Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ο Σερίφης του Διαστήματος....όχι ο Bravestar ο άλλος

Μια φορά ήταν ένας Ιάπωνας, ένας Αμερικάνος, ένας Άγγλος και μια Γαλλίδα....και όλοι μαζί βρέθηκαν σ'ενα πλανήτη των  νέων συνόρων και παρέα μ' ένα τεράστιο ρομπότ έφτιαξαν την πιο διάσημη ομάδα του διαστήματος:




Η Απρίλια ήταν Γαλλικής καταγωγής και παρόλο που ήταν επαγγελματίας παίκτρια του τέννις την κέρδισε η ρομποτική και ο στρατός, τον οποίο και υπηρετούσε ο πατέρα της. Έχοντας μεγάλο ταλέντο ως επιστήμονας δημιούργησε ένα τεράστιο ρομπότ το οποίο θα προστάτευε τη περιοχή των Νεών Συνόρων από τους κακούς εξωγήινους της άλλης διάστασης. Έτσι πήρε το μυστικό όπλο με το όνομα Ράμροτ και έφυγε  προς τον πλανήτη που ηλιθιωδώς έμοιαζε με την άγρια δύση και εκεί υπήρχε η κεντρική βάση του στρατού....







Εκεί είδαμε για πρώτη φορά των Μετεωρίτη που οι Έλληνες κατάλαβαν αμέσως πόσο λάθος όνομα έβαλαν και τον μετονόμασαν σε Κεραυνό aka fireball τον Ιάπωνα οδηγό ταχυτήτων, τον νεότερο οδηγό των Grand Prix, Στην διάρκεια του αγώνα, ο νεαρός αυτός οδηγός δέχθηκε επίθεση από έναν άλλο παράτολμο οδηγό.




Έτσι εμφανίσθηκε ο Αμερικάνος Colt κυνηγός επικηρυγμένων από την Αμερική, πιστεύοντας πως ο Μετεωρίτης Shinji Hikari ήταν το άτομο που αναζητούσε, ανέκοψε τον αγώνα του απότομα. 





Σε μια στροφή της μοίρας εκείνη την ώρα κατέβαινε από το αεροπλάνο πάνω στο ρομποτικό του άλογο ο Σερίφης Saber. Ναι ρε φίλε καβαλούσε το άλογο του μέσα στο διαστημόπλοιο ο Σκοτσέζος λόρδοκάγκουρας. O Μεγάλος Βρετανός Richard Lancelot παρόλο την νεαρή του ηλικία ήταν ήδη γνωστός ως Σερίφης του διαστήματος σ' όλου τους πλανήτες.


Μια μάχη και τυχαία επίθεση εξωγήινων ένωσε όλους αυτούς τους μεταξύ τους άγνωστους νέους και συμπληρώνοντας με το πιο γαμάτο opening που έγινε ποτέ σε ταινία και κινούμενα σχέδια δημιουργήθηκαν οι ΣΕΡΙΦΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ!! 



Στην Ιαπωνική εκδοχή της σειράς ο Ιάπωνας οδηγός ήταν και ο πρωταγωνιστής, γι'αυτό η γαλλιδοτσουλάρα Απρίλια παρόλο που γούσταρε τον Σκοτσέζο Σερίφη κατέληξε μαζί του. Στον Δυτικό κόσμο και για ευνόητους λόγους πρωταγωνιστής ήταν ο λορδοκάγκουρας Saber, έτσι και η σειρά έγινε διάσημη ως Saber Rider and the star sheriffs.... Όμως ας είμαστε ρεαλιστές ο αληθινός πρωταγωνιστής της σειράς ήταν ο Colt. 

Πρώτον επειδή ήταν καουμπόης και έβαζε κάτω τον ξενέρωτο Σκωτσέζο που νικούσε εξωγήινους πάνω σε άλογο...ναι ρε φίλε, στο διάσημα πάνω σε ρομποτικό άλογο...ποιος βλάκας το σκέφτηκε. Είχε χιούμορ και ήταν ατίθασος...δεν άκουγε εντολές και έκανε του κεφαλιού του και το κυριότερο φορούσε μπλε. Γούσταρε και λίγο την Έιπριλ που σε κάποια φάση το Ελληνικό dub την ονόμασε Απρίλια, αλλά εκείνη δεν του καθόταν. Καλύτερα κιόλας γιατί ποιος ηθελε μια ξενέρωτη Γαλλίδα που ήταν ντυμένη σαν την Βίνα Ασίκη, δηλαδή σαν γυμνάστρια των 80s.

