Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

6+1 Ολυμπιακά Αθλήματα για Πόντιους

Από τη φύση μας οι Πόντιοι διαφέρουμε από τους υπόλοιπους Έλληνες, οι αιώνες προστασίας των συνόρων, η ζωή πάνω στα βουνά, η γειτνίαση με τον καύκασο έχει χαρίσει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο DNA μας. Αν λοιπόν βάλεις τον κατάλληλο πόντιο στο κατάλληλο άθλημα και υπολογίσεις το πείσμα και την επιμονή  που έχουμε ως φυλή, καταλαβαίνεις πως έχεις στα χέρια σου τη συνταγή για έναν Ολυμπιονίκη. 

Οι ερευνητές του ναού συγκέντρωσαν και σας παρουσιάζουν 6+1 Ολυμπιακά Αθλήματα  για Πόντιους. Λαμβάνοντας πάντα υπόψη τον ποντιακό σωματότυπο, το πείσμα αλλά και τις επιτυχίες των προηγούμενων πόντιων ολυμπιονικών. 

1. Ράγκμπι Seven: Ένα νέο σχετικά άθλημα στους Ολυμπιακούς αγώνες. Το Ράγκμπι παρόλο που έρχεται από την Αυστραλία (ή έτσι νομίζω) είναι ένα άθλημα που φτιάχτηκε για τους πόντιους..Κανονικά όλες οι Εθνικές Ράγκμπι θα έπρεπε να είχαν και από έναν Πόντιο. Κοντοί και συμπαγείς, είμαστε η καλύτερη φυλή γι'αυτό το άθλημα. Η πρώτη κίνηση που κάνει ένας πόντιος σ'ένα καυγά είναι να ρίξει  κεφαλιά, οπότε καταλαβαίνεις πόσο χρήσιμος είναι ένας συμπαγής πόντιος, χωρίς σβέρκο σ'αυτό το άθλημα. Ιδανικό παράδειγμα Κουτουφίδης και Χρίστου. Η Εθνική ομάδα Ράγκμπι θα μπορούσε να καταφέρει πολλά βάζοντας 5 πόντιους στην ομάδα της, άσε που θα ήταν εντυπωσιακό να βλέπεις την εθνική να χορεύει Σέρα απέναντι στα Χακα των Νεο Ζηλανδών.



Κουτουφίδης και Χρήστου θρύλοι του ράγκμπι

2. Σφαιροβολία  -  Δισκοβολία: Αθλήματα ιδανικά για την Πόντια Γυναίκα. Γιατί η Πόντια Γυναίκα είναι δυνατή, έχει γεννηθεί για δύσκολα και για να μπορεί να κάνει κουμάντο την τρέλα του Πόντιου Άνδρα. Η πόντια γυναίκα σηκώνει τα βουνά και τα πετάει στον άντρα της. Τα πόδια της πατάνε γερά στη γη και χάρη στους ποντιακούς χορούς ξέρει να κρατάει ισορροπία. Βάλτε την κατάλληλη πόντια και έχεις σίγουρο το μετάλλιο. 




3. Ενόργανη: όπως είπα μπορεί ως φάρα να είμαστε κοντή και συμπυκνωμένη, αυτό δεν σημαίνει πως που και που ξεπετιούνται αδύνατοι και ευέλικτοι άνθρωποι. Το έχουμε αποδείξει άλλωστε με γνωστούς ολυμπιονίκες στην Ενόργανη και στη Ρυθμική γυμναστική. Οι πόντιοι μπορεί να είναι κολλημένοι στη γη, όμως όταν θέλουν τα πόδια τους βγάζουν φτερά και σαν άλλοι λέγκολες διασχίζουν βουνά πηδώντας από κορυφή σε κορυφή. 
Απολαμβάνω τα δάκρυα των haters μου.

Βρείτε τον Πόντιο στη Σεούλ - Μπάμπης Χολίδης
4.  Ελληνορωμαική Πάλη - Τζούντο: Ο μύθος λέει πως αυτό το άθλημα φτιάχτηκε από αρχαίους Πόντιους Φύλαρχους, εκεί πάνω στα βουνά του Πόντου. Ο Βασιλιάς Μυθριδάτης έβαζε τους φτωχούς κάτοικους του βασιλείου του να λύνουν τις διαφορές τους με αυτό τον τρόπο. Κανείς δεν ξέρει αν η πάλη έγινε για τους Ποντίου ή οι Πόντιοι για την πάλη. Σε εποχές δύσκολες για τον Ελληνικό Αθλητισμό η πάλη χάριζε μετάλλια στη χώρα...με άξιο εκπρόσωπό φυσικά έναν (ελάτε επαναλάβετε μετά από εμένα) κοντό και συμπαγή πόντιο....αλλά και έναν ψηλό, ο Ποικιλίδης ψηλός ήταν.

Δυστυχώς ο κος Ποικιλίδης έφυγε από κοντά μας το 2014
Κανείς ακόμη δεν έχει καταλάβει γιατί έγινε το Τζούντο, σύμφωνα με τον δημιουργό του ήθελε να κάνει ένα ωραίο άθλημα που να γυμνάζει τους αθλητές....έτσι έχουμε το Τζούντο που μοιάζει στα μάτια μου με την Ελληνορωμαική πάλι. Ο κατάλληλος Πόντιος γράφει ιστορία σ'αυτό το άθλημα και υπόλοιπα σχόλια δικά σας.

