Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

10 Σύνδρομα των Παραθεριστών

Να ξεκινήσουμε αναφερόμενες στις φυλές των παρεθεριστών,των οποίων τα σύνδρομα αναλύονται στην παρούσα ανάρτηση.Έτσι έχουμε αυτούς:
α)που έχουν εξοχικό
β)που κάνουν οργανωμένο camping
γ)που κάνουν ελεύθερο camping

Στην πρώτη κατηγορία παρατηρούνται συχνότατα τα κάτωθι σύνδρομα:

1.Το σύνδρομο"δεν είχα εξοχικό για πολλά χρόνια".Τα συμπτώματα είναι ότι κάθε μέρα θάλασσας θεωρείται ως αγαθό που πρέπει να αξιοποιείται στο μέγιστο βαθμό ώστε να δρέπονται τα μέγιστα ωφέλη.Αυτό επιτυγχάνεται κάνοντας 4 μπάνια το πρωί και 4 το απόγευμα ακόμη και αν έξω λυσσομανάει η Κατρίνα και χτες κοιμήθηκες με μάλλινη κουβέρτα.Η αίσθηση αυτή εξακολουθεί να σε διακατέχει ακόμα κι αν έχεις αποκτήσει εδώ και 10 χρόνια το δικό σου εξοχικό και δεν σε φιλοξενούν πια οι κουμπάροι σου.Είναι η λεγόμενη θεώρηση της θάλασσας ως καθήκον και ο νόμος των 1000 απλωτών ανά μπάνιο.

2.Το σύνδρομο"τώρα που έχω εξοχικό ας το χαρώ λίγο".Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα 36 χρόνια δεν πρόκειται να πας πουθενά αλλού αφού έτσι κι αλλιώς"πουθενά δεν είναι σαν τη Χαλκιδική".

3.Το σύνδρομο "θέλω να βγαίνω γυμνός στο μπαλκόνι να κρεμάω την πετσέτα".Ωφείλεται σε μια ήπια μορφή ψευδαίσθησης που σε οδηγεί να πιστεύεις ότι στη βεράντα του εξοχικού σου δεν σε βλέπει κανείς από τα γύρω σπίτια του οικισμού.

4.Το σύνδρομο "θέλω να πάρω εξοχικό να ηρεμώ στη μοναξιά μου ερχόμενος σ επαφή με τον εαυτό μου".Βέβαια για κάποιο λόγο πάντα καταλήγεις να φιλοξενείς άλλα 10 ζευγάρια ή 12 ξαδέρφια σου ακόμη κι αν πηγαίνεις για το διήμερο.

5.Το σύνδρομο "του παλιού εξοχικού".Το χεις πάρει πριν 20 χρόνια και ακολουθείς το μότο φτιάξτο μόνος σου.Περνάς κάθε καλοκαίρι χτίζοντας,επισκευάζοντας,προσθέτοντας...Όταν τελειώσεις(μετά 20 χρόνια)συνειδητοποιείς ότι έχεις περάσει κάθε καλοκαίρι δουλεύοντας και στην τελική δεν σ αρέσει καν το αποτέλεσμα.

6.Το σύνδρομο "θέλω να πάρω εξοχικό στη μέση του πουθενά".Όσο πιο ησυχαστήριο το θες τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να διαπιστώσεις ότι μπορεί να σαι στη μέση του πουθενά αλλά λίγο πιο κάτω είναι ένα trendy-super hot 24 ωρο beach bar.

Στη δεύτερη κατηγορία των θιασιωτών του οργανωμένου κάμπινγκ απαντά το κάτωθι σύνδρομο του:
7."Δεν είχα ποτέ εξοχικό αλλά έχω νοικιάσει ένα κομμάτι γης 10Χ10,έχω βάλει πάνω ένα τροχόσπιτο και το χω κάνει κουκλίτσα με τις ημιμόνιμες επεκτάσεις για το κουζινάκι,την τουαλετίτσα,το νεροχυτούλι κλπ..".Το όλο αποτέλεσμα θυμίζει μεθυσμένη ταινία τρόμου στο Δενδροπόταμο(περιοχή με τσαντήρια στη Θεσσαλονίκη.)


Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν οι ενθουσίωδεις οπαδοί του ελεύθερου κάμπινγκ που πάσχουν από το σύνδρομο του:
8. "θέλω διακαώς επιστροφή στη φύση και είμαι παράλληλα τσιγκούνης ή φτωχός και γι αυτό δικαιούμαι να χέζω σε όποιο μέρος έχει πάνω από 5 δέντρα μαζεμένα."

