Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΣΗΜΕΡΑ 20:30 H ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ



Δεν ξέρω αν θα συμμετέχω.

Από τη μια μου φαίνεται τελείως άσκοπο και υποκριτικό.

Σαν να δίνεις ένα ευρώ στο παιδί που ζητιανεύει στη στάση ενώ ξέρεις ότι κάθε δευτερόλεπτο πεθαίνουν άλλα χίλια αλλά μπορείς να ζήσεις μ αυτή τη φρικτή επίγνωση.

Σαν το συγχωροχάρτι του Πάπα

Σαν φτηνή και γλυκειά εξιλέωση για το καθημερινό έγκλημα της ύπαρξης μας.

Κυρίως όμως του δικού τους εγκλήματος.Των εργοστασίων,των πολυεθνικών,της σιχαμένης ολιγαρχίας του πλούτου που κινεί τα νήματα,που κρατά απρόσιτες κι ασύμφορες τις τεχνολογίες για τη χρήση φυσικών πηγών ενέργειας που θα μας ελευθέρωναν απ τη σκλαβιά του πετρελαίου,που στέλνει αποστολές στους Πόλους προκειμένου να μάθει από τώρα τι θα εκμεταλλευτεί σε 50 χρόνια που θα πετύχει το στόχο της για το λιώσιμο των Πάγων...


Από την άλλη ίσως κατεβάσω κι εγώ τον διακόπτη.
Όχι επειδη μου είπε το ΣΚΑΙ να το κάνω.
Αλλά επειδή το κάνω όποτε μπορώ.

Γιατί ξέρω.
Πως πρέπει να φωτιστούμε.
Γιατι έρχεται η ώρα μας.

5 σχόλια:

kopria είπε...

Πρώτοι αναλογικά οι Έλληνες για την ώρα της Γης. Είναι αυτή η δράση μια ρομαντική κίνηση με πολύ ουσιώδη σκοπό. Την προστασία του περιβάλλοντος.
Παρόλα αυτά δεν πιστεύω ότι οι ταγοί της πολιτικής, και όχι μόνο, εξουσίας το λαμβάνουν σοβαρά υπ'όψην τους. Για την ακρίβεια ευελπιστούν ότι τέτοιες κινήσεις εκτονώνεi το συναίσθημα που έχουν οι περισσότεροι ότι κάτι πρέπει να κάνουν και δεν θα κατέβουν στο δρόμο, όπως το καλοκαίρι του 2007 για τις φωτιές...


Επίσης, θα ήθελα να ελέγξει η ΔΕΗ την κατανάλωση όσων δηλώσαν συμμετοχή για να δω αν όντως αυτό το ποσοστό θα συμμετάσχει ή απλώς δηλώνει, στην Ελλάδα είμαστε βρε αδερφέ - εδώ είναι εθνικό θέμα η νίκη στην Eurovision.


Τουλάχιστον κάποιοι πολιτικοί ίσως το παίρνουν στα σοβαρά, στο εξωτερικό...

trofology είπε...

με το να κλεισουμε τα φωτα,ή να κατεβασουμε το γενικο,ή να απεργησουν ακομα και οι πουτανες δεν προκειτε να λυθει το προβλημα!!!Η προπαγανδα που εστησε ο ΣΚΑΙ για να τραβηξει κι αλλο τα βλεμματα ηταν βλακωδες!!!Οταν και εφοσον ο ιδιος ο ιδιοκτητης του καναλιου εχει υπο την κατοχη του τα πιο "βρωμικα" πλοια του αγαιου που σπερνουν τον τρομο στα ανυποψιαστα ψαρακια που κολυμπουν αμεριμνα και ξαφνικα αισθανονται να κολυμπουν διπλα στο σκατο του καπετανιου ή διπλα στο πακετο με τα τσιγαρα που πεταξε ο καθε τυχαρπαστος ...ουτσος!!!ελεος κυριε Αλαφουζε!!!!show mercy οπως θα λεγε και μια φιλη μου ;)

desa είπε...

3500 παράνομες χωματρερές στη χώρα μας και νοοτροπία του ''πετάω σκουπίδια όπου γουστάρω στο δρόμο'' είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

tkouleris είπε...

sigoura me mia wra den veltionoume tin katastasi alla kaneis den eipe pws i kinisi auti ginetai pagosmia gia na veltiosoume tin katastasi amesa. aposkopei stin makroprothesmi syniditopoihsh mas se themata energeias. egw prosopika tha to paw ligo pio makria...savvato vrady vgenoume eksw me gomenes kai gia na to paiksoume gamatoi tis pame me to amaksi apo clubaki se clubaki kai apo mpouzoukotsifteteladiko se mpouzoukotsifteteladiko...as pame me ta podia...kai auto fysika paei kai pio makria...anti gia amaksi sti kathimerini mas kinisi pernoume leoforio klp klp klp.

oi ellines den exoun mathei na kanoun anakyklwsi mias kai kanenas kratikos organismos den mas enimerwni eparkos alla kai den kanei kati ousiastiko...vevaia oi kratikoi organismoi mporoun na mas enimerosoun gia tin (eleos)forologiki sinidisi...aka dwste perisotera fraga gia na mporoume na klevoume...

kai ton xeimwna re paidia...e oxi klimatistiko gia ligo kryo...valte ena rouxo parapanw...

Beer-o-mixalhs είπε...

h malakia einai pws de prolabainei na kastrafh aurio o planhths gia na arxisoume na kanoume kati. Mexri tote mono logia 8a eimaste
kalh sou nyxta pana8lia korh ;)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...