Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Σκατός Μήνας Δεκέμβριος

Ο Δεκέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας του χρόνου επειδή:

1. Είναι ο μοναδικός μήνας που η πρώτη του ημέρα είναι αφιερωμένο σε κάτι πραγματικά απαίσιο που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ο Δεκέμβριος ξεκινά με την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. Αυτό που θέλαμε πάντα!!! Να ξεκινάει ο μήνας με την τραγική συνειδητοποίηση ότι χιλιάδες κόσμου πεθαίνει χωρίς λόγο.


2. Επειδή την πρώτη ημέρα αυτού του μήνα γεννήθηκε ο ανιψιός μας. Έτσι κάθε χρόνο αυτή την ημέρα θυμόμαστε το ανίψι μας που τόσο άδικα έφυγε από την ζωή. Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα ξυπνάω και λέω "Γιατί εκείνη την χρονιά δεν τον πήρα τηλέφωνο να του ευχηθώ και να του πω πόσο τον αγαπάω"...λες και θα άλλαζε κάτι η ευχή μου...τουλάχιστον θα ήξερε ότι τον αγαπάω.

3. Επειδή είναι ο μήνας στον οποίο γιορτάζουμε αυτή την τέλεια γιορτή που λέγεται Χριστούγεννα και επειδή μαζί με τον μήνα αυτόν τελειώνει η χρονιά. Κοινώς εορτάζουμε αυτή την απίστευτη παγκόσμια συνωμοσία που μας κάνει να νιώθουμε μόνους (ειδικά εμάς τους singles), να νιώθουμε αποτυχημένοι επειδή δεν μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας τα ακριβά δώρα που ζητάν από τον Άγιο Βασίλη και επειδή ακόμη μια χρονιά τελειώνει με εμάς άνεργους.

4. Επειδή όλοι οι έμποροι ετοιμάζουν υπέροχες βιτρίνες. Έτσι περπατάμε στους δρόμους κοιτώντας τα πράγματα που δεν μπορούμε να αγοράσουμε. Ευτυχώς για να μας φτιάξουν το κέφι τα έντυπα μέσα προτείνουν χιλιάδες λίστες δώρων τα οποία δεν θα αποκτήσουμε ποτέ. Το ωραίο με αυτές τις λίστες είναι ο ρεαλισμός των αντικειμένων. Όπως για παράδειγμα το καθημερινό δώρο-δαχτυλίδι τίγρη των Cartier.


5. Επειδή όλοι είναι χαρούμενοι...Μύθος...είμαι σίγουρη ότι τα ποσοστά των πωλήσεων ηρεμιστικών αυξάνονται αυτό τον μήνα και οι μόνοι χαρούμενοι είναι οι υπάλληλοι των μεγάλων φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

6. Επειδή είναι ωραίο να βλέπεις κόσμο να ζητιανεύει σε κάθε γωνία της ουδετερούπολης. Το θέαμα είναι ιδιαίτερα μαγικό και μάλιστα πικάντικο καθώς βλέπεις πράγματα που σε άλλες εποχές θα τα έβλεπες μόνο σε περιοδεύων τσίρκο. Όπως ακρωτηριασμένους, βαριά καμένους. Πάντα νιώθουμε καλύτερα με την δυστυχία των άλλων.

7. Είναι ο μήνας της αναγκαστικής φιλανθρωπίας καθώς νιώθεις άσχημα με τα χιλιάδες χρήματα που ξόδεψες και έτσι αναγκάζεσαι για να νιώσεις καλύτερα να στείλεις σε έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό μια επιταγή των πενήντα λεπτών. Γι αυτό βλέπεις τον Ρουβά που ποτέ δεν έχει βγάλει κάτι απο την τσέπη του να δώσει στους φτωχούς να διαφημίζει το ArGoodaki νιώθει τύψεις. Κάτι που δεν το καταφέρνει η Βανδή αφού η ίδια δήλωσε στο CNN "Έχουμε τόσα λεφτά που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε"...Η φιλανθρωπία δεν πέρασε από το μυαλό της..Ωστόσο ξέρει να ξοδεύει λεφτά σε κακόγουστα πανάκριβα φορέματα.


8. Είναι ο μήνας στον οποίο ο Ζωμιάδης ντύνεται Άγιος Βασίλης και επιστρέφει κάτι από τα εκατομμύρια που έχει φάει απο τον λαό της Ουδετερούπολης. Επίσης είναι ο μήνας στον οποίο οι καλοί αναρχικοί μας, κλέβουν το θείο βρέφος από την Φάτνη στην Αριστοτέλους.

