Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

10 και κάτι ταινίες

Εκεί που διέσχιζα τη μισή Θεσσαλονίκη για να φτάσω από Βασ.Όλγας στη Νεάπολη άρχισα να σκέφτομαι κάποιες ταινίες που έχω καιρό να δω, αλλά και μερικές πιο πρόσφατες που θα ήθελα να ξαναδω.

10. Bill and Ted's Excellent Adventures I, II
Πες..υπάρχει πιο ράντομ ταινία από δύο έφηβους, πολύ πιθανόν στόνερς, που διδάσκουν με τον δικό τους τρόπο ιστορία ταξιδεύοντας στον χώρο χρόνο μέσα σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο;  H Παράνοια συνεχίστηκε σε σειρά κινουμένων σχεδίων αλλά και με μία νέα δεύτερη ταινία λίγα χρόνια αργότερα. Η αλήθεια είναι πως πρώτα είδα το παιδικό και μετά την ταινία αλλά δεν πειράζει γιατί έτσι έμαθα τη πρώτη μου αγγλική λέξη...και φυσικά ήταν Excellent!! Η παράνοια συνεχίστηκε όταν ένας τύπος ίδιος με τον Ted, με το όνομα Tod εμφανίσθηκε ως 3ος χαρακτήρας μαζί με τον Joakem Phoenix στην καταπληκτική ταινία Parenthood, όπου με μία του μόνο ατάκα έσωσε όλη τη συμμετοχή του στην ταινία.

Εδώ κάπου άρχισα να συνειδητοποιώ πως όλη η λίστα που έκανα περιστρεφόταν γύρω από εκείνο το όμορφο αγόρι που είχε τον ρόλο του James deen και έκανε την καρδιά μου να squirtίσει σε εκείνο το ωραίο βιντεοκλίπ που έπαιζε εκείνη η κοντή τραγουδίστρια που δεν ήταν μαύρη, αλλά είχε μάθει την  Janet Jackson να χορεύει.


9.Point Break: εδώ πάλι εμφανίζεται ο Ted προσπαθώντας να μας πείσει πως δεν είναι ο κάγκουρας που έχουμε μάθει από την εφηβική ράντομ ταινία που ανέφερα και μπορεί να παίξει και καλούς ρόλους. Χωρίς να το ξέρει αυτός θα είναι ο ρόλος που θα αλλάξει όλη την κινηματογραφική του ιστορία και θα παίξει σε μια ταινία που θα στιγματίσει τα 90ς όπως έκαναν και άλλες πολλές μετά από αυτήν. Εδώ ο Ted πλέον παρουσιάζετε σε όλα τα περιοδικά της εποχής (Κατερίνα, Μανίνα, σακαφιόρα και πάει λέγοντας) με το όνομα δροσερό αεράκι πάνω από τους λόφους....ή όπως το λένε στα χαβανέζικα Keanu Reeves. Παίζει δίπλα στον τύπο από το Dirty Dancing, τον Undercover μπάτσο σε μια συμμορία καυτών σέρφερς. Τότε που το σέρφινγκ δεν είχε την έννοια του μπαίνω στο ιντερνετ. Στην ταινία παρελαύνει όλη η καυλαρία του Χόλουγουντ (εκείνης της εποχής) και η ταινία μένει στην ιστορία ως το καλύτερο bromance του χόλυγουντ. Πρόσφατα αποφάσισαν πως η ταινία ήταν τόσο γαμάτη που θα έπρεπε να την ξανακάνουν..... Αλλά όσο καλή και αν γίνει η ταινία, που δεν θα γίνει, δεν θα δούμε πουθενά σκηνές όπου ο Antony Kiedis τρώει βρομόξυλο  από την παρέα του Keanu και του Swayze.

χωρίς τον Flea είμαι ένα τίποτα

8.My own private Idaho: Περνάμε σε μια διαφορετική φάση των 90s, αυτή τη σκοτεινής πλευράς και εδώ ο Keanu παίζει έναν αληθινό Δάνδη, βουτηγμένο στο σεξ και στα ναρκωτικά που καταφέρνει να ξεπεράσει τις εφηβικές μαλακίες του και να γυρίσει πίσω στην μπάσταρδη πλούσια οικογένεια του. Τι εννοείτε πως δεν ήταν πρωταγωνιστής ο Keanu και πρωταγωνιστής ταινίας ήταν ο River Phoenix και το σενάριο ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που γράφω;

7.Dracula: Έχοντας ήδη παίξει έναν ρόλο σε ταινία εποχής (Dangerous Liasons) εδώ ο Keanu επιστρέφει στην υποκριτική τεχνική που ο ίδιος ανέπτυξε και εδραίωσε, την τεχνική με το όνομα "παίζω τον ρόλο σαν να έχω παλούκι στον κώλο, και μόνιμη ψύξη στο σβέρκο". Εδώ ο Coppola έχει συγκεντρώσει την ελίτ νέων ηθοποιών εκείνης της εποχή και φτιάχνει ένα έπος, όπου ο Κeanu δεν είναι ο πρωταγωνιστής. Υποψιάζομαι πως έκανε την ταινία για να βρεί γκόμενο η κόρη του.