Νε τι;
5. Tae kwon Do: Είπαμε που και που, γεννιέται και ένα ψηλός πόντιος με φτερά στα πόδια. Δε ξέρουμε πως συμβαίνει, γίνεται και όταν αυτόν τον Πόντιο τον βάζεις σ' ένα άθλημα που έφτιαξαν κοντοί ασιάτες το αποτέλεσμα είναι Άριστο. Περήφανα σας ανακοινώνουμε πως στον Ιερό Ναό της Θεάς Καφροδίτης κρέμεται περήφανα ένα Πανελλήνιο μετάλλιο Ιερής Δούλης αυτό της Barbie που το κέρδισε όταν πήγαινε σχολείο ακόμη.
Βαστάτε Τούρκοι τ' άλογα!!
Ειδική αναφορά κάνουμε στην Χρυσή Ολυμπιονίκη Αικατερίνη Στεφανίδη  που μας χάρισε μετάλλιο σ'ένα άθλημα που για κανένα λόγο δεν έγινε για Πόντιους Αθλητές. Όμως αν σίγουρα έχει κάτι ποντιακό πάνω της η Κατερίνα είναι το Ποντιακό πείσμα.
Δείτε τη συνέντευξη της στο Pontos News
6. Άρση Βαρών: Ελάτε τώρα που δεν το περιμένατε; Μια φυλή που θα μπορούσε να είναι οι Νάνοι στον κόσμο του Άρχοντα των δαχτυλιδιών δεν θα μπορούσε παρά να λάμψει σ'ένα άθλημα που το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να σηκώνεις βουνά...βάρη εννοούσα. Ο κατάλληλος Πόντιος σηκώνει τη μάνα του, το χωριό του, το χωριό του στον πόντο και τους 150 πρώτους συγγενείς του και φέρνει και μετάλλιο.
Σαλτσίδης ο μέγας
Η νέα γενιά Ποντίων Αθλητών συνεχίζει να μας φέρνει καλές επιδόσεις και να μεγαλώνει την ελπίδα μας για ποντιακά μετάλλια. Δείτε τον νεαρό Πηλίδη να πανηγυρίζει με την Ποντιακή Σημαία.
Καθώς και τον νεαρό Γολσουζίδης Εμμανουήλ, που στη νεαρή ηλικία των 23 έχει μια μεγάλη λίστα διακρίσεων και αυτή τη στιγμή κάθετε δίπλα μας. Άξιο παιδί της Θεάς Καφροδίτης.

Γιατί όμως το έγραψα αυτό το κείμενο; Όχι για να δείξω την σωματική μας υπεροχή ως φυλή αλλά το μεγαλείο της Ποντιακής ψυχής και του Ποντιακού κεφαλιού. Γιατί είπαμε έχουμε γερά, μεγάλα κεφαλιά και δεν φοβόμαστε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Τρανόν παράδειγμα το καλύτερο παραολυμπιακό άθλημα άθλημα που γεννήθηκε για εμάς τους Πόντιους και ευτυχώς είχαμε τον ιδανικό πόντιο για την ιδανική θέση. Φυσικά μιλάω για το Μπότζια που μπορεί να μη καταλαβαίνω τι συμβαίνει αλλά ξέρω να εκτιμάω τις προσπάθειες ενός αθλητή.

Ρίχνουμε τους τοίχους και υποδεχόμαστε τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη τον πιο δυνατό από όλους τους Πόντιους Αθλητές που έφερε ακόμη ένα μετάλλιο στη μεγάλη ποντιακή συλλογή μας.

υγ: Στα μετάλλια των Παραολυμπιακών μεταλλίων υπάρχουν πολλοί αθλητές με Ποντιακά επίθετα, αλλά δεν γνωρίζω με σιγουριά αν είναι ποντιακής καταγωγής, γι'αυτό ας με συγχωρέσετε αν έχω παραλείψει κάποιον.

3 σχόλια:

ΑΒΑΤΑΡΑΣ Legendary είπε...

Τους σέβομαι τους πόντιους. Σου έχω πει ότι με αυτά που γράφεις βρίσκεσαι στριμωγμένη μέσα στα έξι καλύτερα μπλογκ αυτην την στιγμή; Ψάχνω το έβδομο.

Υ.Γ Με έπιασες στις καλές μου.

Ανώνυμος είπε...

θελω μια Ποντια να μου διν μαπες και να με κλωτσα στα πισινα μου θελω ενα θηλυκο αγριμι και ελεφαντενιο. Θα με παντρεψεις; θα μου βρεις μια ωραια νυφιτσουλα; σε πλιζαρω

Erisadesu είπε...

αγαπητέ καυλατάρα χαίρομαι για τα καυλά σου λόγια για το έβδομο σου προτείνουμε ένα ωραίο blog που γράφει μόνο για σοκολατούχο γάλα και τις διάφορες εκδοχές του και το χεσίδι που προκαλεί.

Γιδοτσοπάν' αείκον την γλώσσα κι καλατατεύουμε, ρωμέικα κι καλατατσεύς;
Καλάτσευσον ποντιακά και κάτι θα φτάμε και για τεσόν την καυλάν...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...