9. Τον Δεκέμβριο όλοι πέρνουμε κιλά. Όχι τόσο επειδή τα τραπέζια είναι γεμάτα φαγητά που όλη τη χρονιά δεν τα τρώμε. Αλλά επειδή νιώθουμε τόσο σκατά, τόσο μόνοι που αναγκαστικά το ρίχνουμε στο υπέρτατο φαγητό των μαμάδων μας, καθώς αυτό έρχεται δωρεάν ενώ το αλκοόλ πρέπει να το πληρώσουμε.

10. Ο υπέροχος μήνας του Δεκεμβρίου συνοδεύεται από χιόνια. Υπέροχα λευκά χιόνια τα οποία λατρεύουμε ειδικά όταν γλιστράμε στα παγωμένα πεζοδρόμια, όταν τρέχουμε να προλάβουμε να πάμε στη δουλειά μας γιατί το φανταστικό αφεντικό απειλεί με απόλυση παρόλο που του έχεις εξηγήσει ότι ζεις στο Ρετζίκι/Ωραιόκαστρο και ότι εκεί οι δρόμοι είναι κλειστοί από Χιόνια. Μερικοί άνθρωποι αδυνατούν να φανταστούν πως τα μηχανάκια δεν μεταμορφώνονται αυτόματα σε Jet Ski. Τι κρίμα που φέτος ο Δεκέμβριος μας μοιάζει με αυτόν της Αυστραλίας.


Ω θεά Καφροδίτη τι Υπέροχος μήνας ο Δεκέμβριος. Τι ηδονικός Μήνας. Λατρεύω τον Δεκέμβριο και γεμίζω αισιοδοξία. Γεμίζω τη σακούλα μου με όλη την αρνητική ενέργεια και την πετάω στα σκουπίδια για να επανέλθει να με βρει λίγες μέρες μετά. Τον Ιανουάριο όπου και αντιλαμβάνομαι ότι ακόμη μια σκατή χρονιά έχει ξεκινήσει. Αχ Δεκέμβρη να διαρκούσες έναν χρόνο αντί για 31 ημέρες. Σ' αγαπάω.

Φήμες θέλουν τον μήνα Δεκέμβριο να έχει κατασκευασθεί σε εργοστάσιο στην Κίνα.









13 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Άντε καλό μας μήνα...

Erisadesu είπε...

Πότε πρόλαβες ρε θηρίο;
μας παρακολουθείς μου φαίνεται...

σήμερα ο Δήμαρχος μας κάλεσε τους υπόλοιπου δήμους για απολογισμό των εκλογικών αγώνων...ήσουν εκεί; ή επειδή νικήσατε δεν σας φώναξε;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Για μένα ήταν το σχόλιο (γιατί εμείς χάσαμε);

Erisadesu είπε...

αα ωραία και στους Αμπελόκηπους χάσαμε.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το ξέρω. Εσείς πήγατε καλύτερα αν και στη Σταυρούπολη βγάλαμε 25%, αλλά με Πολίχνη κι Ευκαρπία βγήκαμε συνολικά 4οι).

Erisadesu είπε...

είχαμε και τους κάφρους της νομαρχιακής να μας κάνουν σαμποτάζ...
τέλος πάντων ας αφήσουμε αυτό το θέμα για κάποια άλλη στιγμη.

Ferdinand+Miranda είπε...

χαχα, τέλειο :) μπράβο !

LimitedOne είπε...

Μαύρη μαυρίλα μαύρισε!!!! :P

Επίσης να προσθέσω τους εξωφρενικούς στολισμούς των δρόμων κυρίως με τα ενοχλητικά μπλε φωτάκια που κάποια μέρα θα γίνουν αιτία πολύνεκρης καραμπόλας!!!

kopria είπε...

Επειδή είναι ο μήνας που θα θυμόμαστε την ανολκλήρωτη εξέγερση του 2008 και το θάνατο ενός αθώου παιδιού

Rohanne είπε...

Ok, δεν είμαι η μόνη που μισεί τον Δεκέμβρη και τα Χριστούγεννα, είναι μια παρηγοριά κι αυτό xD

Erisadesu είπε...

Ferdinand+Miranda ευχαριστούμε.

Nozomu αυτό σκεφτόμουν προχθες όταν έβλεπα μπλε λαμπάκια σε κεντρικό σημείο του οδικού δικτύου στην καστοριά.

Πολύκαρπε έχεις πολύ δίκιο. Το είχα ξεχάσει θα το συμπληρώσω...όπως ξέχασα να πω οτι τον μήνα Δεκέμβριο είναι ο μήνας που δίνω εξετάσης για τα ιαπωνικά αλλά όχι φέτος...

Timotei..όχι δεν είσαι μόνη έλα να γιορτάσουμε παρέα.

the elf at bay είπε...

To 8 τα σπάει!

tzonakos είπε...

Και να σκεφτείς οτι 1η Δεκέμβρη εχω γενέθλια... κι εχω να δω χιόνια κατι χρόνια στη δικιά μου Ουδετερούπολη.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...