Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Τα 10 είδη μουσαφίρη

Μετά από χιλιάδες προσπάθειες και αποτυχημένες οργανώσεις, καταφέραμε επιτέλους να μαζευτούμε στο ίδιο μέρος, την ίδια στιγμή και οι Τρεις Ιερές Δούλες. Γιορτάζοντας λοιπόν αυτή την Ιστορική στιγμή της Ιστορίας αποφασίσαμε να κάνουμε ομαδικό ποστ....Έτσι ως επισκέπτριες στο σπίτι της Marthoubini αποφασίσουμε να γράψουμε μια λίστα για τα:

Τα 10 είδη καλεσμένου/επισκέπτη/μουσαφίρη 

Μουσαφίρης από την Τούρκικη λέξη Misafir και την Άράβικη mosafer = ταξιδιώτης, σημαίνει, φιλοξενούμενος, επισκέπτης η ο συμφοιτητής που σου φορτώθηκε στο σπίτι για το Σαββατοκύριακο που ήρθε στην πόλη.

Ας υποθέσουμε πως φιλοξενείς φίλους σου που ήρθαν να δουν την πόλη σου ή εσένα και μένουν στο σπίτι σου ή θα ανοίκει σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες ή θα συνδιάζει χαρακτηριστικά από αυτές.








1. The Guy on the couch -> Αυτός ο επισκέπτης με το που μπαίνει στο σπίτι σου αράζει στον καναπέ και τον κάνει σπίτι του. Πίνει, τρώει εκεί και ορίζει όλη του τη ζωή πάνω στον καναπέ σου. Είναι ο επισκέπτης που σου επιτρέπει να κάνεις το πρόγραμμα σου και αυτός  θα λειτουργήσει ανεξάρτητα, με κύρια δραστηριότητα του να μην αφήσει τον καναπέ ελεύθερο. Όταν θα γυρίσεις κουρασμένος από τη δουλειά αυτός δεν θα έχει μετακινηθεί καθόλου και θα τρομάξεισ να τον αναγνωρίσεις ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ και το ρχτάρι καθότι θα έχει γίνει μια ενιαία μάζα.
Απαραίτητες προφυλάξεις: Προσοχή μη καθίσετε πάνω του.

2. Ο συνοδός - > Είναι συνήθως αυτός που συνοδεύει τον φίλο/φίλη που προσκάλεσες να φιλοξενήσεις και για κάποιο λόγο ξέχασε να σε ενημερώσει. Έτσι καταλήγεις με έναν σχεδόν άγνωστο να κυκλοφορεί στο σπίτι σου. Συνήθης φαινόμενο όταν προχκαλείς κάποιον στο εξοχικό σου και κει που νόμιζες πως θα φιλοξενήσεις ένα άτομο, έχεις βρεθεί με άλλους 15 να κάνουν πάρτη στο σαλόνι σου με κάτι πουτάνες που ψάρεψαν στη παραλία, έναν έμπορο ναρκωτικών και τον νταβατζή της γειτονίας, ενώ η μάνα σου καθαρίζει φασολάκια στη κουζίνα.

3. Αυτός που θεώρησε οτι το εννοούσατε-> Παραδεχτείτε το, όλοι έχετε γνωρίσει κάποια γαμάτα άτομα κατά την διάρκεια των διακοπών ή συνεδρίων όπου συναντήσατε άτομα από άλλα μέρη του κόσμου ή της Ελλάδος και τα συμπαθήσατε πολύ....και ξέρετε γιατί τα συμπαθήσατε πολύ, γιατί τα γνωρίσατε για λίγο. Εκεί κάπου πολύ ευγενικά και αυθόρμητα λέτε την ατυχή ατάκα "Αν έρθεις ποτέ Θεσσαλονίκη έλα να μείνεις σε εμένα"... Εσύ 15 δεν θυμάσαι εκείνες τις διακοπές αλλά ούτε το άτομο που γνώρισες. Εκεινο όμως θυμάται. Θυμάται την πρόσκλησή σου και δεν πιστεύει πως τα 15 χρόνια δεν ήταν αρκετός χρόνος για να παύσει αυτή να ισχύει.





4. O σα στο σπίτι σου (Αρνητιική εκδοχή) -> Σ'αυτόν τον μουσαφίρη του λες να είναι άνετος όπως ακριβώς είναι στο σπίτι του..και είναι. Έτσι ξυπνάς το πρωί και τον βλέπεις να κάθετε γυμνός στο σαλόνι σου και να καπνίζει. Έχει πετάξει τα πράγματα του στο πάτωμα σαν να είναι στο δωμάτιο που θα έρθει να συμμαζέψει η μάνα του και έχει φάει όλο το ψυγείο μαζί με τα κατεψυγμένα που είχες ξεχάσει από την φοιτητική σου ζωή ακόμη. Ο ίδιος δεν τραβάει το καζανάκι μετά από ένα μόνο κατούρημα γιατί απλά κατούρησε, δεν έχεσε. Δεν καθαρίζει ποτέ και δεν έχει καμία συναίσθηση του χώρου ή του χρόνου και του ότι σε φέρνει συνεχώς σε δύσκολη θέση.


