Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Αυτοκρατορικές Αϋπνίες

Σάββατο ξημερώματα.Γύρω στις τέσσερις.

Δεν έχεις βγει έξω,δε νυστάζεις,η ζέστη είναι τραγική και δεν έχεις τίποτε καινούριο να διαβάσεις.

Το ξέρεις ότι η τηλεόραση είναι η μόνη λύση.
Κι επειδή έχεις αποστηθίσει πια κάθε διαφήμιση τηλεμάρκετινγκ αναγκάζεσαι να κάνεις το αδιανόητο....Να δεις τηλεταινία στο άλτερ.
Κι επειδή είσαι γκαντεμόσκυλο η τηλεταινία είναι γαλλική.Αφορά στη ζωή της αυτοκράτειρας Σίσσυ κι έχει τον παιχνιδιάρικο τίτλο τσόντας"Σίσσυ,η επαναστάτρια αυτοκράτειρα".



Πέντε πράγματα που έμαθα για τη Σίσσυ από την εν λόγω υποπαραγωγή:

1.Τη γούσταρε ο γιος της ο Ροδόλφος.Τρελό οιδιπόδειο το παλλικάρι.Φταίει λίγο και ο καυλιάρης αυτοκράτορας και πατέρας του που δεν σταματούσε να του μιλάει για το πόσο όμορφη είναι η μάνα του και πόσο πολύ τη θέλει.Αποτέλεσμα να της κάνει το παιδί της σκηνές ζηλοτυπίας και τη μέρα του γάμου του να της διαβάζει ερωτικό ποίημα,που συνέγραψε για κείνη,μετά την απαγγελία του οποίου μάνα και γιος κόντεψαν να φασωθούν.

2.Ο Ροδόλφος πέρα από σαφές οιδιπόδειο είχε και το διασκεδαστικό χόμπυ να σκοτώνει πουλιά,να τα βαλσαμώνει και να τα κρεμάει από το ταβάνι του πριγκιπικού του δωματίου.Την ενασχόληση αυτή ο πατέρας του τη θεώρησε μεγάλη βλακεία ειδικά από τη στιγμή που θα μπορούσε να ασχοληθεί το παιδί με τον εμπλουτισμό της συλλογής από βαρόμετρα που διατηρούσε ο ίδιος.

3.Η Σίσσυ παντρεύτηκε τον πρώτη της ξάδερφο Φραγκίσκο Ιωσήφ που ανήκε στο αυστριακό παρακλάδι του οίκου των Αψβούργων.Το ισπανικό παρακλάδι του οίκου αυτού μας έκανε τη χάρη να σβήσει περίπου εκατόν πενήντα χρόνια πριν(1.700μ.Χ)μιας και οι ενδογαμίες κατέληξαν σε εναν τελευταίο απόγονο,τον Κάρολο τον Β' το Γρουσούζη,που για καλή μας τύχη πέρα από τα χίλια κακά της μοίρας του,ήταν και στείρος.Το προσωνύμιο του επεξηγείται αν σκεφτεί κανείς ότι εννέα στους έντεκα γάμους που προηγήθηκαν στα 200 χρόνια πριν τη γέννησή του ήταν μεταξύ ομόαιμων ατόμων.Ο αυστριακός κλάδος παρόλα αυτά επέδειξε εντυπωσιακή αντοχή στη συστηματική ενδογαμία και το κολύμπι σε μια εξαιρετικά ρηχή γονιδιακή πισίνα άργησε να επφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα της εξαφάνισης του.



Ο Κάρολος ο Β' προφανώς σε ωραιοποιημένη απόδοση γιατί οι ζωγράφοι τότε ήταν γλειφτρόνια.

4.Η Σίσσυ στα γενέθλια του άντρα της του χάριζε πορτραίτα γυναικών που τις προόριζε για ερωμένες του.Ας το παραδεχτούμε.Ήταν η ιδανική σύζυγος.Και στην τελική είδε κι απόειδε με τον άντρα της που πηδούσε μπάζα οπότε σου λέει"εντάξει,κεράτωνε,αλλά κάντο με στυλ".

5.Ήταν ανορεξική και ζυγιζόταν κάθε μέρα.Λυπούμαι αλλά δεν βρίσκω κανένα κοινό σημείο με την εκλαμπρότητα της.

Πρέπει να αναφερθώ τέλος στην ηθοποιό που ερμήνευε το ρόλο της αυτοκράτειρας.Το όνομα της είναι Arielle Domblasle και κατά τη χρονική περίοδο που έγινε η ταινία ήταν τρία στάδια πριν τη γυναίκα γάτα.Μη σου πω ότι τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να είναι αυτή η γυναίκα γάτα απλά τρεις πλαστικές μετά την ταινία.Για του λόγου το αληθές:


























Άξιοι πιστοί εσείς βλέπετε την ομοίοτητα?

6 σχόλια:

Martha είπε...

ΚΡΙΜΑ!!!!! ΠΩΠΩ ΦΙΛΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΥΠΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΙΣΕ ΤΑ!!! ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ.. ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ 90 ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗ ΜΙΡΚΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ.....ΚΩΣΤΑ ΠΡΕΚΑ !!!!

Ανώνυμος είπε...

πω πω γεμάτη όμορφες φωτογραφίες η ανάρτησή σου!!! μπλιαχχχ

συμπερασμα-γρήγορα στη βιβλιοθήκη της γειτονιάς,έρχονται κι άλλα σαββατόβραδα ;)

Dannossiel είπε...

@ μαρθα:u know what i m talking about...

@ kihli:χαχαχα
αρκετα ομορφες ωστε να σου κοπει η ορεξη για καμια ωρα βεβαια οχι πολυ.
πηγα βιβλιοθηκη κι εφοδιαστηκα γιατι δε λεει να σαι στο ελεος της τηλεορασης...

Vany είπε...

Υπολογιστής και ταινίες online. Δεν παλεύεται αλλιώς. Η γυναίκα γάτα,μου φέρνει λίγο σε Φλωρινιώτη με περούκα. Αηδία.
Δεν ήξερα για τη Σίσσυ τέτοιες λεπτομέρειες. Αυτό το "εντάξει, κεράτωνε,αλλά κάντο με στυλ" μου θύμισε το "η δικιά μας είναι καλύτερη" από το γνωστό ανέκδοτο... Καλημέρα!

the writer είπε...

Αυτή η Σίσσυ ήταν τρελή κι ο γιος της επίσης. Αυτηνής της γυναίκα γάτας μόνο τα τετράγωνα αυτάκια της λείπουν.

Erisadesu είπε...

Vany συνήθως οι αυπνίες σε χτυπάνε όταν είναι πεσμένο το ιντερνετ και αφού έχεις δει όλες τις ταινέις που έχεις κατεβάσει.

the writer δεν ήξερα ότι ήταν τρελή τουλάχιστον δεν έδειξε κάτι τετειο στη σειρά με τη Σνάιντερ...

πω πω απομυθοποιηθηκε και η Σίσσυ



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...