Τέλος υπάρχουν μερικά σύνδρομα που χαρακτηρίζουν γενικά το νεοέλληνα,ανεξαρτήτως προτιμώμενης παραθέρισης τα οποία είναι:

9.To σύνδρομο του "παίρνω αμάξι να πάω στη θάλασσα που απέχει 3 λεπτά από όπου βρίσκομαι".Αποτέλεσμα μερικοί να καταφέρνουν να κάνουν μπάνιο ΜΕ το αμάξι,πλένοντας ταυτόγχρονα και το όχημα.

10.Το σύνδρομο του"κουβαλάω μαζί μου 3 ψυγειάκια με σάντουιτΖ κι αναψυκτικά,δεύτερα μαγιώ,μπουκάλια με γλυκό νερό να ξεπλυθώ,2 ομπρέλες,σταυρόλεξα,ράδιο κλπ ".Και όλα αυτά παρόλο που τα παιδιά μου ειναι 34 χρονών,δεν σκοπεύω να περάσω τη μισή μου ζωή στην παραλία και το σπίτι μου απέχει από τη θάλασσα 2 λεπτά με αργό περπάτημα.

Η Θεά Κάφροδίτη εύχεται ταχεία ανάρρωση σε όσους Άξιους Πιστούς πάσχουν από συμπτώματα απορρέοντα από τα καλοκαιρινά σύνδρομα.

Τέλος ζητούμε τη συνεργάσια σας στον εμπλουτισμό της λίστας ώστε τα σύνδρομα να καταγραφούν στο σύνολο τους.

25 σχόλια:

Martha είπε...

ΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΑ!!!ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΙΜΕΝΟ ΞΑΔΕΡΦΙΝΙ!!! ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΓΩ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΜΠΙΚ 3 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΟΝΟ 10-15 ΜΠΑΝΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΠΙΚ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ!!!!).

tzonakos είπε...

Παράξενο, δεν βρίσκω εμένα με κανένα απο τα παραπάνω σύνδρομα ... αντε να ειμαι πιο κοντά στους ελεύθερους κατασκηνωτές, αν και στο άρθρο που πρόκειται να ανεβάσω φαίνεται οτι και αυτοί ειναι υπο άγριο διωγμό οπότε δε λέει.

Να προσθέσω ενα σύνδρομ κι εγω :
Το σύνδρομο του συνταξιούχου με εξοχικό :
- Θα πάω 15/6 μεχρι 30/8 στο εξοχικό μου, δηλ. απο οταν κλείνουν τα σχολεία εως οταν αυτά ανοίγουν, άσχετα που δεν εχω παιδιά σε σχολείο ή δεν εχω ουδεμία σχέση με σχολεία. Τον υπόλοιπο χρόνο κάθομαι στην Α΄θηνα, η τη Θεσσαλονίκη, Πάτρα κλπ. στη μεγάλη πόλη γιατι εχω και ζάχαρο και πρέπει να με προσέχουν.

Vany είπε...

Σύνδρομο δεν ξέρω αν είναι,αλλά θα το πω. Η μάνα που είναι εντελώς στα αρχίδια της και ξαμολάει τα πιτσιρίκια στην παραλία, αυτά τσιρίζουν, αυτή τα γράφει και πρίζονται τα ούμπαλα όλων των τριγύρω ανθρώπων. Μετράει;;

Erisadesu είπε...

εμένα η μάνα μου είναι συνδιασμός του συνδρόμου που λέει ο τζονάκος και αυτού της vanys έχει και ζάχαρο και πρέπει να τη προσέχουν

cristal είπε...

χαχαχα να προσθέσω τις επιδειξίες γιαγιάδες που αλλάζουν το μαγιό τους πάντα μπροστά στον κόσμο της παραλίας,ενώ πολλες φορές υπάρχουν και αλλακτήρια[έτσι τα λένε;]
ή ακόμη ενω το σπίτι τους είναι δίπλα από την θάλασσα,αλλά φοβούντε μην πάθουν μητρικά σε ηλικία 88 ετών και δεν γεννήσουν τον επόμενο βαπτιστή Ιωάννη..
Τι παίζει με δαύτες;Πριν παραθερίσουν,αν δουν κοπελιά με μίνι την βρίζουν αλλα οι ίδιες πάντα αφήνουν την πετσέτα να μισοπέσει στην αλλαγή του μαγιό.
Επίσης,τι παίζει με μένα και πάντα πέφτει το μάτι μου;
Θέλω να δω τα previous να μην το πάρω απότομα σε κάποια χρόνια????

Erisadesu είπε...

Νομίζω ότι δεν το κάνεις επίτηδες
αλλά αυτές έρχονται και ξεγυμνώνονται μπροστά σου επίτηδες...
αλλιώς δεν εξηγήτει γιατί έχω δει τόσα πολλά που δεν θα έπρεπε να δω

Dream Girl είπε...

