάσει και δεν καταλαβαίνω το γιατί), λέω να το συνοδεύσω με κανένα χυμό τύπου φρούτα του δάσους, μήπως και έχω κάποιο αποτέλεσμα!
Πάντως, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, άξιζε η συνταγή!

Erisadesu είπε...

αχχαχααα, μήπως να σου στείλω μερικά γνήσια φακελάκια ramen από την Ιαπωνίας μπας και ειναι πιο αποτελεσματικα;

Πρόεδρος Α.Π.Ι. είπε...

Φαίνεται ωραίο συνοδευτικό με την τσικουδιά!

Ανώνυμος είπε...

@ Λίζα
Αχ, ευχαριστώ, αλλά μη στείλεις!
Βρήκα το φάρμακο. Τρία αποξηραμένα σύκα ημερησίως και όλα πάνε ρολόι!
Καλές γιορτινές μέρες, σου εύχομαι!

Ανώνυμος είπε...

Tα καυτερά κάνουν καλό.

mahler76 είπε...

Τις λατρεύω αυτές τις σούπες!!!

Manolo7 είπε...

Ρε δεν τρωτε τρια σουβλακια με απ' ολα και να αφησετε αυτα τα ψευτικα; :P

Καλη χρονια!

Erisadesu είπε...

καυλή χρονιά!!!

manolo εμείς εδώ πάνω τρώμα σάντουιτς τα νουντλς τα έχουμε για το σβήσιμο
μαχλέρι μου εσυ
προεδράρα...μόνο γράπα και σακέ



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...