5. Ο σα στο σπίτι σου (Θετική εκδοχή) -> Ο καλύτερος φιλοξενούμενος του κόσμου, θεωρεί τη φιλοξενία σου το μεγαλύτερο δώρο του κόσμου και σε μεταχειρίζεται σαν Βασιλιά. Με αποτέλεσμα να φεύγεις για τη δουλεία σου να τον αφήνεις πίω και όταν γυρνάς να έχεις βρει το σπίτι καθαρισμένο, τα ρούχα σιδερωμένα και τουλάχιστον τρία διαφορετικά φαγητά στο τραπέζι. Ο ίδιος θα έχει κάνει πλήρη ανακαίνιση πριν φύγει για να μην σε φέρει στη δύσκολη θέση να καθαρίζεις.

6. Ο πρόσχαρος -> Ο άνθρωπος που θέλει να παίξετε μήλα στην αυλή ενώ είστε 30 χρονών. Έχει έρθει με τρελή ενέργεια και χαίρετε πάρα πολύ που θα σας δει μετά από τόσο καιρό. Τόσο πολύ που καταντάει τρομακτικός, θέλει να κάνει όλα εκείνα που δεν μπορούσατε να κάνετε λόγο απόστασης μέσα σε τρεις ημέρες μόνο. Αποτέλεσμα, είστε όλη μέρα έξω, πηγαίνετε για ψώνια, βλέπετε τα αξιοθέατα και το βράδυ θέλει να πάτε σε club....σε club ρε φίλε....και την άλλη ημέρα το πρωί να σε ξυπνήσει από τις 8 για να φάτε πρωινό, brunch, μεσημεριανό και μετά να φύγει σπίτι του ευτυχισμένος και μέσα στην ενέργεια ενώ αφήνει εσάς πίσω να τον αποχαιρετάτε με το βλέμμα της τρελής και την ψυχή σας εξαντλημένη από την κούραση.

7.  O υπερδιακριτικός -> Αυτός ο φιλοξενούμενος επειδή δε θέλει να σε φέρει σε δύσκολη θέση είναι πολύ διακριτικός, τόσο διακριτικός που δεν θα κάνει μπάνιο αν δεν του το προτείνεις, δεν θα τον δεις να ανοίγει ποτέ το ψυγείο να πάρει νερό μόνος του και είναι ικανός να πεθάνει από ασιτία μέχρι να τον ρωτήσεις αν θέλει να φάει κάτι.

8. Ο περίεργος -> Αυτός ο επισκέπτης θα ανοίξει τις ντουλάπες. Ο ίδιος θα απαντήσει με πολύ άνεση όταν θα ρωτήσεις τον συγκάτοικο ή τον σύντροφο σας αν είδε που βάλατε κάτι. Στην ατυχή περίπτωση που θα τον αφήσετε μόνο στο σπίτι, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δείτε όλα τα ντουλάπια σας ανοιχτά. Ο ίδιος θα φορέσει το άρωμα σου και τα κοσμήματα σου παρόλο που είναι άντρας.

9. Ο Σιχασιάρης -> Είναι αυτός που θα μυρίσει τα μαξιλάρια πριν ξαπλώσει για να δει αν τα άλλαξες.Θα τινάξει τις κουβέρτες, τα σεντόνια και θα κάνει μια γενική το δωμάτιο πριν κοιμηθεί. Ο ίδιος φυσικά θα χρησιμοποιήσει όλο το χαρτί της τουαλέτας, θα σου λερώσει όλες τις καθαρές πετσέτες στο μπάνιο αλλά και όλα τα νεροπότηρα στη κουζίνα καθώς δεν χρησιμοποιεί ποτε΄δεύτερη φορά το ίδιο αντικείμενο.

Πριν φτάσουμε στη 10η θέση να κάνουμε ειδική αναφορά στον "Ξέχασε να φύγει" τον τύπο που ήρθε για 3 ημέρες και εδώ και 3 χρόνια δεν έφυγε ακόμη αλλά ούτε πλήρωσε και ενοίκιο ποτέ. 


10. Ο καταθλιπτικός -> αυτός έχει έρθει για να ξεσπάσει λίγο και να ξεφύγει από την κουραστική και μίζερη ζωή του. Αντί να το κάνει όμως αυτό, θα κουβαλήσει όλη τη μιζέρια του θεού παρέα του. Έτσι θα αρχίσει να κλαψουρίζει και να γκρινιάζει και θα προσπαθεί να σου φορτώσει όλα του τα προβλήματα και τις έγνοιες. Ο καταθλιπτικός μπορεί να έχει μόλις χωρίσει, και εκεί είναι που τη γάμησες. Θα σε ρωτάει όλο το βράδυ γιατί χώρισε και θα περάσει την ώρα του του διαβάζοντας σε τα τελευταία 48 μυνήματα που είχε με τον/ην πρώην του. Εκεί κάπου ταράζεσε και του/τη λες πως χωρίσαν επειδή πηδιότανε με σένα μπας και τον κάνεις να το βουλώσει ή να αυτοκτονήσει.    Φεύγοντας θα είναι χαρούμενος και ανανεωμένος ενώ εσύ θα χρειάζεσαι  25 συνεδρίες με τον κοντινότερο ψυχολόγο.