Εγώ να έχω κάτι να προσθέσω, αλλά έχω να πω πως η ανάρτηση απλά τα σπασε. =)

Αλλά δε με βρίσκω σε καμιά κατηγορία. :/

Καλό καλοκαίρι. =)

Ανώνυμος είπε...

bsk sxetika me to sindromo auton p kanoun eleuthero camping, to tragiko den einai h skatoula-lipasma pou tha afisoun piso tous (mias kai o anthropos ipirkse prin tis xestres k ta apoxeteutika sistimata)alla to gegonos kata t opoio oti skoupidosakoula de xreiazontai tin afinoun opou na nai...einai kata bathos p theloun na enarmonistoun me ti fisi!!!
~sharoni

tzonakos είπε...

Οι περισσότεροι κατασκηνωτές προσέχουν και δεν βρωμίζουν τον τόπο με σκουπίδια.
Εγω προσωπικά μαζεύω καθε χαρτάκι μου,μπουκαλάκια και γόπες μεσα σε σακκούλα και μετά την πάω οσο μακριά πρέπει για να την αδειάσω σε μεγάλο καλάθι.
Υπάρχουν και κάφροι ασφαλώς.
Αλλο ενα σύνδρομο αυτό.

Ανώνυμος είπε...

ευτυχώς νομίζω που δε με βλέπω πουθενά lol

όμως αν και όλο το ποστ σου είναι υπέροχο,άσε με παρακαλώ να σταθώ κυρίως σε αυτό το "κουβαλάω το σπίτι μου μαζί σε χαζοσακούλες/παιδιά μικρα δεν εχω/το σπιτι μου απεχει 2 λεπτα"...

...δεν ξέρεις εσύ,ξέρω ΕΓΩ όμως γιατί!

maria λεμονατη! είπε...

οι ιερειες της θεας καφροδιτης να φωτισουν τους καφρους να μην λερωνουν τις παραλιες, στο κατω κατω και εκεινοι δεν θα τις ξαναχρησιμοποιησουν;

YO!Reeka's είπε...

νομιζω ότι έχεις κάνει επιστημονική προσέγγιση :)

Dannossiel είπε...

ω αθλιοι πιστοι φαινεται οτι καταλαβαινετε πολυ καλα τα συνδρομα των παραθεριστων!

@τζονακο:μπραβο σου που τα μαζευεις τα σκουπιδια σου,εχεις τις ευλογιες της Θεας...στους υπολοιπους καταρα!

@vany:αγαπημενη εννοειται πως η μανα-σταρχιδιστρια με τη λογικη "τα παιδια ανηκουν σε ολους κι οχι μονο σε μενα που τα γεννησα"(οχι μονο σαν ιδεα αλλα και απο πρακτικης αποψης)πληροι πασα προϋποθεση να μπει στη λιστα με τα συνδρομα.ευχαριστουμε!

@cristal:χαχαχαχαχαχ
πολυ γελιο το σχολιο σου!
φαινεσαι γνησιο τεκνο της Θεας.
Το συνδρομο σεξουλιαρας γιαγιας σιγουρα ανηκει σ αυτη την κατηγορια.
Η Θεα Καφροδιτη θελει να σε καθησυχασει λεγοντας σου οτι δεν φταις εσυ που πεφτει εκει το ματι σου αλλα η καφριλα με την οποια σ εχει προικισει αφειδως.

Dannossiel είπε...

@dream girl:σ ευχαριστουμε πολυ!Η Θεα Καφροδιτη σου στελνει τις ευλογιες της και σε καλωσοριζει στο ναο της!

@Ανωνυμε:αχαχαχαχα
εχεις απολυτο δικιο!
πλαστικη σακουλα και ενα με τη φυση δε συναδουν!

@kihli:γεια σου αγαπημενη καφρινα!χαιρομαι που δεν αναγνωριζεις πουθενα τον εαυτο σου.επισης χαιρομαι που σ αρεσε το ποστ και σε παρακαλουμε να μοιραστεις μαζι μας τις πληροφοριες ως προς τα αιτια του συνδρομου υπ αριθ 10.

@λεμονατη:πού εισαι κοπελα μου!μας ελειψες πολυ!!!ολα καλα?το ιδιο ελπιζουμε κι εμεις για τους απανταχου καφρους.

@yoreeka:αλλη μια αγαπη απ τα παλια!πώς εισαι?????
προσπαθησαμε να ειμαστε οσο πιο κοντα στην αυστηρη επιστημονικη αληθεια μποροσουσαμε.

maria λεμονατη! είπε...

κι εγω χαιρομαι που σας ξαναβλεπω αθλιες κορες. ημουνα σε μυστικα σεμιναρια καφριλας τοσο καιρο και γιαυτο χαθηκα...

the elf at bay είπε...

