Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

13 Συνταγές Επιτυχίας


Είμαι η Θεά Καφροδίτη αυτή είναι η πρώτη μου ανάρτηση. Επιλέγω να μιλήσω με το guest post αυτό η Matsu γίνεται η φωνή της Θεάς, η φωνή μου..... Γι'αυτό θα χαρίσω τη γνώση στις ποταπές υπάρξεις σας.


Guest Post από την Άθλια Κόρη και Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης 
 Matsu Lini, Αρχιιερεια του ναού της Ακρόπολης 
  
Σήμερα με τη δύναμη της θεάς θα χαρίσω την ανθρωπότητα 13  Συνταγές Επιτυχίας. Τα 13 φαγητά που θα απογειώσουν τα κωλομέρια σας και θα χαρίσουν στους γύρω σας στιγμές ευωδιάς και θα σας κατατάξουν στο Hall of Fame της πορδολαγνείας. 

Προσοχή ακολουθούν γραφικές περιγραφές...
Η Θεά Καφροδίτη και Ιέρες Δούλες 
δε φέρουν καμία ευθύνη 
για ότι ακολουθεί

13 συνταγές για πετυχημένες πορδές, για κλανιές που θα σας φέρουν στο κέντρο της παρέας και θα κάνουν την παρουσία σας αξέχαστη. 



Μη ξεχάσετε να διαβάσετε και την Ωδή προς την Πορδή 



1. Πυρηνική χορτόσουπα: Συνήθως περιέχει κρεμμύδια, λάχανο, πατάτες, κουνουπίδι, καρότα, σέλινο, πράσα, ντομάτα, σέλερι, φρέσκο κρεμμύδι και για να φρενάρει το εκρηκτικό αποτέλεσμα..μανέστρα. Η δράση της πυρηνικής χορτόσουπας ξεκινάει ούτε καν ένα δεκάλεπτο μετά την κατανάλωση. Στην αρχή αθώα, με συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα για να αποβληθεί το ζουμερό κομμάτι. Στο τρίωρο, σύσσωμα στομάχι κι έντερα ξεκινούν μια φούγκα παραπόνων, με εμφανές πρήξιμο της κοιλιάς και αίσθημα ανυπέρβλητης πίεσης αλλά δυστυχώς χωρίς ανακούφιση. Στο πεντάωρο όμως..εκεί γίνεται της πιπίτσας! Κάθε ζούπηγμα της κοιλιάς συνοδέυεται από μία καραμουζόφωνη πορδή, η οποία σε ακολουθά ακόμα και μετά από κανά πεντάλεπτο. Καθότι το θέμα μας όμως είναι μόνο οι κλανιές, δε θα επεκταθώ στα αποτελέσματα της επόμενης μέρας εκτενώς. Θα πω μόνο, πως το πρωινό χέσιμο μετά από καφέ και τσιγάρο συνοδεύεται από μια ηφαιστειώδη έκρηξη με διασπορά που θα σας αναγκάσει να περάσετε με το πιγκάλ ΟΛΗ τη λεκάνη.

2.Στιφάδο: Nuff said…Προσωπική προτίμηση είναι με μοσχάρι κι όχι με κουνέλι, αλλά η μαγεία αυτού του πιάτου είναι τα κρεμμυδάκια. Τα οποία παρ’όλο που μετατρέπουν το στόμα σε τσαρούχι, και σε κάνουν να έχεις την αίσθηση ότι έχεις καταπιεί άμμο από βάλτο, είναι τα γαμημένα τόσο γλυκά και νόστιμα που είμαι ικανή να φάω ένα τσουβάλι. Παρ’όλες τις επιβεβαιώσεις της μάνας μου ότι δε θα με πειράξουν γιατί and I quote “πέταξε το πρώτο νερό που τα μαγείρεψε», στο τρίωρο ήδη με έχουν πιάσει σουβλιές παντού. Τα πάντα πάνω μου διαμαρτύρονται αλλά άξιζε η παραμικρή μπουκιά! 

Το στιφάδο έχει την ιδιότητα να προκαλεί κλανιές που αποκαλώ ναπάλμ. Ήσυχες αλλά όχι απαρατήρητες καθώς βγαίνοντας σου καίνε την κωλοτρυπίδα σε σημείο να αισθάνεσαι πως η σύσταση του αερίου αυτού καθεαυτού έχει αλλάξει σε υγρή μορφή. Οτιδήποτε τριγύρω της όταν βγαίνει, είτε ρούχα, είτε καναπές είτε κρεβάτι θερμαίνεται για ώρα. Για την μυρωδιά δε θα επεκταθώ. Θα πω μόνο πως όλο το σπίτι την επόμενη μέρα θέλει αέρισμα –pun intended- και όχι μόνο τα υπνοδωμάτια καθώς ανοίγοντας την πόρτα για να βγεις, η μυρωδιά που αιωρείται στο μέσο του δωματίου δραπετεύει και καταλαμβάνει το υπόλοιπο σπίτι.