6.Much ado about nothing: Δεν ξέρω αν το έκανε επίτηδες, στην προσπάθεια του  μάλλον να πήσει πως έχει ταλέντο και είναι καλός ηθοποιός παίζει σε μια ακόμη ταινία εποχής. Σε αυτή την υπέροχη ρομαντική κομεντί  του Kenneth Branagh, o Keanu συνεχίζει να μιλάει με αγγλική προφορά και παίζει τον αντίζηλο της υπόθεσης. Εδώ μας δείχνει έναν πρώιμο κακό χαρακτήρα τον οποίο αργότερα θα αναπτύξει στο The Gift αποδυκνείοντας πως όταν είναι καλός, είναι καλός αλλά οταν είναι κακός είναι καυλύτερος.

5.Little Budha:..Τι φάση; δεν έχω καταλάβει γιατί έκανε αυτή την ταινία...Δεν έχω καταλάβει γιατί έγινε αυτή η ταινία, την περισσότερη ώρα που την είδα παραδέχομαι την είδα γιατί τι διαφήμιζε το MTV και επειδή η ανήλικη Ερη του τότε καύλωνε με την ημίγυμνη παρουσία του Keanu Reeves. Το Σενάριο είναι πως κάποιοι ψάχνουν την μετανσαρκωση του Βουδα και ο Keanu παίζει έναν Ινδό που δεν χορεύει αλλά και δεν κατάλαβα ποιος ήταν. Bonus η παρουσία της θεάς εκείνης της εποχή Bridget Fonda.

4.O Δικηγόρος του Διαβόλου Ερχόμαστε σε πιο σύγχρονες εποχές, ή οχι και όλοι συζητούν αυτή την ταινία που πρωταγωνίστησε ο Al Pacino, και υποθέτω έσπασε κάθε ταμεία εκείνη την εποχή. Εγώ ως καλή γκρούπης του Μπάμια Keanu έπεσα θύμα της χημείας που είχε με την πρωταγωνίστρια και των σκηνών ελαφρής γύμνιας που στα 16 χρονα μάτια μου φάνταζαν hard core πορνο.

3.Γλυκός Νοέμβρης/Έρωτας Δίχως Παρών: Έτσι περνάω στις ρομαντικές ταινίες του Keanu που έλιωσε την καρδιά κάθε γεροντοκόρης και την δική μου πριν υπάρξω ακόμη γεροντοκόρη. Όπως και να έχει καλός ως μπάμιας, αλλά ως λουκουμάς καυλύτερος. Στη πρώτη ταινία συνεχίζεται η χημεία του Keanu με τη θεάρα Charlize από την προηγούμενη ταινία που ανέφερα. Ενώ στη δεύτερη με την συμπρωταγωνίστρια του σε προηγούμενη ταινία, που θα αποφύγω να αναφέρω γιατί δεν μου άρεσε ποτέ και θα συνεχίσω να προσποιούμαι πως δεν υπήρξε ποτέ, Sandra Bullock.

2.Οι Αντικαταστάτες..σοβαρά ώρες, ώρες νιώθω πως είμαι η μόνη που είδε αυτή την επική ταινία, όπου αντικαταστάτες σπάνε την απεργία γνωστής ομάδας Football και χαρίζουν στιγμές άπυρου κάλους στους θεατές. Ο Keanu και εδώ λουκουμάς, αλλά την παράσταση την κλέβουν τα δίδυμα από την κόλαση, ο ουαλός ποδοσφαιριστής που για κάποιο λόγο παίζει Rugby στην αμερική με τσιγάρο αναμμένο μέσα στο γήπεδο, ο κουφός συμπαίκτης και οι ανορθόγραφες (Σαν εμένα) strippers - cheerleaders.

