Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Το φαινόμενο του μουχλιασμένου καφέ

Ο μουχλιασμένος καφές συναντάται σε πορσελάνινες κούπες ζεστού ροφήματος ξεχασμένες ίσως από καιρό, αυτό το είδος δεν ευδοκιμεί σε χώρους διαμονής ωστόσο συναντάτε με ανησυχητικούς ρυθμούς σε χώρους εργασίας και κυρίως σε γραφεία. Η μούχλα προσγειώνεται στην υγρή καφέ επιφάνεια του ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση. Πολλοί επιστήμονες απέτυχαν να εξηγήσουν την εμφάνιση αυτού του εξωγήινου είδους στην γη, καθώς δεν αφήνει σημάδια πίσω της και έχουν αποδώσει στην μούχλα μαγικές ιδιότητες.

Πρώτη φορά συνάντησα αυτό το φαινόμενο τον Ιανουάριο του 1999 όταν μετά από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές επέστρεψα στο δωμάτιο στην εστία μου. Εκεί είδα τη πράσινη μουτσούνα της μούχλας να με κοιτάζει μέσα από την τυρκουάζ κούπα μου. Η συγκάτοικος μου στον πανικό της να μη χάσει το αεροπλάνο παράτησε τον καφέ της πάνω στο κομοδίνο και εκεί προσγειώθηκε μαγικός πάνω στην επιφάνεια του η μούχλα.


Οπλίστηκα με περίσσιο θάρρος και ένα μανταλάκι στην μύτη πάλεψα με αυτή την εξωγήινη μορφή στον νιπτήρα της τουαλέτας (στην εστία δεν είχαμε κουζίνα).  H μάχη ήταν άνιση, δεχόμουν συνεχές επιθέσεις δυσωδίας, πάλεψα όμως μες θάρρος όπως αρμόζει σε μια Ελληνίδα και με σύμμαχο το σκοτσέζικης καταγωγής σπόγγο μου θριάμβευσα. Βγήκα κατάκοπη από το μπάνιο και ορκίστηκα στον εαυτό μου πως ποτέ δεν θα ξανασυναντούσα μουχλιασμένο καφέ μπροστά μου.

Όμως αλίμονο στην τραγική μου μοίρα.... Ο μουχλιασμένος καφές επέστρεψε πολλές φορές στην ζωή μου. Επέλεγε να εμφανίζεται σε χώρους εργασίας, σε χώρους συναντήσεων, σε πολιτιστικούς φορείς, όπου υπάρχουν γραφεία γενικότερα.  Για πολλά χρόνια αντιμετώπιζα τις μάχες με τον μουχλιασμένο καφέ με τον Σκοτσέζο σύμμαχο μου και το Ελληνικό ξύδι.  Τα τελευταία χρόνια ένιωθα ασφαλής και ειλικρινά πίστεψα πως ο εκδικητικός μουχλιασμένος καφές με είχε ξεχάσει.

Η ζωή είναι γεμάτη τραγικές ειρωνείες. Έτσι σήμερα το πρωί ξαναβρέθηκα αντιμέτωπη με την καταραμένη μορφή του.  Αυτή τη φορά, η μούχλα με υποδέχτηκε με θράσος έξω από τον χώρο εργασίας τη Dannossiel. Τα γρήγορα αντανακλαστικά μου αμέσως αναζήτησαν τον Σκοτσέζο σύντροφο μου και σε αυτή τη μάχη...αλλά όχι, για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν ήταν εκεί. Κάτι όμως στην μορφή της μούχλας δεν μου άρεσε καθόλου,ήταν πιο παιχνιδιάρικη και μου έκλεισε πονηρά το μάτι αντί να μου επιτεθεί. Εκεί άρχισα να υποψιάζομαι πως κάτι διαφορετικό συμβαίνει.  Κάτια που δεν το συνάντησα μέχρι σήμερα με κοιτούσε μέσα στα μάτια και τότε κατάλαβα....

Κατάλαβα το μεγαλείο της Dannossiel. Μα φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο με αυτή την Άθλια Κόρη. Η ίδια μου εξήγησε πως η ίδια καλλιέργησε την αποικία μούχλας στην ξεχασμένη κούπα στους κοινόχρηστους χώρους του ορόφου. Η μούχλα δεν ήρθε τυχαία, με μαγικό τρόπο πάνω στην επιφάνεια του καφέ ροφήματος...αλλά η ίδια η Dannossiel την επικαλέστηκε και ουσιαστικά την διέταξε να έρθει. Για ακόμη μια φορά θαύμασα το δέος και τις μαγικές δυνάμεις της Ιεράς Δούλης.



Η Dannossiel μόνη της διέταξε τη μούχλα να εμφανιστεί και την ενίσχυσε με μεταλλικά αντικείμενα. Την καλλιεργεί και την συντηρεί με απώτερο σκοπό να εξαπλωθεί στη κούπα και αργότερα στους τοίχους. Μόλις γίνει αρκετά δυνατή θα την εξαπλώσει σε όλο τον όροφο του κτιρίου όπου εκεί κάτω από τις διαταγές της Dannossiel θα επιτεθεί σε όλα τα αντίπαλα δικηγορικά γραφεία. Με ένα τόσο ισχυρό πλήγμα οι δικηγόροι θα εκκενώσουν τα γραφεία τους και οι ορφανοί πλέον πελάτες της θα απευθυνθούν σε εκείνη.

Φυσικά η καυτή ξαδέρφη μου, με καθησύχασε πως δεν θα περιοριστεί μόνο σε αυτή της την πράξη, αλλά θα εξελίξει τον μουχλιασμένο καφέ σε όπλο ομαδικής καταστροφής με απότερο σκοπό την καταστροφή του κόσμου και την παγκόσμια κυριαρχία μας.

Πάντα πίστευα οτι η Dannossiel είναι έξυπνη αλλά ποτέ δεν περίμενα πως ήταν ικανή για τόσο μεγάλα πράγματα. Εσείς αλήθεια έχετε αντιμετωπίσει το φαινόμενο του μουχλιασμένου καφέ... Καταφέρατε να τον υπερνικήσατε ή χάσατε τη μάχη και παραδώσατε την προσελάνη σας στην αγκαλιά της μούχλας του σκουπιδοτενεκέ;

4 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πού χαθήκατε εσείς, καλέ;

Erisadesu είπε...

Εδώ ήμαστε στη γύρα...πότε θα περάσεις απο το γραφείο της θείας;

ο δείμος του πολίτη είπε...

στείλε μου τη διεύθυνση σε mail. Θα δω κάποιο από αυτά τα πρωινά.

Ανώνυμος είπε...

τί λες τώρα,έχω κάνει διδακτορικό στο θέμα.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...