Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας

Με μεγάλη επιτυχία έληξε η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας. 



Η πρώτη φορά που βρέθηκα σε Ποντιακό συνέδριο, ήταν στο 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού, τότε ήμουν ένα απο τα παιδάκια που συμμετείχαν στην αναπαράσταση του ξεριζωμού, τα χρόνια όμως πέρασαν. Βρέθηκα στον Πειραιά ως Έφηβη φιλοξενούμενη του Συλλόγου Ποντίων Πειραιά που διοργάνωνε το Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνικής Αυτογνωσίας.


Στη συνέχεια βρέθηκα στο 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού και εκεί βοηθούσα ως εθελόντρια τα κορίτσια της γραμματείας και εκεί γνώρισα Ποντίους απο όλο τον Κόσμο, μια φορά συμμετείχα και στο Συναπάντημα Ποντιακής Νεολαίας στη Παναγία Σουμελά και άδοξα μπήκα στην οργανωτική επιτροπή όπου τελικά δεν συμμετείχα γιατί δούλευα.  Ακόμη δουλεύω και ακόμη χάνω τα συναπαντήματα που δυστυχώς γίνονται καλοκαίρι...το 2006 συμμετείχα ως συνοδός της εκδρομή για την διαμαρτυρία Ποντίων  μας στις Βρυξέλλες, Ακολούθησε ταξίδι στον Πόντο το 2010 διοργανωμένο από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Ιβάν  Σαββίδη, ήρθε το Πανελλήνιο συνέδριο Εθνικής αυτογνωσίας στην Άρτα και μέσα στην κρίση και τους διχασμούς είχα την τιμή να βρεθώ στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας.

Μου άρεσε αυτό που είδα, δεν έζησα το συνέδριο όσο θα ήθελα γιατί ήμουν πολύ κουρασμένη, αλλά χάρηκα για τα αδέρφια μου. Τα αδέρφια μου ήρθαν από όλες τις άκρες της γης και μόνο για τα χαμόγελα στο πρόσωπο τους άξιζε όλο αυτό που έγινε. Με πικρία που οφείλετε στην τεμπελιά μου αποχαιρετώ ακόμη ένα συνέδριο και θαυμάζω όλα αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται για τον ποντιακό Ελληνισμό. Μέσα μου τους ζηλεύω γι αυτό που κάνουν γιατί έχουν δοθεί ολοκληρωτικά σε αυτό τον αγώνα ενώ εγώ κάθομαι και αναλώνομαι σε μαλακίες.

Ήταν μεγάλη μου τιμή να βρεθώ δίπλα τους. Ήταν μεγάλη μου τιμή που έστω και στα 34 μου πρόλαβα να δω Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Νεολαίας. Με λύπη μου βλέπω όμως πως έχασα την 1η Συνδιάσκεψη που έγινε πριν 10 χρόνια επειδή στον ποντιακό χώρο υπάρχουν μικρόμυαλοι άνρθωποι. Ωστόσο δεν πειράζει τα αδέρφια μου είναι αγωνιστές και δεν θα σκύψουν ποτέ το κεφάλι.

Όνειρο μου είναι να δω τη γενοκτονία των Ποντίων Ασσυρίων και Αρμενίων να αναγνωρίζεται από τους Τόυρκους και από όλες εκείνες της χώρες που όπλισαν τα χέρια των Τούρκων. Όνειρο μου είναι να δω τα αδέρφια μου ενωμένα κάτω από ένα Παγκόσμιο Όργανο και στο πλάι μας τους Αρμενίους και τους Ασσυρίους

Αρκετά όμως....σε κάθε συνέδριο με την Dannossiel παίζουμε το παιχνίδι "Βρείτε την θεία Νϊκη" στις φωτογραφίες σήμερα θα παίξουμε βρείτε τις Άθλιες Κόρες στις φωτογραφίες του Συνεδρίου.

Είμαστε αυτές με τα άσπρα μπλουζάκια:


καθόμαστε πίσω από τον πρόεδρο της Ποντιακής Νεολαίας από την Αρμενία


Βρισκόμαστε όπως βλέπετε τη φωτογραφία από την αριστερή πλευρά του Ιβάν Σαββίδη 

Όποιος μας βρει κερδίζει κουπονάκι για τον Ναό της Θεάς Καφροδίτης.

υγ. για άτομο που έχασε όλη την παιδική του ηλικία μέσα σε ποντιακούς συλλόγους, νιώθω λίγο μαλάκας που σε αυτό το συνέδριο ήμουν απλά μια σύνεδρος και δεν είχα ενεργό ρόλο...

Highlights
Η  αμήχανη στιγμή που ενημερώνω την Dannossiel πως δίπλα μας κάθετε ο παλιός blogger και πλέον ιδιοκτήτης του e-pontos και εκείνη να μου λέει πως έχει ήδη μαλώσει internetika μαζί του.

Ο καυγάς μου με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παλινοστούντων στα πρώτα λεπτά άφιξης μου στο συνέδριο....Δεν φταίω εγώ που έμοιαζε πιο πολύ με νταβατζής παρά για πρόεδρος.

Η φάτσα των υπαλλήλων του ξενοδοχείου Capsis όταν τους ενημερώσαμε πως ήμαστε κάτοικοι Θεσσαλονίκης.

Οι φάτσες των τουριστών που έφτασαν άγρια μεσάνυχτα στο Capsis και είδαν την νεολαία του συνεδρίου να χορεύει με νταούλια και λύρες μπροστά στο ξενοδοχείο.

Η μία και μοναδική σύνεδρος που ήρθε από το Κιργιστάν.

Η μεγάλη συμμετοχή στο συνέδριο των Λαζαριδέων έναντι στην ανύπαρκτη παρουσία Παυλιδέων.

Η απάντηση μου στην γραμματέα της οργανωτικής επιτροπής η οποία με ενημέρωσε  πως δεν τηρώ το πρωτόκολλο και θα έπρεπε να μπω μέσα στην αίθουσα γιατί θα περάσει ο Βαρθολομαίος.."Bitch please δεν είμαι καν Χριστιανή"

Οι εκατοντάδες καύλες σεκιουρητάδες που συνόδευαν Σαββίδη, Βαρθολομαίο και άλλων VIPs.

7 σχόλια:

mahler76 είπε...

Έπρεπε να της πείς πως πιστεύεις μόνο στην Θεά Καφροδίτη να την στείλεις αδιάβαστη.

Erisadesu είπε...

έπρεπε να της πω, πως μου μιλάς έτσι, εγώ ειμαι η εκπρόσωπος της Θεάς επι της Γης.
Εγώ είμαι η πανακαυλιότατη..όχι αυτή η κουλή

akrat είπε...

καλημέρα

μπήκα τυχαία και μου άρεσε το μπλογκ σας

Erisadesu είπε...

τα τυχαία είναι και τα καλύτερα, καλώς ήρθες

Unknown είπε...

Άντε βρε Λίζα!

Erisadesu είπε...

Ποια είναι η Λίζα;

CoulaCou είπε...

Ρίζες έχω κι εγώ ποντιακές.
Αυτό όμως το ποντιακό το τρέμουλο θελει να σαι χέλι για να το πετύχεις.
Οπότε αφήνομαι στο να παρακολουθώ ποντιακούς χορούς στη τηλεόραση ή στο ιντερνετ. Όπου βλέπω με καθηλώνουν.

Τρελές κόρες, χάρηκα που σας βρήκα κι εγώ.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...