Αφού φτάσαμε εδώ ας κάνουμε ειδική αναφορά στις παπαροταινίες  47 Ronin. Καιρό τώρα ο Keanu μας ετοίμαζε για τον ρόλο του πρωταγωνιστή στο Cowboy Bebop που μέχρι τώρα κανείς δεν έμαθε τι έγινε το σενάριο που βασιζόταν στο anime. Τελικά έκανε το 47 Ronin και εκεί που περιμέναμε να γίνει ταινιάρα, έβαλαν το χέρι τους οι Ιάπωνες και για ακόμη μια φορά σακάτεψαν μια πολύ καλή ιστορία...ή μήπως έφταιγε το Χολυγουντ...Ακόμη μια ταινία που μάλλον ήταν προπομπός του Matrix είναι και το Johny mnemonic...θα σας έλεγα το σενάριο αλλά το ξέχασα, ούτως η άλλως δεν νομίζω να έκανα και καμία σωστή παρουσία σεναρίου μέχρι τώρα. Εδώ το αστέρι μας συνεχίζει να παίζει με παλούκι στο κώλο...αλλά εμένα τι με νοιάζει η ταινία τα έχει όλα, επιστημονική φαντασία και τον μπάμια μου σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

1.The Matrix έτσι έρχομαι στην μοναδική ταινία που είδα 2 φορές στον κινηματογράφο...την ταινία του Ματριξ..τότε που οι Γουατσόφσκι ήταν και οι δύο άντρες και οι ταινίες τους δεν κρατούσαν 150 ώρες. Ο Keanu πρωταγωνιστεί στην ταινία που επιτέλους θα τον εδραιώσει ως Kick Ass mother fucker και ως άνθρωπο που μπορεί να εκφράσει χιλιάδες συναισθήματα με την  ίδια φάτσα.
έλα πες δεν το περιμένατε να βάλω αυτό το gif

Ακολούθησε το Constantine και η καύλα δεν ένιωσε ποτέ ίδια ξανά...


Ο καιρός πέρασε και είχαμε καιρό να ακούσουμε για τον Reeves ώσπου σκάει μύτη η ταινία John Wick..και η Eri κλειδώθηκε στο δωμάτιο της, παρέα με τον δονητή της και είδε τον Keanu να δέρνει (αλλά να μη γαμάει) και να καταδιώκει τον ευνούχο αδερφό της Lily Allen στην καλύτερη ταινία του μέχρι τώρα...και τώρα περιμένει με Αγωνία την Δεύτερη ταινία με το ίδιο όνομα. 




εκεί που έκανα την λίστα στο μυαλό μου είπα να μπω στο Blog του φίλου μου του Τζωνάρα...Cine Kra όπου μιλάει για τη χειρότερη ταινία της καριέρας του Keanu...και εγώ σκέφτομαι, σοβαρά τώρα έχεις δει όλες τις ταινίες του; Πες Τζωνάρα...είσαι αρκετά σίγουρος για το cineκράξιμο σου; Μήπως δεν ήταν το 47 Ronin η χειρότερη ταινία του; Ή η ταινία Tai Chi;

Ωστόσο το μεγαλείο του Δροσερού Αερά πάνω από τα βουνά δεν σταματάει εδώ. Γιατί η ανεπιτήδευτη γαματοσύνη του Χαβανέζου ηθοποιού ξεπερνάει τα σύνορα και γεμίζει το internet με Memes του έτσι έχουμε την επιστροφή του TED ως meme


τον Sad Keanu Meme


και happy Keanu



το internet αγαπάει τον Keanu Reeves και αυτή είναι η αλήθεια. Πέρα από τους ρόλους του, είναι ο ηθοποιός τον οποίο είδα να  μεγαλώνει μπροστά στην κάμερα, όσο εγώ μεγάλωνα μπροστά στην τηλεόραση. Ήταν ο πρώτος που ειπώθηκε πως παντρεύτηκε με άντρα, επικοινωνιακό τρικ που χρησιμοποιήθηκε και για τον Κουβά. Εξυψώθηκε, έπεσε, σηκώθηκε, κατέρρευσε και έχασε τα πάντα με τον πιο τραγικό τρόπο. Όμως παραμένει και συνεχίζει. Είτε μας αρέσει  είτε όχι ας γίνει και αυτός ένα  σύμβολο πως όσο χαμηλά και αν πέσεις μπορείς πάντα να σηκωθείς.

Σας άρεσε δεν σας άρεσε το post μου σας αφήνω με μία ευχή

και πάω να δω το Mr. Robot

12 σχόλια:

Jim P είπε...

Έχω την υποψία ότι γουστάρεις Κιάνου...

