Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

7 Καταστάσεις που έχουν βιώσει όσοι έχουν Ακμή

Αααα, η εφηβεία, το ταξίδι από  την παιδική ηλικία προς την ενηλικίωσης, αυτό το υπέροχο στάδιο που περνά κάθε άνθρωπος, Ο εγκέφαλος εκκρίνει χιλιάδες ουσίες για να μπουστάρει την ανάπτυξη του ατόμου και το σώμα μη μπορώντας να χειριστεί αυτό το μανιώδες πότισμα υγρών και εντολών αρχίζει και τρελαίνεται. Αν είσαι τυχερός το σώμα σου θα ανταποκριθεί με τον σωστό τρόπο και εσύ θα αναδυθείς από την εφηβεία, σαν την πεταλούδα που βγαίνει μέσα από το κουκούλι της.

Αν είσαι όμως πραγματικός άνθρωπος η εφηβεία θα σε χτυπήσει με το τρένο, θα υποφέρεις σε κάθε φάση της εφηβείας πριν φτάσεις επιτέλους στην ενηλικίωση, με εμφανή στο πρόσωπο και στην ψυχή σου τα σημάδια με την άνιση μάχη των προηγούμενων ετών. Πως καταλαβαίνεις ότι η εφηβεία σε χτύπησε με τρένο; Η δική μας μάχη στην εφηβεία και η απόδειξη των όσο γράφω είναι αλήθεια, ήταν με την Ακμή.  Έτσι σας παρουσιάζω 7 καταστάσεις / πράγματα που γνωρίζουν καλά όσοι έχουν/είχαν ακμή στην εφηβεία και όσοι έχουν Ενήλικη Ακμή.



1. Judgemental Looks / Βλέμματα Αποστροφής ή Λύπηση ...ανάλογα με το επίπεδο ακμής  που έχεις στο πρόσωπο, σίγουρα έχεις δει κάποιους στον δρόμο να σε κοιτούν παράξενα. Δυστυχώς τα περισσότερα βλέμματα συνοδευόντουσαν με μορφασμούς αποστροφής, αηδίας ή και λύπηση. Τους βγαίνει αυτόματα και χωρίς να το σκεφτούν, όμως αυτά τα βλέματα αφήνουν σημάδια στην ευαίσθητη εφηβική ψυχή. Οι πιο δυνατοί τα αποτινάσουν από πάνω τους, οι πιο αδύναμοι στενοχωριούνται και οι ενδιάμεσοι γράφουν στο Blog τους γι' αυτά.

2. Συζητήσεις με αγνώστους. Υπάρχουν και εκείνοι ωστόσο, που όταν σε βλέπουν σε πλησιάζουν και αρχίζουν και σου δίνουν διάφορες συμβουλές. Συμβουλές όπως, να πλένεις το πρόσωπο σου όλη μέρα, να μη τρως σοκολάτες και αυγά, να πίνεις πολύ νερό, να πάρεις εκείνη τη κρέμα που κάνει θαύματα, να κάνεις laser, να κάνεις θεραπεία με ακουτένη και πάει λέγοντας....Κοινώς σε αντιμετωπίζουν σα να έχεις πάθηση, για την οποία δεν ξέρεις τίποτα. Φυσικά και εσύ ξέρεις καλύτερα πως να χειριστείς την Ακμή σου. Αλλά αλήθεια πως μπορείς να μη φας σοκολάτα, για όνομα του θεού είσαι παιδί ακόμη που περνάει εφηβεία....γίνεται να μη φας σοκολάτα; Ύστερα σου είπε κανείς πως έχω λεφτά για ακριβές θεραπείες αμφιβόλου αποτελεσματικότητας; Ή ακόμη χειρότερα με την ακουτένη που είναι μια πολύ δυνατή θεραπεία και μπορεί να έχει παρενέργειές στην ανάπτυξή σου.