Πολλές οι περιπέτειες της ομάδας με κακούς που εξατμιζόντουσαν και μεταφερόντουσαν σε άλλες διαστάσεις, κάθε επεισόδιο τελείωνε με νίκη, αν και μια φορά οι σερίφηδες παραλίγο να τα βρουν σκούρα καθώς το Ράμροτ διαλύθηκε από τους κακούς και η Απρίλια αναγκάστηκε να κάνει 2ο...έτσι επειδή απλά μπορούσε. 

Όπως και να έχει πιστεύω πως ο Φαφλατάς Bill Willcox ήταν ο πρωταγωνιστής γιατί ήταν όλα αυτά που θα θέλαμε να είμαστε και ποτέ δεν θα γίνουμε, δηλαδή αποτελεσματικοί χωρίς ευθύνες και χωρίς να ακούμε πάντα τις εντολές που μας δίνονται. Στην τελική ποιος θα ήθελε να είναι ασιάτης έφηβος, γαλλίδα επιστήμονας ρομποτικής με άνεση στις πολεμικές τέχνες ή ξανθός Σκοτσέζος σερίφης με στέκα μπιλιάρδου χωμένο βαθιά στην πλάτη του. Δόξα και τιμή λοιπόν στον Αμερικάνο cowboy που δεν πήρε ποτέ το κορίτσι αλλά πήρε για πάντα την δική μας αγάπη!! 




Έτσι η Θεά θέλοντας να αποκαταστήσει τη θέση του Colt ορίζει νέα ονομασία του "Οι Σερίφηδες του Διαστήματος" (όπως είναι γραμμένα στο εξώφυλλο των dvd που μόλις αγόρασα)  και από εδώ και πέρα το anime αυτό θα είναι γνωστό με τον απλό και καθημερινό τίτλο "Ο καουμπόης του διαστήματος και οι καγκουρομαλάκες" 

Για όνομα του θεού είχε μέχρι και δικό του Music theme.

Χρόνια μετά η απορία που θα μας μείνει είναι τι σκατά έγινε στο τελευταίο επεισόδιο....και που είναι όλα εκείνα τα καλά κινούμενα σχέδια που μας μεγάλωσαν. 

6 σχόλια:

Jim P είπε...

Κατ'αρχάς Respect, διότι έπιασες την αγαπημένη μου παιδική σειρά, και συνάμα το πρώτο Anime που λάτρεψα πριν αντιληφθώ τι είναι τα Αnime.

Έπειτα kudos για το στυλάκι που γράφεις, μίλησε στην καρδιά μου, ειδικά επειδή ο Κολτ ήταν επίσης ο αγαπημένος μου.

Αλλά καλό μου γιατί μετεωρίτης ο κεραυνός; Fireball δεν είναι μετεωρίτης, το πήρες πολύ αλληγορικά... έστω, κεραυνό τον απέδωσαν εδώ επειδή είναι ο ταχύτερος οδηγός ;) geddit?

Erisadesu είπε...

Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι απλή, έτσι τον έλεγαν στα πρώτα 3 επεισόδια που πολύ πρόσφατα απόκτησα με dvd και επειδή μάλλον ο μετεωρίτης γίνεται fireball οταν μπαίνει στην ατμόσφαιρα geddit?

Ανώνυμος είπε...

Βγάλτε ρε παιδιά τη λίστα με τα άρθρα σας δίπλα να διαβάσουμε τα παλιά σας εμείς οι ενδιαφερόμενοι να μην πατάμε 800 φορές παλαιότερη ανάρτηση.

Πρόεδρας ΑΠΙ

Erisadesu είπε...

ξέρεις πόσο μεγάλη είναι; είσαι σίγουρος; απαιτώ κόμεντ σε κάθε παλιό άρθρο που θα διαβάσεις.
πουτάνα

Θεά Καφροδίτη είπε...

Σοβαρά τώρα ο Προεδροκάγκουρας έχει τόσο ελεύθερο χρόνο για να διαβάσει το αρχείο
ενός Ναού που βρίσκεται online εδώ και 9 χρόνια; Πρέπει να έχει πάρα πολόυ ευλεύθερο χρόνο στα χέρια του και επίσης...θα αφήσω ασχολίαστω το γεγονός πως δεν έχει προσυληστεί ακόμη την Ανεπητήδευτη Γαματοσύνη μου ως Θέα του Κάφρους.

Πρόεδρος Α.Π.Ι. είπε...

Έχω προσυλητιστεί. Και το προηγούμενο ιστολόγιο που τελείωσα μου πήρε κανα χρόνο. Οπότες έχουμε μέλλον.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...