3.  ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ - Λαχανοντολμάδες : Το αγαπημένο φαγητό των Ιερών Δούλων και της αδερφής μου. Τόσο αγαπημένο που μια φορά έφαγε 16 λίτρα από δαύτους. Το αποτέλεσμα ήταν πως τουμπάνιασε, και έμεινε ξαπλωμένη στο κρεβάτι μέχρι την επόμενη μέρα γιατί το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να κουνήσει τα χέρια της σαν άνθρωπος που πνίγεται. Για να την γυρίσουμε στο πλάι παραλίγο να φέρναμε μπουλντόζα. Η κλανιά που συνοδεύει τους λαχανοντολμάδες παραδόξως, είναι μεν βρωμερή αλλά δεν συγκρίνεται με αυτή του στιφάδου. Η λαχανοντολμάδια κλανιά βγαίνει αβίαστα, μυρίζει έντονα, αλλά είναι ανάλαφρη και διαλύεται γρήγορα από το χώρο. All in all good news..

Ντολμαδάκια γιαλαντζί: Εξ΄αιτίας της μεγάλης περιεκτικότητας σε κρεμμύδια φρέσκα και ξερά. Τα ντολμαδάκια, λαχταριστό και ξεχωριστό ορεκτικό για τα πάντα (είναι σαν την κόκα κόλα, και πάει με όλα), προκαλούν πορδές συγγενείς αυτών του στιφάδου. Το βασανιστικό με τα ντολμαδάκια – σε αντίθεση με το στιφάδο- είναι πως μαζί τους δεν υπάρχει η λυτρωτική ανακούφιση της τουαλέτας. Δυστυχώς η επήρεια των κρεμμυδιών έρχεται σε αντίθεση με την στουμπωτική ιδιότητα του ρυζιού. Το αποτέλεσμα είναι επώδυνες πορδές ανεκδιήγητης μυρωδιάς, αλλά δε μπορείς να χέσεις για μια βδομάδα. (Να σημειώσω εδώ πως αυτό ισχύει κυρίως για άτομα του δικού μου βεληνεκούς, που ένα ίσον κανένα, οπότε και είμαι ικανή να φάω ένα κοπάδι).

4.ΟΣΠΡΙΑ - Φασόλια Γίγαντες: Επίσης ένα φαγητό στο οποίο η μανούλα λέει ότι πέταξε το νερό στο οποίο έβρασαν και δε θα με πειράξει, αλλά το οποίο με κάνει να μετανιώνω κάθε μπουκιά καθώς…ε, εντάξει..δεν είναι και στιφάδο! Οι κλανιές από τους γίγαντες είναι θανατερές όπως και του στιφάδου, αλλά όχι αθόρυβες και υποχθόνιες. Είναι ικανές να ανατινάξουν τον επάνω όροφο αν κοιμάσαι μπρούμυτα.  

- Ρεβύθια: Είναι το όσπριο που δημιουργήθηκε καθαρά από έλεος, για να μην πάθουμε ότι παθαίνουμε από τους γίγαντες. Σαν όσπριο έχει κι αυτό την ιδιότητα να προκαλεί αέρια, αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν είναι ούτε τόσο βρωμερά, ούτε τόσο εκρηκτικά και ούτε σε κάνουν να γονατίσεις από τον πόνο μπουσουλώντας προς τον πορσελάνινο θρόνο aka χέστρα. Προτεινόμενη συνταγή Ρεβύθια με κιμά στη γάστρα από τον Άθλιο Γιο της Λάσπης Filpper ή Ρεβυθόσουπα
- Φασόλια ή Φασολάδα: (για να κάνω τη χάρη στην Erisadesu ) Βλέπε γίγαντες, αλλά 1000 φορές χειρότερα. Και αυτό γιατί η φασολάδα εκτός από τα φασόλια, έχει και όλα αυτά τα χορτάρια μέσα που κάνει το έντερο να κατέβει σε απεργία. Όχι μόνο οι κλανιές συνοδεύονται από πόνο, αλλά πάντα μετά έχεις την αίσθηση ότι σου έχει φύγει και λίγη νουτέλα στο βρακί – σούπα γαρ.

5. Αρνί: Για κάποιον ακατανόητο λόγο…αρνί. Ειδικά γι’αυτούς που νηστεύουν έστω και μόνο τη μεγάλη βδομάδα, η αποτοξίνωση αφαιρεί κάθε ικανότητα του οργανισμού τους να μεταβολίσουν το αρνί. Σαν αποτέλεσμα έχει κλανιές ναπάλμ και ακατάσχετη διάρροια.

6. Πορδόρυζο: Λαχανόρυζο – Πρασόρυζο , λάχανα και ξαδερφάκια των κρεμμυδιών. Στην πρώτη περίπτωση όπως και με τους λαχανοντολμάδες, πέρδεσαι μέν, αλλά ανάλαφρα δε. Στη δεύτερη περίπτωση όμως, έχουμε το φαινόμενο του στιφάδου…περίπου.