Elaine Mokk η κοπέλα που έδωσε δύναμη σε πολλούς 
με την Ιστορία της
3. Συμβουλές μακιγιάζ, μαζί με τους ξένους που έρχονται και σε μιλάνε, υπάρχουν και αυτές που πάντα έχουν μια συμβουλή για να σου δώσουν για το make up σου. Ειδικά σε μια εποχή που δεν υπήρχαν make up tutorials στο youtube, εγώ βαφόμουν με προσοχή, ώστε να μην επηρεάσω τα σπυράκια της ακμής, έτσι ερχόντουσαν ένα σωρό βλαμμένες και μου έλεγαν τι έπρεπε να κάνω.
Στη σημερινή εποχή τα κοριτσάκια είναι πιο τυχερά βλέπουν βίντεο και προσπαθούν καλύτερα από ότι εγώ, ωστόσο για τα αγόρια είναι πιο δύσκολα. Το χειρότερο όμως είναι ότι και εγώ πριν καιρό είπα σε ένα κοριτσάκι "Αφού σου αρέσει να βάφεσαι, θα σου δώσω μια συμβουλή γιατί και εγώ είχα ακμή, να βάζεις primer πριν ξεκινήσεις να βάζεις οτιδήποτε γιατί έρχεται και δημιουργεί ένα φίλτρο που λειάνει την επιδερμίδα και κρύβει τις ατέλειες"....προσβλυμέντο...από τότε δεν το ξαναείδα το κοριτσάκι και παρόλο που ελπίζω να τη βοήθησα, νομίζω πως τη στεναχώρησα.

4. Αμήχανοι αποχαιρετισμοί. Ξέρεις εκείνη την ηλίθια συνήθεια που έχουμε να φιλιόμαστε μεταξύ μας όταν βλέπουμε κάποιον ή τον αποχαιρετάμε...Σε αυτές τις φάσεις δεν ξέρεις τι να κάνεις, κοιτάς αμήχανα τον άλλον και σκέφτεσαι "Να σκύψω προς το  μέρος του, αλλά αν συχαίνεται να ακουμπήσει το πρόσωπο μου; Να τραβηχτώ ή θα με περάσει για απόμακρη;". Akward!! Εγώ για να μη φέρω σε δύσκολη θέση τους άλλους, τραβιόμουν με την πρόχειρη πάντα δικαιολογία πως πονάει το πρόσωπο μου.

5. Εκκρίσεις σωματικών υγρών σε απροσδόκητες στιγμές. Εκεί που κάθεσαι αμέριμνος ξαφνικά νιώθεις κάτι υγρό να κυλάει στο δέρμα σου και τον άτομο που σου μιλάει απέναντι να κάνει μορφασμούς υπέρτατης αηδίας. Εκεί το ξέρεις...το ξέρεις...και νιώθεις την ψυχή σου να μαυρίζει γιατί μόλις έσκασε μόνο του ένα σπυράκι που πριν φύγεις από το σπίτι δεν ήταν εκεί...όσο ήσουν στο σχολείο, αυτό μεγάλωσε, φούσκωσε και έσκασε μόνο του. Ω ψυχή μου, Ω παιδί της εφηβείας πόσο σε πονάω και πόσο σε νιώθω. Πόση δύναμη χρειάζεσαι για να ξεπεράσεις την Εφηβεία.


6. Προσωπικός πόνος, μιλάω για τον πόνο στο πρόσωπό σου, εκείνο τον πόνο που δεν μπορείς να ξεπεράσεις με κανένα τρόπο και ενώ προσπαθείς να μη κοιμάσαι μπρούμυτα στο μαξιλάρι, κάποια στιγμή μέσα στον ύπνο σου το κάνεις και τότε ξυπνάς, ξυπνάς με πόνους...

7.Bullying...Είτε είναι ελαφράς μορφής, είτε βαριάς, το κορόιδεμα είναι bullying, βλέπεις οι εφηβοι δεν διαφέρουν περισσότερο από τα ενήλικα ζώα της ανθρωπότητας, γι' αυτούς κάθε τι διαφορετικό αξίζει χλευασμού. Οπότε πας στο σχολείο και από εκεί που σε έλεγαν Eri σε φωνάζουν όλοι Σπύρο, Σπυριδούλα και ό,τι μαλακία φανταστεί ο νους τους. Λες και εσύ επέλεξε να να κληρονομήσεις τα καρκινικά γονίδια των γονιών σου. Οι πιο αδύνατοι λυγίζουν, οι πιο δυνατοί το αποτινάσσουν και τα άτομα σαν εμένα το γράφουν στο blog τους.