Πολύ καλό το ποστ. Ανήκω σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες αλλά δεν θα σου πω σε ποια.

Καλημέρα!

Dannossiel είπε...

@elf at bay:πολυ ωραιο το νικ σου!καλως ηρθες στο ναο μας και σ ευχαριστουμε για τα καλα σου λογια!
ολοι πιστευω οτι ανηκουμε ή ανηκαμε στο παρελθον σε καποια απ αυτες τις κατηγοριες.ας πουμε οι γονεις μου ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα του πρωτου συνδρομου και μ εχουν κανει ενοχικη κι εμενα ως ενα σημειο.

amalthia είπε...

α εγώ παίρνω μια τσάντα μικρή στην παραλία(πετσέτα.κινητό,λεφτά,αντηλιακό)!!

και κουβαλάω στο χέρι εφημερίδες,καπέλα,δεύτερα μαγιό,ρακέτες,μπαλάκια....

...η τσάντα όμως είπαμε!μικρή!

καλώς σας βρήκα...ωραία είσαστε εδώ!

flipper-idis είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ...ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ Ο ΣΥΝΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙ ΧΕΣΙΜΟ...ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΚΟΥΡΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ...ΟΥΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ...:P

Eleni Psyllaki είπε...

Μπαίνω πρώτη φορά στο blog και πατυχαίνω το τέλειο post!!!χεχε εδώ θά 'μαστε με το σύνδρομο 'δεν τα καταφέρνω να πάω διακοπές και περνάω την ώρα μου στο διαδίκτυο μπας και δροσιστώ με καμιά φωτογραφία εξωτικής παραλίας'.

Ανώνυμος είπε...

Υπερασπίζομαι το δικαίωμα του ανδρός να κρεμάει γυμνός τη πετσέτα του. Διαφωνώ με την πράξη του(δεν κρεμάω ποτέ πετσέτες, απλώς τις πετάω) αλλα την υπερσπίζομαι στα πλαίσια μιας δημοκρατικής και σοσιαλιστικής κοινωνίας.
Ο τυπάς που μια ζωή επισκευάζει το εξοχικό είναι μια μεγάλη αλήθεια της ζωής. Μπράβο σας που την προσέξατε.


1451

Erisadesu είπε...

1451 δεν το προσέξαμε...βλέπεις ανοίκω στην κατηγορία που συνέχεια φτιάχνουμε το εξοχικό μας. Πρόσφατα αφού το έπος της κατασκευής ολοκληρώθηκε έσπασαν οι σωλήνες τις αποχέτευσεις και γέμισε σκατά η βάση του σπιτιού και υγρασία ξεχύλησε τους τοίχους των δύο υπνοδωματίων...οπότε ο πατέρας αποφάσισε να ξαναφτιάξει την αποχέτευση και την τουαλέτα.

Ελένη χαιρόμαστε πολύ που μας βρήκες. Feel free to browse και θα βρείς πηγές απίστευτης έμπνευσης και ομορφιάς μέσα στις σελίδες μας. (θα ξεράσω απο τις μαλακίες που γράφω.)

Ξάδερφε πραγματικά δεν καταλαβαίνω την πηγή έμπνευσης σου . Θα ρωτήσω την Dannossiel που δεν έφαγε τίποτα σε όλο το ταξίδι μας στη Βουλγαρία.

Αμάλθια ... με αφήνεις πραγματικά άφωνη. Ο τρόπος σου είναι πολύ διπλωματικός και μας αποστόμωσε...γιατί μπορεί να κουβαλάς όλο το σπίτι σου στην πλάτη σου ...Αλλά Κιουρία... η τσάντα μικρή.

Ανώνυμος είπε...

εγώ ανήκω στο σύνδρομο δεν είχα ποτέ εξοχικό βαρέθηκα να παρακαλάω άλλους με εξοχικά και γουστάρω να βρίσκω ένα ανθρώπινο δωμάτιο για να πηγαίνω με τα πόδια στην θάλασσα και να κάθομαι 8ώρες ,είμαι παράξενος;

tzonakos είπε...

Μπα, οχι καθόλου παράξενο δεν τον βρίσκω τον Alexandros, κι εγω κάπως ετσι ειμαι, απλά βολεύομαι μιά χαρά και με κάμπινγκ αντι για δωμάτιο.

Dannossiel είπε...

@alexandros
ευχαριστουμε για τη συμμετοχη σου στον εμπλουτισμο της λιστας με τα συνδρομα.
το συγκεκριμενο ειναι συχνοτατο και λιγοτερο αρρωστο απο τα υπολοιπα.φυσιολογικο οπως λεει και ο φιλτατος τζονακος



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...