7. Ιμάμ μπαϊλντί: Γενικά ότι περιέχει μεγάλη ποσότητα μελιτζάνας – βλέπε και πιο κάτω – θεωρώ πως έχει να κάνει κυρίως με τη σύσταση της μελιτζάνας και στο γεγονός ότι καταναλώνουμε και τα σπόρια της. Το αποτέλεσμα είναι καυτή, υγρή και μυρωδάτη πορδή πάνω στο πρώτο δίωρο, και αφόδευση σε μορφή πολυβόλου μόλις φτάσει στην άλλη άκρη του πεπτικού μας συστήματος.

8.Μπριάμ: Δυστυχώς πάνω κάτω όπως και το ιμάμ, αλλά νομίζω ότι την έχω γλιτώσει προσωπικά γιατί προτιμώ τις πατάτες σε αυτό το φαγητό. Στο μπριάμ βέβαια έχει και κολοκύθια τα οποία επίσης αποφεύγω. Σαν σύνολο όμως, μελιτζάνες, κρεμμύδια, σκόρδα, κολοκύθια και πατάτες προκαλούν πορδές που δυστυχώς δεν κρύβονται με τίποτα!

9. Φρικασέ: Σ' αυτή την περίπτωση ίσως να μην είμαι αντικειμενική. Το μαρούλι σε κάθε του μορφή με πειράζει. Και σκέτη σαλάτα να το φάω, γονατίζω από τον πόνο. Παρ’όλα αυτά κάθε ανάσταση, ανυπομονώ πώς και πώς να γυρίσουμε σπίτι από την εκκλησία για δύο λόγους. Να ταράξω την συκωταριά την τηγανιτή, και να φάω όλα τα μαρούλια της κατσαρόλας. Είναι σαν το στιφάδο… Αξίζει κάθε αγωνιώδης σουβλιά στην κοιλιά, κάθε κρύος ιδρώτας που με κόβει. Η κλανιά του φρικασέ είναι αθόρυβη και υγρή, αλλά ευτυχώς όχι τόσο εμετική στη μυρωδιά. Συνταγή Κόκκινο Φρικασέ με ρόκα και μαρούλι.

10. ΑΥΓΑ! Δεν έχω τίποτα να προσθέσω! Για κάποιο λόγο μπαίνουν φρέσκα και βγαίνουν κλούβια! Δεν ξέρω πως γίνεται, δεν μπορώ να το εξηγήσω! Αλλά έτσι είναι, και θα έχετε την επιβεβαίωση σύντομα..το Πάσχα πλησιάζει!

11.Κουνουπίδι - Μπρόκολο: είτε γιαχνί, είτε απλά βραστό σαλάτα. Το κουνουπίδι είναι στην ίδια κατηγορία με το λάχανο. Παρότι είναι νόστιμο, όταν μαγειρεύεται μυρίζει σαν κλανιά, και αντίστοιχα μυρίζει όταν βγαίνει. Ευτυχώς πάλι, δε θέλω να επαναλαμβάνομαι, η μυρωδιά διαλύεται στο χώρο ομοιόμορφα και γρήγορα και δεν σε ακολουθεί όπου κι αν πάς. Συνταγή Κουνουπίδι Αυγολέμονο με μανιτάρια και σέλινο.

12.Σουφλέ ζυμαρικών και τυριών: Μια συνταγή αφιερωμένη στη Dannossiel και σε όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Τα τυριά έχουν την τάση να μας προκαλούν φούσκωμα ακόμα και αν δεν έχουμε δυσανεξία στη λακτόζη. Φαντάσου λοιπόν τι γίνεται όταν έχουμε… η κωλοτρυπίδα μετατρέπεται σε κλαρίνο, και πίσω της αφήνει μια ξυνογιαουρτίλα.

13.Χοιρινό με σέλινο: κατατάσσεται στην ίδια κατηγορία με το φρικασέ, μόνο που είναι ελαφρώς χειρότερο. Το σέλινο όσο κι αν βράσει συνεχίζει να κρατά την ινώδη υφή του. Αυτό δεν αρέσει στο έντερο και εντούτις σπεύδει να εκφράσει την δυσαρέσκειά του. Το κρέας επίσης όντας πιο λιπαρό προκαλεί με τη σειρά του νέο κύκλο διαμαρτυριών. Το αποτέλεσμα είναι σα λάβα, και ζουμερό αλλά ευτυχώς περνάει από το πεπτικό αρκετά γρήγορα και δεν σε βασανίζει για μέρες όπως το στιφάδο και τα ντολμαδάκια!

Λοιπόν πιστοί ποια συνταγή θα δοκιμάσετε για να κάνετε τη δική σας παρουσία εκρηκτική σαν της Θεάς;

Θέλετε και εσείς να φτιάξετε τα δικά σας φαγητά; Επισκεφτείτε τη Σελίδα του Άθλιου Ιερού Γιου πατέρα της 2ης Βρεφιέριας του Ναού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Το σουβλάκι του Μπάμπη". Και έχεις αδειάσει περισσότερο μεθάνιο από όλες τις αγελάδες παγκοσμίως.

Πρόεδρας ΑΠΙ

mahler76 είπε...

Μόνο σουβλάκι. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...