Erisadesu είπε...

Φυσικά τα έχει όλα, ήταν το πρώτο μου celebrity Crush (πολύ μετά ήταν ο River Phoenix) και ύστερα είναι και Χαβανέζος που είναι ό,τι πιο κοντινό σε Ασιάτη. Αλλά πες μου ποια ήταν εκείνα τα βήματα που σε οδήγησαν σε αυτό σου το συμπέρασμα;

Jim P είπε...

Πρέπει να το πρόδωσαν οι 10 ταινίες που σου ήρθαν "τυχαία" στο μυαλό, αλλά και πάλι μου είναι λίγο ασαφές...

Ίσως η παράφραση του ρήματος "καυλύτερος" οδηγεί σε πιο ασφαλή συμπεράσματα δια την θεμελίωση της υποψίας μου.

btw, Sandra Bullock 4 me ;)

Thomas the Barbarian είπε...

Άρχισα να ψυλλιάζομαι ότι όλες οι ταινίες είχαν μέσα τον Keanu στο νούμερο 8. Από εκεί και μετά απλά σκρόλαρα για να επιβεβαιωθώ. Δε μου κρατάς κακία που δε διάβασα την επιπέδου-Twilight-εμμονή σου με τον καμπαρντινάκια απ'το Μάτριξ, ε;

Πρόεδρος Α.Π.Ι. είπε...

Δεν έχω δει και πολλές ταινίες με το δροσερό αεράκι στους λόφους αλλά το Constantine την κατατάσσω ως χειρότερη (όχι, δεν έχω δει τις χαζορομαντιές του). Αλλά σαν ηθοποιός είναι γτπ!

Erisadesu είπε...

Jimm P you are the man!

Thomas the Barbarian... άντε ρε που έχω εμμονή με τον Keanu...κρίμα που δεν το διάβασες είχα γράψει ωραίες λέξεις ...ωστόσο το θέμα μου δεν ήταν ο Keanu.

Προέδρε ΑΠΙ είσαι ο μόνος που κατάλαβε όλο το νόημα αυτόυ του ποστ. Σηκώνομαι όρθια στις δωδεκάποντες ροζ παντόφλες μου και σε χειροκροτάω.

Ουσιαστικά το κρυμμένο νόημα είναι πως έχω πεθυμήσει τις ταινίες του 80 επειδή τις είδα μικρή, όταν τις ξαναβλέπεις μεγάλος βλέπεις τις φώλες και κλαις...και το γεγονός πως ο καλύτερος ρόλος τους είναι αυτός του TOD και κάνει καριέρα μόνο επειδή εκεί έξω υπάρχουν άτομα σαν εμένα που τον ερωτεύτηκαν όταν ηταν 10

Erisadesu είπε...

α ναι και το ότι όσες μαλακίες και αν σου συμβούν στη ζωή, μπορείς πάντα να επιστρέψεις... κάτι που το έχω ανάγκη τώρα

Πρόεδρος Α.Π.Ι. είπε...

Το να θέλεις να τις ξαναδείς μου δημιουργεί ένα ανακάτεμα στο στομάχι αλλά σε λυπάμαι και για παρηγοριά θα σου δώσω την πένα από τους Sabaton που τσίμπησα στη συναυλία τους :P

Erisadesu είπε...

Dude......εντάξει έλεγα δεν θα το κάνω αλλά τώρα τα θέλει ο κώλος σου.
Πήγαινε στο παρακάτω λινκ..και για πες μου τι βλέπεις;
http://athlieskores.blogspot.gr/p/test-re-mouni.html
ναι την Dannossiel με ποιους τι είπατε; εγώ τραβάω την φωτογραφία...
και επίσης..συγνώμη που θα είμαστε 2 ημέρες κλεισμένες σε ένα πλοίο μαζί τους
(και μερικούς χιλιάδες σουηδούς) δεν θα γυρίσω με την πένα τους αλλά με τα παιδιά τους..
μπορείς να το κάνεις αυτό προεδράρα;...όχι, ξέρεις γιατί; επειδή δεν έχει άλλα εισιτηρια.

dannossiel είπε...

ΚΛΑΙΩ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΛΑΙΩ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΠΙ

Ανώνυμος είπε...

Πάω να πιω την μπύρα μόνος μου σε μια γωνία :'(

Πρόεδρας ΑΠΙ

Panos Sakalakis είπε...

Πολύ ωραίες οι περισσότερες, αλλά νομίζω πως χόρτασα από Keanu :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...