Συμβουλή δεν μπορώ να δώσω στα προβλήματα της εφηβείας, στην ακμή όμως μπορώ να πω πως είναι καλύτερο να πάτε σε έναν δερματολόγο όσο γίνεται νωρίτερα, αν είστε γονείς  που πέρασε ακόμη τότε το γρηγορότερο που τα πάτε το καλύτερο. Αν είστε παιδιά μη περιμένεις τους γονείς σου να σε πάνε, πήγαινε μόνος σου.

Κορίτσια, καλά τα tutorial του youtube αλλά πολλές φορές τα καρούμπαλα απο τα σπυράκια φαίνονται, δοκιμάστε primer αν είναι μικρά τα σπυράκια, αλλιώς κουράγιο. Άποψη μου είναι να μη επιβαρύνεται την επιδερμίδα σας και να την αφήνετε να αναπνεύσει, αλλά εσείς θα κρίνετε τι είναι το καλύτερο για εσάς. Αγόρια, για εσάς πιο δύσκολα, προσοχή στην διατροφή σας και αν θέλετε δοκιμάστε και μια καλή BB cream, αλλά προσοχή πρέπει να την απλώσετε καλά για να μη φαίνεστε βαμμένοι.

5 σχόλια:

Πρόεδρος Α.Π.Ι. είπε...

Και για τα αγοράκια είναι και το δούλεμα που τρώνε πόσο πολύ τον παίζουνε και γι αυτό έχουν σπυράκια (επιστημονικά πράματα λέμε, όχι μαλακίες!)

Erisadesu είπε...

είναι απίστευτο το τι μαλακίες βρίσκουν να σου πουν....τόση ενέργεια και εξυπνάδα να χαραμίζετε έτσι

Prophet Estarian είπε...

Ως έφηψ ήμουν από αυτούς τους άτυχους που είχε πρόβλημα με την ακμή και μου χε γίνει το πρόσωπο σαν σεληνιακό τοπίο. Μαζί με το σετάκι γυαλιά-καλός μαθητής-μεταλάς, έγινε τρελό πατιρντί όπως καταλαβαίνεις.
Αλλά ρε συ, να σκάει χύμα σπυράκι, δε μου χε κάτσει ποτέ. Ή μου χε κάτσει και το χω απωθήσει τελείως από τη μνήμη μου ως τραυματική εμπειρία.
Κατά τα άλλα, πωπω όλα ακριβώς. Πρηξαρχιδισμός, ειρωνίες , γκόμενα στη χάση και στη φέξη και οι συμβουλές του κάθε μαλάκα. Ειδικά οι σπιτικές συμβουλές-γιαγιαδίστικα γιατρικά ήταν γάμησέ τα. Όχι ρε φίλε δεν πρόκειται να βάλω στη μάπα μου αποξηραμένες σβουνιές που βάζανε στο χωριό της γιαγιά σου ξερωγω και να κάνω και το σταυρό μου με τον κώλο δυτικα... α σιχτιρ..
Τελικά ευτυχώς φύγαν "μόνα τους" πρώτο έτος, άφησαν ευτυχώς μερικά ωραία σημαδάκια έτσι να χουμε και λίγο αγριάδα στη μούρη και κυριλλέ.

Erisadesu είπε...

μωρή Προφήτα, μη το παίρνεις στην κυριολεξία θα μπορούσε απλά να είναι σπυράκι που πείραξες εσύ και άρχισε να ματώνει την ώρα του μαθήματος και εσύ χωρίς χαρτομάντιλο να προσπαθείς να καλύψεις τι μαλακία που έκανες (true story)

όσο για το σπυράκι Βεζούβιο που έχει δική του οντότητα το έχω δει να συμβαίνει σε πρόσωπο φύλης η οποία είχε την κυστική ακμή σαν αυτή που βλέπεις την κοπελίτσα στη φωτογραφία που έχω στο ποστ μου.

Αλλά πες...πόσο κοινή όλη η φάση γαμώ το σπίτι τους;

mahler76 είπε...

ήμουν χοντρός, φύτουλας αν είχα και ακμή δεν θα είχα προφτάσει να ενηλικιωθώ...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...