Αγαπητοί πιστοί, εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε;

11 σχόλια:

Rohanne είπε...

Θέλω να πιστεύω ότι είμαι κοντά στο 5 γιατί δεν αφήνω κανέναν να μου στρώσει κρεβάτι/πλύνει πιατικά που χρησιμοποίησα κοκ αλλά είμαι και κάτι ανάμεσα στο 1 και το 7 γιατί είμαι ικανή να μη σηκωθώ ποτέ από εκεί που νιώθω άνετα αλλά και να μην κάνω τίποτα στο ξένο σπίτι χωρίς να μου 'χουν δώσει explicit άδεια :ρ

Πρόεδρος Α.Π.Ι. είπε...

Εμένα το καλοκαίρι μου έτυχε ο μουσαφίρης φίλος φίλου, ο οποίος έμεινε σπίτι μου γιατί ο φίλος μου ήταν εκτός πόλης και αυτός θα πήγαινε να τον βρει αλλά έπρεπε να πάρει ΚΤΕΛ και έφτασε αργά το βράδυ οπότε κάπου έπρεπε να κοιμηθεί αυτός που δεν είχα ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Αλλά νταξ' ήταν στην κατηγορία του διακριτικού, ήπιαμε και τις μπυρίτσες μας, καλά ήτονε.

Erisadesu είπε...

Που είσαι Άθλια Κόρη Virgilia είναι χαρά μου να σε ξαναβλέπω μετά απο τόσο καιρό.
Είσαι καλό δείγμα λοιπόν και να συνεχίσεις έτσι.

Πρόεδρε τα πράγματα περιπλέκονται όταν το άτομο που πρέπει να φιλοξενηθεί είναι του αντιθέτου φύλου...εκεί καταλαβαίνεις όγκο αμηχανίας. Χαίρομαι που περασες καλά αλλά δεν μας είπες ποτέ εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Πρόεδρος Α.Π.Ι. είπε...

Μάλλον στο 7 θα με έβαζα.
Και ήταν του αντίθετου φύλου αλλά είμεθα αγαπούληδες και δεν ξενοπηδούμε.

Ανώνυμος είπε...

Βασικά θεωρώ ότι δεν ανήκω σε καμία κατηγορία, αλλά ίσως κάποιος θα με κατέτασσε άνετα στο νούμερο 1. Επίσης να πω ότι είμαι εξαιρετικά διακριτική.
Και όσο είμαι εκεί, δεν βάζω αυτούς που με φιλοξενούν να ξεσκονίζουν τις βιβλιοθήκες τους. Αυτά δηλαδή που κάνει η θεία Φεβρωνία όταν έρχεται σπίτι μου. Την οποία, άνετα την κατατάσσω στην κατηγορία "Ξέχασε να φύγει"!

Erisadesu είπε...

...η θεία Φεβρωνία είναι σίγουρα ζωντανή ή είναι έχει φύγει από αυτό τον κόσμο αλλά το πνεύμα της ακόμη σε κυνηγάει;....

Ανώνυμος είπε...

Η Φεβρωνία ζει, αυτή μας οδηγεί. Η μόνη ζωντανή αδελφή του πατρός μου! 80 ετών, αλλά μάλλον θα μας θάψει όλους!

Memaria είπε...

Καταρχήν καλώς σε βρήκα..απ' την Αρτίστα έρχομαι και στην κορφή κανέλα!
Μας ακούει κανείς?...έχω να σου πω ένα μυστικό..τον τύπο "The Guy on the couch", τον ξέρω και είναι φίλος του γιου μου...δε θα μπω σε λεπτομέρειες, ποτέ δεν ξέρεις ποιος διαβάζει, αλλά κάποτε που τον φιλοξενήσαμε για ένα μήνα, ξεχάσαμε οι υπόλοιποι πως είχαμε καναπέ...

mahler76 είπε...

Κλαίω με τον 8 χαχαχα

Erisadesu είπε...

Γειά σου Μαρία καλώς ήρθες στον Ναό είχαμε ανάγκη από Μιλφάρες, εφόσον είναι φίλος του γιου σου και είναι ανήλικος τότε επιτελείς φιλανθρωπικό έργο, αν είναι ενήλικος....πέτα τον καναπέ από το μπαλκόνι μαζί με αυτόν. Ελπίζω να μη ξαναγυρίσει και άλλο κακό να μη σε βρει.

γιατί mahleri μου; επειδή είσαι ο 8?

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou είπε...

Τιμής ένεκεν https://goo.gl/Y5yEVT



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...